Ο Σπύρος Κερκύρας γνωρίζει τη μοναδικότητα της απόλαυσης από την πρώτη γουλιά

Με εμπειρία 22 ετών στον χώρο της εστίασης ο bar expert Σπύρος Κερκύρας έχει περάσει από διάφορα πόστα πίσω από το μπαρ. Σε αυτή τη διαδρομή ανακάλυψε πως το ενδιαφέρον του μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι πολυπλοκότερο, που θα τον γεμίζει ουσιαστικά και, πράγματι, σπουδάζοντας και ταξιδεύοντας, είναι σήμερα ιδιοκτήτης διάφορων χώρων εστίασης στην Ελλάδα, αλλά και μιας συμβουλευτικής εταιρείας που ασχολείται και πιο σφαιρικά με την εστίαση. Ο ίδιος μίλησε στο Ratpack.gr για τη σημασία της πρώτης γουλιάς, της μπίρας γενικότερα, αλλά και ειδικά της Heineken, της μπίρας που προτιμούν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

Ανατρέχοντας στη διαδρομή του, τονίζει: «Σπούδασα hotel management και επαγγελματική μαγειρική, αποκτώντας μια σφαιρική εικόνα θεωρητική γύρω από τον κλάδο της εστίασης και το ξενοδοχειακό κομμάτι. Αυτό με κέρδισε και το αγάπησα πάρα πολύ, με αποτέλεσμα να ασχοληθώ πιο σοβαρά και εμπεριστατωμένα με τον κλάδο, στην πορεία της καριέρας μου. Ταξίδεψα πολύ, για να επενδύσω σε γνώση και παρακολούθησα διάφορα σεμινάρια, εντός κι εκτός Ελλάδας. Το 2003 ίδρυσα την πρώτη μου εταιρία διοργάνωσης εκδηλώσεων, ενώ από το 2011 είμαι founder και ιδιοκτήτης της εταιρείας Bar Solutions, που είναι μία συμβουλευτική εταιρεία σε θέματα μπαρ και consulting. Τα τελευταία χρόνια, δεν εργάζομαι πλέον ως bar tender, αλλά επενδύω σε χώρους της εστίασης, όντας ιδιοκτήτης – συνιδιοκτήτης αρκετών επιχειρήσεων εστίασης, μερικά εκ των οποίων είναι το ‘42 Barstronomy’ στο Σύνταγμα, το ‘Hide & Seek’ στα Σίδερα Χαλανδρίου, το ‘Monzu’ ένα ιταλικό εστιατόριο στην Κηφισιά, το ‘Hono&lulu’ στο Παλιό Λιμάνι των Σπετσών, η ‘Ψαροπούλα’, ένα fish μεζέ project πίσω από το ‘Νιάρχος’ ή το ‘Branco’ στο Costa Navarino Resort».

Η πρώτη γουλιά διεγείρει τη γεύση, το μυαλό, τη φαντασία

«Η αίσθηση της πρώτης γουλιάς είναι κάτι που σου διεγείρει ουσιαστικά τη γεύση, το μυαλό, τη φαντασία. Ξυπνάει εικόνες από το παρελθόν, ενίοτε σε ταξιδεύει και με νοσταλγία σε πηγαίνει πίσω, να αναπολήσεις κάποιες προσωπικές εμπειρίες και ιστορίες, κάποιες εικόνες από τα παιδικά σου χρόνια, κάποια αγαπημένα πρόσωπα… Εάν το δούμε πιο σφαιρικά, η εμπειρία της πρώτης γουλιάς είναι αυτή που ‘πρέπει’ να σε κερδίσει στο τέλος της ημέρας και να ‘στρώσει το έδαφος’, ώστε να φτιάξει η διάθεσή σου και να νιώσεις ότι αυτό που θα ακολουθήσει, θα έχει ως γνώμονα την απόλαυση», περιγράφει ο Σπύρος Κερκύρας, μιλώντας για αυτό που αντιπροσωπεύει η πρώτη γουλιά της βραδιάς για κάθε έναν από εμάς στην έξοδό μας. Συμπληρώνει μάλιστα, πως θα πρέπει να είναι «κάτι εύγεστο, ποιοτικό, κάτι που θα σε κάνει να νιώσεις όμορφα. Γιατί αυτή είναι και η ουσία της ευχάριστης γεύσης, να δημιουργήσει μία γευστική εμπειρία, που θα σε κάνει να νιώσεις όμορφα». 

 

spy2

 

Η μπίρα μπορεί πράγματι να συγκεντρώνει τις παραπάνω προδιαγραφές, όπως εξηγεί και προτιμάται από τους καταναλωτές, ως μια γευστική επιλογή: «Η μπίρα είναι γνωστό πως είναι ένα χαμηλών αλκοολικών βαθμών ποτό, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει και ως συνοδευτικό ενός γεύματος, αλλά μπορεί να σταθεί και σε μία βραδινή έξοδο, σε μία συγκέντρωση φίλων, σε οποιοδήποτε occasion θέλουμε να γιορτάσουμε και να βγούμε. Μπορεί να σταθεί ως ένα προϊόν που μπορείς να καταναλώσεις άνετα, που λόγω της φρεσκάδας του πίνεται δροσερό, πίνεται ευχάριστα. Είναι ιδανικό ως απεριτίβο ποτό ή ως συνοδευτικό ενός γεύματος, άρα είναι πολύ εύκολο να καταναλωθεί είτε τις απογευματινές ώρες, μετά τη δουλειά, είτε ως early drink, ως πρώτο ποτό σε μια βραδινή έξοδο». 

 

spy3

 

Ως εκ τούτου, για τον Σπύρο Κερκύρα δεν υπάρχει «σωστός και λάθος τρόπος» για να απολαύσει καθένας τη μπίρα του, παρά μόνο «ενδεδειγμένος ή προτεινόμενος»: «Είναι ξεκάθαρα θέμα γούστου. Ιδανικά, μία μπίρα πρέπει να έχει τη σωστή θερμοκρασία, το σωστό ποτήρι, ο αφρός να μην είναι ούτε πολύς ούτε και να απουσιάζει όμως τελείως ενώ, και με το κατάλληλο συνοδευτικό, ώστε να έχουμε ένα paring γεύσεων, μπορούμε να απογειώσουμε τη γευστική εμπειρία».

Heineken: Η μπίρα που ξεχωρίζει για την ποιότητα των υλικών της, την ιστορία και την τεχνογνωσία της

Η Heineken, για τον Σπύρο Κερκύρα, είναι η μπίρα που συγκεντρώνει όλα τα θετικά χαρακτηριστικά, απογειώνοντάς τα: «Αυτό που θεωρώ ότι κάνει ξεχωριστή τη μπίρα Heineken, γενικότερα το brand αυτό, είναι φυσικά η τεράστια εμπειρία που έχει στη ζυθοποίηση, η πολύ μεγάλη επιβλητική της ιστορία και η τεχνογνωσία που διαθέτει στον χώρο επί δεκαετίες. Είναι πάρα πολύ σημαντική η πρώτη ύλη η οποία χρησιμοποιείται και η διαδικασία ζυθοποίησης που διενεργείται. Επειδή έχει τύχει να βρεθώ στην Ολλανδία και στα κεντρικά της Heineken για να παρακολουθήσω από κοντά όλη τη διαδικασία παραγωγής, ζύμωσης, φιλτραρίσματος, βυνοποίησης, εμφιάλωσης ή ωρίμανσης, είναι πραγματικά επιβλητική και εντυπωσιακή. Πιστεύω πραγματικά ότι η επιτυχία της οφείλεται στην πολύ μεγάλη ιστορία και τεχνογνωσία, στη φροντίδα συλλογής της πρώτης ύλης και το μεράκι με το οποίο αντιμετωπίζεται το συγκεκριμένο προϊόν. Φυσικά, η τεχνολογία έχει βοηθήσει πάρα πολύ, καθώς έχουν επενδυθεί πάρα πολλά χρήματα ώστε να αξιοποιείται προς όφελος του προϊόντος και τελικά, θεωρώ ότι όλες αυτές οι παράμετροι συμβάλλουν στο να έχουμε μία εξαιρετικά ποιοτική και γευστική μπίρα».

 

spy4

 

«Το σπουδαιότερο χαρακτηριστικό της Heineken, αυτό που εμένα με εντυπωσιάζει, είναι η σταθερότητα που παρουσιάζει στην ποιότητα, επί σειρά ετών. Για εμένα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο να μπορείς να απολαμβάνεις ένα εξαιρετικής ποιότητας προϊόν, για πάρα πολύ μεγάλο διάστημα», συμπληρώνει και πράγματι, η μπίρα Heineken δημιουργείται από μοναδική A-yeast μαγιά, 100% βύνη κριθαριού χωρίς προσμίξεις και εξαιρετικά φυσικά συστατικά, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία δεκαετιών κατά τη διαδικασία οριζόντιας ζυθοποίησης, αλλά και τους εξαιρετικούς master brewers που διαθέτει. 

 

spy5

 

Για τον Σπύρο Κερκύρα άλλωστε, κάθε ένας από εμάς, όταν βγαίνει σε ένα μπαρ και ζητά να πιει Heineken γνωρίζει πάρα πολύ καλά τι θέλει: «Κάθε καταναλωτής που επισκέπτεται ένα μπαρ, σίγουρα έχει διαφορετικούς λόγους για τους οποίους το κάνει. Όμως κάθε άνθρωπος που επιλέγει μπίρα, είναι αυθεντικός και γνωρίζει πολύ καλά για ποιο λόγο κάνει την επιλογή αυτή: Διότι η απόλαυση της πρώτης γουλιάς, μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις που αναζητά για όλη την υπόλοιπη βραδιά του».



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved