Η έξοδος μετά τη δουλειά: Τρεις συντάκτες αποκαλύπτουν τις after work συνήθειες

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος αυτήν την εποχή, η επιστροφή στη γνώριμη καθημερινότητα μας βρίσκει να αναζητούμε αφορμές και να θέτουμε τις βάσεις για τις εμπειρίες που θα κάνουν λίγο πιο ομαλή, απολαυστική και premium την επιστροφή μας στην πόλη.

Και μπορεί τα προγράμματα, οι προτιμήσεις και το lifestyle μας να διαφέρουν ως έναν βαθμό όμως, όλοι μας συμφωνούμε στο εξής: Ότι τα φθινοπωρινά απογεύματα η πόλη έχει τη δική της γοητεία και μας προσφέρει πολλές επιλογές για γαστριμαργικά ραντεβού, για γευστικές συναντήσεις που συντροφιά με μία παγωμένη μπίρα και με «οδηγό» την ποιότητα, μπορούν να μετατρέψουν εύκολα μία κατά τα άλλα συνηθισμένη Τρίτη σε μία μέρα που θα θυμόμαστε -και την οποία θα αναπολούν οι ουρανίσκοι μας- για πολύ καιρό.

Ιδού, λοιπόν, οι after work συνήθειες που μας δίνουν ώθηση και για τις οποίες ανυπομονούμε σε εβδομαδιαία βάση.

Η foodie συνάντηση με την παρέα είναι απαραίτητη για τον Στέλιο Παπαγρηγορίου

Η επιστροφή στο γραφείο μετά το καλοκαίρι μπορεί να γίνει πολύ δύσκολη και κάποιες στιγμές, βαρετή ή και κουραστική. Προφανώς, οι αιτίες είναι πολλές, κυρίως όμως είναι το μυαλό στις διακοπές που πέρασαν και στην αίσθηση πως μπροστά σου έρχονται μόνο πιο δύσκολα. Υπάρχει όμως ένα πράγμα που σε κάνει να χαλαρώνεις και να απολαμβάνεις τόσο τη στιγμή, όσο και τη γεύση. Και αυτό είναι η απογευματινή συνάντηση για μπίρα και foodie εμπειρίες με τους κολλητούς σου, μία ιεροτελεστία που πραγματικά σε σώζει από την κούραση του γραφείου και τη ρουτίνα της δουλειάς.

Δίνεις ραντεβού στο κλασικό μέρος, στο δικό σας μπαράκι της γειτονιάς, στο δικό σας bar restaurant, όπως στο Gypsy Jungle Athens στην Αιόλου στη δική μου περίπτωση, έξω από το οποίο με βγάζει κλασικά ο δρόμος μου -αφού πρόκειται για ένα πέρασμα για κάθε foodie. Δεν χάνω συνεπώς την ευκαιρία να κάνω μία στάση για να πιω τη Fischer μου και να τη συνοδεύσω με Greek sushi rolls -όπως σούσι με γαρίδες σαγανάκι -ή ιδιαίτερα tapas με ελληνικό χαρακτήρα. Πώς να πεις όχι, άλλωστε, στο ελληνικό σεβίτσε ή στα πιτάκια πανσέτα γαρίδα;

Εκεί, λοιπόν, στο αγαπημένο μας στέκι, όλοι μαζευόμαστε και μιλάμε για τα πάντα: Από το πώς κύλησε η μέρα μέχρι αυτά που μας βασανίζουν και όσα μας κάνουν πραγματικά χαρούμενους. Μόνο με τους κολλητούς σου φίλους, άλλωστε, μπορείς να κάνεις μία ουσιαστική κουβέντα και αυτό είναι αποδεδειγμένο γεγονός. Αυτό που επίσης είναι δεδομένο είναι πως αυτήν την κουβέντα την ξεχωρίζεις γιατί γνωρίζεις πολύ καλά πώς να την κάνεις πραγματικά απολαυστική: Με κάτι δροσιστικό και ποιοτικό να συνοδεύει το φαγητό σου. Υπάρχει καλύτερο συνοδευτικό από την μπίρα που προτιμάς; Παγωμένη, λαχταριστή και σίγουρη για τον εαυτό της; Έτσι, ό,τι κι αν επιλέγεις κάθε φορά από τον κατάλογο που έχεις δει χίλιες φορές στο στέκι σου, συμπληρώνεις με μία μπίρα όπως η Fischer, με ήπια πικρή γεύση και διακριτικό άρωμα, ώστε να αναδεικνύει τη γευστική απόλαυση του μενού σου. Κάθε στιγμή μετατρέπεται σε ξεχωριστή εμπειρία, αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι, δηλαδή, για να σε φέρει πιο κοντά στο νόημα της ζωής σου.

 

Fischer Balthazar 11 1

 

 

Σινεμά και γαστριμαργικές περιηγήσεις στην πόλη για τον Άγγελο Κωνσταντούλια

After work έξοδος χωρίς σινεμά και ραντεβού με την παρέα στο κέντρο της πόλης για φαγητό, μπίρα και ανάλυση της ταινίας, δεν γίνεται για εμένα. Είναι η «ανάσα» μετά το γραφείο, είναι η μυρωδιά του pop corn, είναι μία σύντομη «απόδραση» από την καθημερινότητα.

Ναι, κάθε χρόνο αυτήν την εποχή ανυπομονώ να περάσω τις πόρτες των αγαπημένων μου, ιστορικών κινηματογράφων της Αθήνας. Αυτή η σινεφίλ συνήθεια όμως, ίσως δεν θα είχε την ίδια γοητεία και την ίδια «γεύση», αν δεν την ακολουθούσε το κλασικό ραντεβού με την παρέα για ανάλυση της ταινίας, μπίρα και «ψαγμένα» bites στα bar restaurants της Αθήνας.

Στη δική μου περίπτωση, λοιπόν, όταν το πρόγραμμα έχει σινεμά στο κέντρο, στη συνέχεια πιθανότατα θα με βρεις με τους φίλους μου στα Εξάρχεια και για την ακρίβεια, στο αγαπημένο μας foodie στέκι, δηλαδή τη Σουσουράδα, να ανταλλάσσουμε σινεφίλ απόψεις και να συνοδεύουμε την μπίρα μας με απολαυστικά πιάτα.

Και σε ό,τι αφορά στις σινεφίλ αναλύσεις και τα γαστρονομικά ραντεβού στην πόλη, η Fischer είναι must. Όχι μόνο διότι είναι η πιο σινεφίλ μπίρα, αλλά και γιατί πρόκειται για μία pilsener υψηλής ποιότητας, που με τη χαρακτηριστική ήπια πικρή γεύση της και το ευχάριστο άρωμά της, βοηθάει στην ανάδειξη των γεύσεων και τη δημιουργία μιας πραγματικά ξεχωριστής foodie εμπειρίας.

Και ειλικρινά, τι καλύτερο μπορείς να κάνεις για να «κλείσεις» μία απαιτητική Πέμπτη, από το να δεις μία ταινία από την άνεση του αγαπημένου σου κινηματογράφου και στη συνέχεια, με αφορμή αυτήν ακριβώς την ταινία, να μιλήσεις σε βάθος με την παρέα σου, απολαμβάνοντας μαζί με τη Fischer σου στη Σουσουράδα μοσχαρίσια ταλιάτα, στριφτάρια με φρέσκο σολομό, μπρουσκέτες αλλαντικών ή μπρουσκέτες με μαύρο ταραμά και μαριναρισμένο γαύρο; Είτε επιλέξουμε θαλασσινά ή κρεατικά, με την πιο premium μπίρα στα ποτήρια μας, το food pairing έχει πάντα επιτυχία.

 

Fischer Balthazar 12

 

Ο Χρήστος Κάβουρας ανακαλύπτει τον εαυτό του στα roof garden της Αθήνας

Δουλειά και ζέστη, συνδυασμός αδίστακτος. Κακά τα ψέματα, πλέον ο αθηναϊκός Σεπτέμβρης είναι μία πλήρης επέκταση του καλοκαιριού και πρέπει να τον υποστείς, γνωρίζοντας μάλιστα πως οι διακοπές πέρασαν και πλέον ετοιμάζεσαι για τη «σεζόν». Νέα σεζόν, νέες συνήθειες όμως, αντί να παραπονιέσαι κάθε πρωί την ώρα που χτυπά το ξυπνητήρι για το καθημερινό «μακροβούτι» στο γραφείο, σχεδίασε από τώρα το «μετά». Διότι αυτό το after work είναι που θα σου φέρει την απόλαυση που θέλεις, όλον τον χρόνο. Ειδικότερα αν συνδυάζει την αγαπημένη σου μπίρα με ξεχωριστούς, γευστικούς συνδυασμούς σε σημεία της πόλης, που δίνουν παράταση στο καλοκαίρι, δηλαδή στα πιο ιδιαίτερα roof garden.

Δοκίμασέ το -ακόμη και μόνος σου- και θα με θυμηθείς. Έξοδος μετά το γραφείο με τον ίδιο σου τον εαυτό, σε ένα από τα πολλά μπαρ-ταράτσες που (ευτυχώς) έχει το κέντρο της πόλης, με συντροφιά μια ωραία παγωμένη μπίρα που θα απογειώσει το δείπνο σου εύκολα και απλά. Ίσως ο τέλειος συνδυασμός για την απόλυτη χαλάρωση την ώρα που απολαμβάνεις τη θέα της Ακρόπολης από το υψηλότερο επίπεδο ενός κτιρίου, καθώς οι έννοιες του γραφείου φεύγουν από το κεφάλι σου και έχεις την ευκαιρία να «τα πεις» για λίγο με τον εαυτό σου.

Το σίγουρο είναι πως με τη Fischer, την μπίρα που κάνει τη ζωή μας πιο απολαυστική, καθώς διεγείρει τις αισθήσεις με την απλότητά της και συνοδεύει άψογα ακόμη και τις πιο «ψαγμένες» και gourmet γεύσεις, μετατρέπουμε την after work ημέρα μας σε ολοκαίνουρια εμπειρία. Με τους κολλητούς στο αγαπημένο μας στέκι, με την παρέα για σινεμά ή και μόνοι στα roof garden της Αθήνας: Η αυθεντική στη γεύση και μοναδική στην αισθητική Fischer είναι εκεί, για να απολαύσουμε κάθε στιγμή.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved