Ψάχνεις συνεχώς για gourmet και «ψαγμένες» γεύσεις; Τις βρήκαμε για εσένα στο Noah και το Φουάρ!

Ποιος μπορεί να πει όχι σε ένα ακόμα ταξίδι σε άγνωστα μέρη; Όχι δεν με έχει πιάσει από τώρα νοσταλγία για τις διακοπές που μόλις τελείωσαν, οι μπαταρίες είναι ακόμα γεμάτες και αυτό που πραγματικά μου λείπει είναι ένα ταξίδι από αυτά που απαιτούν διαβατήριο και σοβαρό σχεδιασμό με τους φίλους μου. Παρά την κάπως βίαιη επαναφορά στην πραγματικότητα και τα ταξίδια εκείνα που θα μείνουν ευσεβείς πόθοι, βέβαια, θα έχω για πάντα τα σημαντικότερα πράγματα που έχω μαζί μου στα ταξίδια μου: Το φαγητό, τους φίλους μου και τη Fischer.

Το φαγητό είναι ο καλύτερος τρόπος για να ανακαλύψεις έναν τόπο κι έναν πολιτισμό και το fusion φαγητό είναι ο τρόπος με τον οποίο καταφέρνουν να «συνομιλούν» οι διαφορετικές κουλτούρες μεταξύ τους, σε έναν κόσμο που ολοένα και μικραίνει τις αποστάσεις του.

Στο Noah, λοιπόν, έχω βρει τον «προορισμό» μου κάθε φορά που θέλω να ταξιδέψω και μου δίνει απλόχερα όλα όσα θέλω να βρω σε ένα γευστικό ταξίδι ανακάλυψης. Εκεί δίνεται το ραντεβού με την παρέα σαν ένα άτυπο terminal αεροδρομίου.

 

kou2

 

Ενώ βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, είναι την ίδια ώρα απομονωμένο σε μια πράσινη κάψουλα μακριά από τους φρενήρεις ρυθμούς της καθημερινότητας. Η αθηναϊκή hacienda του Noah περιτριγυρίζεται από δέντρα, δίνοντας ένα σύγχρονο και κοσμοπολίτικο twist σε αυτό που μέχρι τώρα γνωρίζαμε σαν αστικό αναψυκτήριο.

Ξέρω ότι με την παρέα μου θα δοκιμάσω κάθε φορά κάτι καινούργιο εκεί, κάτι που θα εξιτάρει τη φαντασία και μόνο με την προσμονή της δοκιμής. Μέχρι να αποφασίσουμε τι θα δοκιμάσουμε, ξεκινάμε με τη μοναδική σταθερά μας, με μια παγωμένη Fischer. Πριν ακόμα διαλέξουμε τα πιάτα είμαστε σίγουροι ότι με την αγαπημένη premium pilsener  δεν χρειάζεται να αγχωθούμε για το τι πάει με τι, διότι συνοδεύει άψογα τα πάντα. Όπως για παράδειγμα το Tikka Masala Burger του Noah με τη fusion φόρμα του. Είναι το πιάτο που δίνει την αίσθηση του street food σε ένα από τα πιο κλασικά πιάτα της ινδικής κουζίνας, χωρίς να χάνει κάτι από την εξωτική του επίγευση.

Μπορεί να αρέσουν σε ολόκληρη την παρέα τα ταξίδια -και η μπίρα- αλλά δεν αρέσουν σε όλους οι ίδιοι προορισμοί και ευτυχώς, η fusion φιλοσοφία του Noah δεν περιορίζεται μέσα στα πιάτα, αλλά επεκτείνεται και στο μενού. Έτσι ο αμετανόητος εραστής των Κυκλάδων, που έχει ήδη αρχίσει να τις νοσταλγεί, θα διαλέξει μια ολόδροση Aegean salad με ντοματίνια, σταφύλι, σταμνοτύρι, φασολάκια και κραμπλ ελιάς, με την παγωμένη Fischer να ολοκληρώνει την νοητή μεταφορά στο κυκλαδίτικο καλοκαίρι.

Για αυτόν που προορισμός είναι η ίδια η ιδιότυπη hacienda, τα short ribs με το sour cherry ponzu και τη γλυκοπατάτα, έρχονται να ενώσουν τη fine dining εμπειρία με την οικειότητα του comfort food, μια απόσταση που μειώνεται δραστικά χάρη στο ταιριαστό pairing που προσφέρει ένα ποτήρι παγωμένης Fischer.

 

Fischer Noah 08

 

Αυτές οι στιγμές είναι που δίνουν, τελικά, νόημα στη φράση ότι το ταξίδι είναι πιο σημαντικό από τον προορισμό. Γιατί αυτό που ψάχνουμε στα ταξίδια μας, είναι η γνώση και η συλλογή εμπειριών με τους φίλους μας. Και το φαγητό είναι ένας καλός τρόπος για να το καταφέρουμε. Για εμένα και τους φίλους μου, είναι το κόλπο που έχουμε εφεύρει σαν παρέα για να μην περάσει αρκετός καιρός από την επόμενη έξοδο.

Και η επόμενη έξοδός μας για ένα ταξίδι με «οδηγό» τη γεύση έχει ήδη αποφασιστεί και το νέο μας foodie ραντεβού, θα είναι και πάλι στο κέντρο της Αθήνας, αυτήν τη φορά όμως σε ένα άλλο αγαπημένο μας στέκι και συγκεκριμένα, στη φιλόξενη σάλα του Φουάρ. Διότι γνωρίζουμε πως το πολυδιάστατο μενού του θα κρατήσει για ακόμα μία φορά ενωμένα τα ετερόκλητα γούστα των ουρανίσκων μας.

 

Fischer Balthazar 12

 

Από τα δυνατά του wok και τα curry του, μέχρι το steak Café de Paris που συναντά το ανάλαφρο fattoush του: Υπάρχει τουλάχιστον ένα πιάτο για τον καθένα μας, όπως άλλωστε και ένα ποτήρι Fischer. Για όλους αυτούς τους λόγους, για αυτές τις γεύσεις, αλλά και για τις νέες που ξέρουμε ότι θα δοκιμάσουμε εκεί κάθε φορά που το μενού ανανεώνεται, όταν ο δρόμος μας μάς βγάζει στην οδό Μητροπόλεως, δεν γίνεται να μην κάνουμε μία στάση στο νούμερο 72.

Εκεί ακριβώς βρίσκεται ο καλά κρυμμένος, σύγχρονος πολυχώρος του Φουάρ, του gourmet spot που γνωρίζουν και «τιμούν» συχνά εδώ και χρόνια οι καλοφαγάδες της πόλης. Όταν θα το επισκεφτείς πρώτη φορά, θα σκεφτείς ότι πρόκειται για μία όαση στο κέντρο της πόλης, για έναν urban παράδεισο ιδανικό για χαλάρωση. Το σίγουρο είναι πως όταν πας στο Φουάρ για να πιεις την after work μπίρα σου, όλο και κάτι θα δοκιμάσεις από το μενού του.

Το τι θα επιλέξεις να φας με τη Fischer σου, εξαρτάται από τον ουρανίσκο σου και αν πρόκειται για κάτι για τη μέση, ίσως δυσκολευτείς να κάνεις την επιλογή σου. Για εμάς, η επιλογή ανάμεσα σε ρολά λαχανικών με sweet chilly sauce ή ρολά με προσούτο, κρέμα τυριού, σύκο και βαλσάμικο και το ερώτημα «μίνι burger με μοσχαρίσιο μπιφτέκι με μαρμελάδα, σύκο και brie ή chicken yakitori, δηλαδή γιαπωνέζικα σουβλάκια κοτόπουλο με teriyaki sauce;», είναι μεγάλες υποθέσεις. Το σημαντικό είναι πως όλα ταιριάζουν με την αγαπημένη μπίρα μας.

 

photo 2

 

«Ταξίδια» όπως αυτά, λοιπόν, δεν είναι υποκατάστατα των πραγματικών, αλλά συμπυκνωμένη η ουσία της περιήγησης. Στην πορεία προς το άγνωστο και την εξερεύνηση, άλλωστε, οι μοναδικές σταθερές που χρειάζεσαι, είναι οι φίλοι σου και μία παγωμένη Fischer, δηλαδή, τα αληθινά αναντικατάστατα πράγματα. Και για εσένα που αναζητάς συνεχώς gourmet και «ψαγμένες» γεύσεις, στο Noah και το Φουάρ θα τις βρεις!



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved