Diego ή Spit Jack; Όποιες γεύσεις και αν προτιμάς, αυτόν τον συνδυασμό οφείλεις να τον «τσεκάρεις»!

Η παρέα του γραφείου έχει αξία. Πολύ μεγαλύτερη από όσο φανταζόμαστε, για τον απλούστατο λόγο πως οι άνθρωποι που την απαρτίζουν, είναι κομμάτι της καθημερινότητάς σου. Δεν απαιτείται μόνο να συνεργάζεστε σωστά, αλλά και να περνάτε καλά, μιας και το δεύτερο έχει ιδιαίτερη σημασία, ώστε να καταφέρετε το πρώτο. Εμείς στο Ratpack το κάνουμε. Μας αρέσει να συναντιόμαστε εκτός γραφείου, ειδικά μετά τη δουλειά, όπου πίνουμε την μπίρα μας και δοκιμάζουμε οτιδήποτε μπορεί να αποτελέσει αφορμή για το ιδανικό food pairing.

Δεν το λες εύκολο και δεν το κάνουν όλα τα μαγαζιά. Αλλά από την άλλη πλευρά, υπάρχει λόγος που έχουμε επιλέξει το Diego ως το στέκι μας. Μας αρέσει το Θησείο γιατί είναι η καρδιά του κέντρου της πόλης. Οι επιλογές είναι πολλές, οι άνθρωποι λόγω του τουρισμού είναι εξίσου πολλοί και διαφορετικοί και υπάρχει μία ατμόσφαιρα της γραφικής πλευράς της Αθήνας. Αυτό είναι κάτι που μας κέρδισε από την πρώτη στιγμή στο Diego. Το πώς δηλαδή καταφέρνει να «παντρεύει» το δικό του στυλ με το αθηνοκεντρικό, δίπλα στην Αρχαία Αγορά.

 

Fischer Diego 17

 

Το Diego σου φωνάζει από μακριά, καταλαβαίνεις τη διαφορετικότητά του από τους πρώτους ήχους μουσικής. Από εκεί που περπατάς στο Μοναστηράκι και κατεβαίνεις την Αδριανού, ξαφνικά βρίσκεις τον εαυτό σου σε ένα μαγαζί που θυμίζει κάτι από μεξικανική hacienda και τροπικό bar της Καραϊβικής. Και είναι όλα αυτά και ακόμη περισσότερα μαζί. Έχει χαρακτήρα τόσο στην εμφάνιση, όσο και στα πιάτα του. Γι’ αυτό και μας αρέσει να τα απολαμβάνουμε παρέα με τη Fischer μας. Παγωμένη, σε παγωμένο ποτήρι, έτοιμη να αναδείξει τις πιο ψαγμένες γεύσεις που θα δοκιμάσεις στο κέντρο της πόλης.

Μας αρέσει να καθόμαστε τόσο στον εξωτερικό χώρο, όσο και στον εσωτερικό που μοιάζει με ένα παραδοσιακό tapas bar. Το Diego μπορεί να είναι μίνιμαλ, αλλά οι γεύσεις που συνοδεύουν τις Fischer μας, έχουν αυτό το αλλιώτικο που ζητάει η μπίρα μας. Από απλούς αλλά «ψαγμένους» μεζέδες, όπως είναι τα king oyster mushroom dumplings, μέχρι τόνο ceviche.

Αλλά ακόμη και εμείς έχουμε σταθερές αξίες. Για παράδειγμα δεν υπάρχει περίπτωση να μην συνοδεύσουμε την μπίρα μας με shrimp rolls που σερβίρονται με curry, cilantro sauce και ένα μοναδικό chutney από μάνγκο που δύσκολα θα βρεις αλλού. Είναι ό,τι πρέπει, ειδικότερα στην περίπτωση που θέλουμε απλά «κάτι για τη μέση». Ωστόσο, αν έπρεπε να διαλέξουμε το αγαπημένο μας, θα ήταν ξεκάθαρα το fish and chips, που είναι αρκετά διαφορετικό από αυτό που έχεις στο μυαλό σου. Η πατάτα είναι πολύ λεπτή σε μορφή chips, το jalapeno siphon δίνει την ελαφριά, πικάντικη γεύση που σε συναρπάζει και η χειροποίητη σως ταρτάρ, ολοκληρώνει ένα μοναδικό αποτέλεσμα για τον ουρανίσκο, αποδεικνύοντας ότι μία premium μπίρα, όπως η Fischer, ταιριάζει άψογα με τις πιο premium γεύσεις και όχι μόνο με κρεατικά.

Όλα τα παραπάνω, φυσικά, απαιτούν κέφι και καλή παρέα, μιας και είναι ακριβώς αυτό το δέσιμο μεταξύ μας που δίνει στην έξοδο σημασία και σε εμάς, αφορμή για μία παγωμένη και απολαυστική Fischer μετά το γραφείο.

 

Fischer Diego 16

 

Κάπως έτσι μπήκε το Diego στον γευστικό μας χάρτη, αλλά η απόλαυση του food pairing δεν τελειώνει εκεί. Στο τελευταίο after work ραντεβού μας στο κέντρο της Αθήνας, ήταν το μήνυμα ενός φίλου στο Messenger που μας οδήγησε σε έναν ακόμη γευστικό προορισμό, που περίμενε δύο πράγματα για να αποδείξει -για ακόμη μία φορά- την αξία του να ταιριάζει ιδανικά… εμάς και τη Fischer (μαζί με τις αγαπημένες μας foodie επιλογές, βέβαια).

Ο λόγος για το Spit Jack, ένα στέκι πολυεπίπεδο σαν νοοτροπία. Μέσα στο μαγαζί, εκτός από τους πολυελαίους και τους σκαλιστούς καθρέφτες και τα μάρμαρα, βρίσκεις στοιχεία που σου θυμίζουν από εκκεντρικό σαλόνι, μέχρι τατουατζίδικο. Λίγο πολύ όλα όσα, δηλαδή, μας αρέσουν. Και όπως το Spit Jack κάνει το δικό του pairing στο στυλ, έτσι κάνει και με τις γεύσεις της μπίρας.

 

Fischer Balthazar 07 1

 

Αρχικά το Spit Jack συστήνεται ως rotisserie. Αυτό σημαίνει πως οι άνθρωποί του είναι ειδικοί στο barbecue και δη, στο σούβλισμα. Η εναλλακτική μας, λοιπόν, είναι το εξαιρετικό κρέας του μαγαζιού με συνοδεία μία παγωμένη Fischer. Υπάρχει πάντα ένας πουρές πατάτας με λάδι τρούφας που ικανοποιεί ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους, αλλά η ιταλική πορκέτα είναι σίγουρα το πιάτο που επιλέγουμε με ένα παγωμένο ποτήρι μπίρα Fischer, για να κάνει όλες εκείνες τις ημέρες μετά το γραφείο λίγο καλύτερες.

Δώσε αξία στην έξοδο με την παρέα σου και δώσε στη γεύση σου το κάτι παραπάνω, λοιπόν. Άλλωστε μία premium μπίρα, όπως η Fischer, έχει να σου προσφέρει μόνο τα καλύτερα, οπότε γιατί να μην κάνεις το απόλυτο pairing θαλασσινών και κρεατικών για να την τιμήσεις; Το σίγουρο είναι πως το Diego και το Spit Jack σε περιμένουν. Με μία Fischer πάντα γεμάτη στο ποτήρι, έτοιμη να σε ξεδιψάσει και να βοηθήσει να δημιουργηθούν νέες εμπειρίες και αναμνήσεις. Για αυτό όποιες γεύσεις και αν προτιμάς, αυτόν τον συνδυασμό οφείλεις να τον «τσεκάρεις»!



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved