Πώς θα κάνεις την κάθε έξοδο για μπίρα να μετράει

Σημασία έχει η παρέα. Αλλά υπάρχουν και μερικά τρικ για να κάνεις την εμπειρία ακόμη καλύτερη.

 

Τα έλεγε καλά ο James Joyce και ας τον κορόιδευαν και ας τον έλεγαν περίεργο. «Διηγήματα ή όχι, είχα πάντα χρόνο για να πιω μία μπίρα». Και εδώ που τα λέμε δεν είχε και άδικο. Μπορεί δηλαδή οι φίλοι μας οι Ιρλανδοί να μην είχαν συγκεκριμένη ώρα για να δοκιμάσουν την οποιαδήποτε μπίρα, αλλά και εμείς δεν πάμε πίσω. Η ουσιαστική διαφορά με αυτήν την τέλεια εξίσωση που ονομάζεται Ελλάδα, είναι πως η μπίρα αποτελεί κύριο παράγοντά της για να προστεθεί με την έξοδο και να πολλαπλασιαστεί με την παρέα. Και αυτή η εξίσωση, χρόνια τώρα, έχει αποδειχθεί αλάνθαστη.

Ποια όμως η διαφορά μας με τον περισσότερο κόσμο εκεί έξω που πίνει μπίρες; Ότι για εμάς η κάθε μπίρα που ανοίγει, είναι μία νέα ιστορία. Είναι η εμπειρία που θα τη συνοδέψει, η παρέα με την οποία θα τη μοιραστείς και οι στιγμές που θα χαραχθούν στη μνήμη. Για παράδειγμα εδώ στο Ratpack έχουμε μία δική μας ιεροτελεστία στο «ποτό μετά τη δουλειά», την οποία ακολουθούμε χρόνια και δεν μας έχει απογοητεύσει σε καμία περίπτωση. Αντιθέτως, όσο περνούν τα χρόνια και μεγαλώνουμε, δείχνουμε να την εκτιμούμε και να την αποζητάμε ακόμη περισσότερο. Οπότε κάθε φορά που πίνεις μπίρες με την παρέα, προσπάθησε να μετατρέπεις την έξοδο σε εμπειρία. Και έχουμε μερικά tips που θα κάνουν την απόλαυσή της πιο ουσιαστική.

Αγάπησε περισσότερο το στέκι σου με «οδηγούς» τη γεύση και την ποιότητα

Δεν είναι πως δεν εκτιμούμε τη μπαρότσαρκα. Κάθε άλλο. Αλλά εδώ που τα λέμε έχει διαφορά να τα πίνεις στο στέκι σου, αλλά παράλληλα να απολαμβάνεις κάθε φορά σε αυτό και μία ξεχωριστή fine dining εμπειρία μαζί με την μπίρα σου. Δεν είναι μόνο ότι σας γνωρίζουν, είναι όλες οι αναμνήσεις που συνοδεύουν το μέρος και το γεγονός ότι ξέρεις πως εκεί, θα σας φροντίσουν λίγο παραπάνω.

Είναι σαν να έχετε αφήσει μέσα στο μαγαζί, ένα μικρό κομμάτι από τον εαυτό σας που σας περιμένει κάθε φορά που θα πιείτε το επόμενο ποτήρι με μπίρα και θα γευτείτε το αγαπημένο σας μενού. Κάποτε ενδεχομένως να μην το σκεφτόμασταν τόσο, αλλά μας αρέσει το μέρος που μας κάνει και αισθανόμαστε οικεία και μας αρέσει που πάντα, πίνοντας ένα ακόμη ποτήρι, θυμόμαστε ιστορίες και στιγμές που οδηγούν σε γέλια. Και σε επόμενες μπίρες και finger food.

Με τα παιδιά από το γραφείο αυτό συμβαίνει κάθε φορά που μετά το γραφείο το πρόγραμμα έχει ραντεβού στο Amber Athens στην καρδιά της Αθήνας, εκεί όπου η οδός Κολοκοτρώνη συναντά τη Λεωχάρους. Σε αυτό το νέο concept urban restaurant bar, απολαμβάνουμε την premium μπίρα μας, δηλαδή τη Fischer, συνοδεύοντάς τη με γευστικές -finger food και όχι μόνο- προτάσεις που πάντα εκπλήσσουν τον ουρανίσκο μας: Από carpaccio μοσχάρι με ξινόμηλο και λάδι τρούφας, μέχρι τοπιναμπούρ ψητό με κρέμα από μανούρι και μέλι αρωματισμένο με τρούφα.

 

 

Fischer Balthazar 12

 

Μην φοβάσαι να πειραματίζεσαι πιο συχνά με τις γεύσεις

Έχουμε συνηθίσει να ανοίγουμε μία μπίρα με ό,τι και αν φάμε -και βασικά αυτό δεν είναι καθόλου κακό. Μην είστε όμως αρνητικοί στο να την συνδυάσετε με νέες γεύσεις. Κάθε εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Πέμπτη, εμείς πηγαίνουμε όλοι μαζί για φαγητό. Και το μενού είναι κάθε φορά «πλούσιο» και ποιοτικό, είτε δοκιμάσουμε μεξικάνικο, είτε κινέζικο, κάποια άλλη ethnic κουζίνα (κυνηγάμε το περουβιανό αυτή την περίοδο) ή ελληνική «ψαγμένη», όπως αυτήν που απολαμβάνουμε στο must για εμάς Dopios Restaurant. Έτσι και αλλιώς, χωρίς δοκιμή δεν γίνεται. Εκεί, στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων στο κέντρο της Αθήνας, η μπίρα βρίσκεται στο επίκεντρο για να συνοδεύσει την καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, τον αφρό τυροκαυτερής, το τζατζίκι αβοκάντο και το αγαπημένο μας carpaccio λαβράκι, απογειώνοντας μάλιστα τη συνολική εμπειρία.

Βλέπεις, όπως θέλεις να σε συνοδεύει η παρέα σου στα νέα γαστριμαργικά στέκια που ανακαλύπτεις, έτσι θέλεις να το κάνει και η αγαπημένη σου μπίρα. Η Fischer είναι πάντα εκεί για εμάς, με τη χαρακτηριστική ήπια πικρή της γεύση και το ευχάριστο, διακριτικό άρωμα και τη γυμνή της φιάλη, μας προκαλεί να φτάσουμε στην ουσία της γεύσης και άρα στην πραγματική απόλαυση.

 

Fischer Balthazar 11

 

Αναβάθμισε την εμπειρία του street food με πιο premium επιλογές

Μερικές φορές αυτό που πραγματικά έχουμε ανάγκη έπειτα από μία απαιτητική εβδομάδα, είναι να χαλαρώσουμε, απολαμβάνοντας αστικές εξερευνήσεις και μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες, σε συνδυασμό με την αγαπημένη μας μπίρα. Τι θα έλεγες, λοιπόν, να αναβάθμιζες τις βόλτες σου στην πόλη με την κατάλληλη επιλογή φαγητού; Αν αναρωτιέσαι πώς θα τα καταφέρεις, να ξέρεις πως το παραδοσιακό «γύρο απ’ όλα», δεν είναι η λύση που θα σου… ανοίξει την όρεξη.

Αυτό που χρειάζεται να κάνεις, είναι να καλλιεργήσεις το πάθος σου για το street food και να αναζητήσεις τα «κρυμμένα» foodie καταστήματα της πόλης, που προσφέρουν λαχταριστά εδέσματα από όλον τον κόσμο. Χορταστικά φαλάφελ, ιαπωνικά sando, αφράτα bao bans, λαχταριστά tacos, καυτερό ινδικό, maki και nigiri, είναι μόνο μερικές από τις πρωτότυπες επιλογές που θα «απογειώσουν» γευστικά τις βόλτες σου στην πόλη και συνδυάζονται άψογα με μία παγωμένη Fischer.

Διότι, όπως και αν απολαμβάνεις να πίνεις την μπίρα σου, σημασία έχει να μην βάζεις περιορισμούς στον εαυτό σου. Έτσι εξελίσσεσαι, δοκιμάζεις και επιλέγεις, τελικά αυτό που ταιριάζει στον χαρακτήρα και τη γεύση σου -και πηγαίνεις παρακάτω. Άλλωστε, γνωρίζεις καλά, πως σε κάθε στιγμή, σε κάθε επιλογή, υπάρχει η Fischer να σε συνοδεύσει.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved