4 κλασικές ταινίες που αγαπάς να βλέπεις στα θερινά

Απελευθέρωσε την πιο ασυνήθιστη και σινεφίλ πλευρά του εαυτού σου απολαμβάνοντας διαχρονικές ταινίες.

Αυτό το καλοκαίρι έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε α) πρεμιέρες τις οποίες περίμενες πώς και πώς, για χάρη μερικών μάλιστα κατέβασες τις παιδικές αφίσες από το πατάρι -ναι, αυτή με τον «Μάβερικ» από το Top Gun λέω, β) πρεμιέρες που θα προκαλέσουν ένα κρακ στην καρδούλα σου (βλ. το «Lightyear», γ) πρεμιέρες του MCU. Όχι και άσχημα, ε; Όμως για σένα τα θερινά σινεμά είναι συνδεδεμένα με τις επανεκδόσεις των κλασικών ταινιών. Αυτές είναι ο λόγος για τον οποίο τα επισκέπτεσαι. Σε καταλαβαίνω και σε νιώθω γιατί ανήκω κι εγώ στην ίδια κατηγορία ανθρώπων, εκείνη που τους έχει αγγίξει ο στίχος του Κ.ΒΗΤΑ «απ’ τον εξώστη εκείνο βλέπω την ίδια ταινία, κάθε καλοκαίρι τον "θάνατο στη Βενετία"» -κι ας έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που το πρωτοτραγούδησε.

Μπορεί οι κλασικές ταινίες να αποτελούν μια ασυνήθιστη επιλογή, όμως αυτές δίνουν χαρακτήρα στο κινηματογραφικό μας καλοκαίρι, αλλά και στις κινηματογραφικές μας απολαύσεις. Άλλωστε, το θερινό σινεμά ανήκει σε ένα προσωπικό μικροσύμπαν που οριοθετείται από συνήθειες, παραξενιές, γούστα και αναφορές. Και κάπως έτσι, όπως έχεις βυθιστεί στην καρέκλα και στο τραπεζάκι δίπλα σου βρίσκεται ένα ποτήρι με λίγο τζιν, τόνικ και πάγο, μπορείς με ένα κλικ να δημιουργήσεις την απόλυτη καλοκαιρινή στιγμή με ένα απλό κλικ, απελευθερώνοντας μία από τις δύο νέες γεύσεις του PULZE, το Watermelon και τα Berries. Το ραντεβού με τις κλασικές ταινίες το δίνεις κάθε χρόνο, φέτος όμως μπορείς να συνδυάσεις τη διαχρονική και αξεπέραστη γοητεία τους με τη φρεσκάδα μιας νέας καλοκαιρινής εμπειρίας iD.

 

pulze new kv native 00001

 

Αυτό το καλοκαίρι στα θερινά σε περιμένουν επανεκδόσεις αγαπημένων ταινιών και για αυτό ξεχωρίσαμε 4 από αυτές. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να έχεις μαζί σου το PULZE για να απολαύσεις και να απελευθερώσεις την ασυνήθιστη εμπειρία που προσφέρει στους ενήλικες καπνιστές.

 

Μερικοί το προτιμούν καυτό

Κανονικά, από τη στιγμή που βλέπεις το όνομα του Μπιλ Ουάλντερ στην σκηνοθεσία τρέχεις αμέσως στο σινεμά. Μιλάμε για έναν εμβληματικό δημιουργό που έχει συνδέσει δικαίως το όνομα του με τη χρυσή εποχή του Χόλυγουντ, σκηνοθετώντας και γράφοντας από φιλμ νουάρ μέχρι κωμωδίες. Στο «Μερικοί το προτιμούν καυτό», δύο νεαροί μουσικοί εγκαταλείπουν το Σικάγο, κυνηγημένοι από τη Μαφία, και πηγαίνουν στο Μαϊάμι, όπου μεταμορφώνονται σε Τζοζεφίν και Δάφνη και γίνονται μέλη ενός γυναικείου συγκροτήματος που περιοδεύει στην περιοχή. Frontwoman της μπάντας η Μέριλιν Μονρόε στο ρόλο της Σούγκαρ Κέιν. Στο μεταξύ, οι μαφιόζοι που τους καταδίωκαν καταφθάνουν στο Μαϊάμι για ένα συνέδριο. Αριστουργηματική κωμωδία, ένα πραγματικό κομψοτέχνημα και πάω στοίχημα ότι στη διάρκεια της θα πατήσεις την iD Capsule Summer Red για να απελευθερώσεις τη δροσιστική εμπειρία Watermelon στο PULZE σου.

 

pulze new kv native 00003

 

Ασανσέρ για δολοφόνους

Ταινία που έφερε στο φιλμ νουάρ φρεσκάδα και νέο άρωμα (αν σου θυμίζει κάτι αυτό, τότε μάλλον είναι η αρωματική εμπειρία που προσφέρει η Capsule Forrest Purple με νότες από Berries), ανανεώνοντας τις συμβάσεις του. Υπάρχει το τέλειο έγκλημα; Στο μυαλό ενός ζευγαριού παράνομων εραστών, ναι. Παρά τους άρτιους υπολογισμούς, η δολοφονική πλεκτάνη αρχίζει να γυρνά εναντίον τους, όταν ο ένας από τους δύο παγιδεύεται σε ένα ασανσέρ. Αριστουργηματικό μαυρόασπρο ντεμπούτο για τον σκηνοθέτη Λουί Μαλ και ένα διαχρονικό σκοτεινό και αινιγματικό soundtrack από τον μέγιστο Μάιλς Ντέιβις. Απλά άχαστο.

 

Ο άγνωστος του ξπρές

Σύμφωνα με ένα σινεφίλ κανόνα, αν δεν δεις τουλάχιστον μια αποκατεστημένη ταινία του Χίτσκοκ το καλοκαίρι, τότε δεν έχεις ζήσει καλοκαίρι. Παρά την υπερβολή, οι ταινίες του μετρ του μυστηρίου και της αγωνίας αποτελούν εγγύηση ότι θα περάσεις καλά. Εδώ στεκόμαστε σε μια ταινία που δεν τη φιλοξενούν συχνά οι ανοιχτές αίθουσες. Σε ένα τρένο, ο ερασιτέχνης τενίστας Γκάι, προσποιείται ότι βρίσκει την ιδέα του άγνωστου συνταξιδιώτη του, Μπρούνο, διασκεδαστική. Ποια είναι αυτή; Να «ανταλλάξουν» δολοφονίες -να σκοτώσει ο Μπρούνο τη σύζυγο του Γκάι και ο Γκάι τον πατέρα του Μπρούνο, ώστε κανείς από τους δύο να μην είναι ύποπτος. Φυσικά, η τροπή των πραγμάτων έχει πολλές ανατροπές που σε καθηλώνουν. Σε τέτοιο μάλιστα βαθμό, ώστε να ξεχάσεις να πατήσεις τις κάψουλες στις δύο νέες γεύσεις της συσκευής θέρμανσης καπνού PULZE. Κανένα πρόβλημα, πρώτον γιατί μπορεί να το κάνεις σε όποια στιγμή θέλεις, και δεύτερον αν δεν  απελευθερώσεις τις νέες γεύσεις, θα απολαύσεις ούτως ή άλλως την απαλή γεύση καπνού από καπνά υψηλής ποιότητας.

 

pulze photo

 

Αφήνοντας το Λας Βέγκας

Κι όμως, η γυρισμένη στα 90s ταινία του Μάικ Φίγκις θεωρείται πλέον κλασική και επανεκδίδεται. Μια διεισδυτική και καυστική ματιά στην εποχή εκείνη, μέσα από το συναισθηματικά ιλιγγιώδες ταξίδι του αντι-ήρωα που υποδύεται ο Νίκολας Κέιτζ. Για τους λίγους που δεν θα το γνωρίσουν, πρόκειται για την ερμηνεία που χάρισε ένα δίκαιο Όσκαρ στον Κέιτζ.

Το καλοκαίρι είναι η εποχή για να δεις για πρώτη ή για πολλοστή φορά κλασικές ταινίες στους θερινούς κινηματογράφους. Δώσε μια ασυνήθιστη τροπή στην αγαπημένη σου συνήθεια απελευθερώνοντας με ένα κλικ τις δυο νέες εμπειρίες Watermelon και Berries του PULZE.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved