Το Pipistrello έφερε πίσω τις χαμένες Κυριακές μας

Τα Κυριακάτικα πάρτι του πιο επιδραστικού all day café bar στη Νέα Ερυθραία, ήρθαν για να μας ξεσηκώσουν. Και να σκοτώσουν όλες τις Δευτέρες που ακολουθούν.

52 SHARES

Επιμέλεια: Κώστας Χρήστου

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Στόλης

Οι «Βόρειοι» γνωρίζουν καλά πως η Νέα Ερυθραία έχει τους δικούς της κανόνες και πόσο μάλλον για όταν ανοίγει ο καιρός. Και αν υπάρχει μία συμπαντική αλήθεια που γνωρίζουμε όλοι, είναι πως στην Αθήνα ξέρουμε πως να παρτάρουμε. Όλοι μας. Το μόνο που χρειάζεται είναι κέφι, παρέα και ένα μέρος για να φιλοξενήσει και να δημιουργήσει μοναδικές αναμνήσεις. Το Pipistrello όχι μόνο κρατάει τα ηνία σε αυτό, αλλά εδώ και μερικές εβδομάδες κάνει κάτι ακόμη καλύτερο: δίνει αξία στις Κυριακές μας.

Γιατί όσο ωραία και να είναι μία Κυριακή, ξέρουμε όλοι πως το μεσημέρι και μετά μπαίνουμε σε μία διάθεση προ-Δευτέρας. Όπου μας παίρνει η κάτω βόλτα, όπου έρχονται εικόνες από κίνηση στην Εθνική Οδό και αγουροξυπνημένα πρόσωπα. Όλα τα παραπάνω είναι απαγορευτικά στο Pipistrello που διαμόρφωσε κατά τέτοιον τρόπο τον εξωτερικό του χώρο, με αποστολή να σκοτώσει την Δευτερίλα και να μεταμορφώσει τις Κυριακές σε Παρασκευές. Το all day café bar που δημιούργησαν οι Δημήτρης Κοντός, Γιώργος Οικονόμου και Θανάσης Παντελιός, ανεβάζει τα ντεσιμπέλ από το μεσημέρι της Κυριακής και μετά, δημιουργώντας ένα εορταστικό κλίμα που θα μπορούσε να θεωρείται και προοίμιο του αθάνατου ελληνικού καλοκαιριού.


Το Pipistello άλλωστε είχε μπει ήδη δυναμικά στον χώρο της εστίασης με την εξαιρετική ποιότητα καφέ του, τον καλοδουλεμένο κατάλογο σε αλμυρά και γλυκά brunch καθώς και σε signature dishes (όλα διά χειρός του σεφ Γιώργου Μπατζάκα), ενώ τα premium drinks του μαγαζιού δίνουν ζωή σε ολοκαίνουργια καλοκαιρινά κοκτέιλς, του Ηλία Εγγονίδη που έχει χρησιμοποιήσει δικές του συνταγές και τις οποίες αξίζει να δοκιμάσεις και με το παραπάνω. Κάνοντας τώρα το επόμενο βήμα στην διασκέδαση της Κυριακής, το Pipistrello ξεκινάει βάζοντας δυνατά την μουσική, βγάζοντας τις ξαπλώστρες και τα τραπέζια στον κήπο, λίγο πριν ξεκινήσουμε όλοι τον χορό. 

Από κλασσικές ξένες επιτυχίες μέχρι αγαπημένα ελληνικά κομμάτια, το Pipistrello ξεκίνησε ήδη την αποστολή του να δώσει νόημα στις Κυριακές. Και τα κατάφερε. Ο κόσμος ήδη ασπάζεται τα Sunday Parties που έχουν γίνει το talk of the town και δεν είναι τυχαίο που συγκεντρώνει κόσμο από την Κηφισιά και την Πολιτεία, μέχρι την Γλυφάδα και το Κέντρο. Γιατί; Γιατί η διασκέδαση υπάρχει μέσα σε όλους μας, αλλά ο προορισμός για να την στηρίξει είναι μόνο ένας. Το Pipistrello.

Γνωρίζαμε ήδη πως το Pipistrello ήταν ένα μέρος φτιαγμένο για να διηγηθεί ιστορίες. Άλλωστε αυτό είναι και το motto του, όπως αποτυπώνεται στο επιβλητικό graffiti που αγκαλιάζει τον κήπο του. Όμως από δω και στο εξής, θέλει τις Κυριακές να φτιάξεις τις δικές σου ιστορίες με την παρέα σου. Κυριακάτικες ιστορίες που απέκτησαν αξία, χωρίς διάθεση για την Δευτέρα που ακολουθεί, με ωραίο κόσμο, υπέροχες μουσικές επιλογές και φαγητό και ποτό για να θυμηθούμε γιατί ήμασταν ερωτευμένοι με το Σαββατοκύριακο. Η ερώτηση είναι μία. Αντέχεις; Αν ναι, οι Κυριακές πλέον έχουν μόνο την σφραγίδα του Pipistrello.

Ελευθερίου Βενιζέλου 59, Νέα Ερυθραία, τηλ.: 211 4186560

52 SHARES
©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved