6 αθηναϊκά wine bar για να ερωτευτείς το κρασί

Και να αρχίσεις τις απιστίες στην μπύρα. 

Για να μη λέμε ψέματα, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων που για κάποιον αδιανόητο λόγο δεν λατρεύουν την μπύρα (ίσως τους λείπει κάποιο ένζυμο, ίσως είχαν κάποια τραυματική εμπειρία, δεν ξέρουμε ακριβώς), η αλήθεια είναι ότι ακόμα κι αν αγαπάς το ΚΡΑΣΙ, τα πρώτα σου βήματα στο ποτό τα είχες κάνει με τον ζύθο.

Μπορείς όμως ο ζύθος να ευφραίνει καρδίαν αλλά ο οίνος, τελικά, θα σε ανεβάσει level στη γευσιγνωσία. Άσε που όσο να’ ναι είναι λιγότερο επικίνδυνος για να δημιουργήσεις μπυροσκεμπέ τώρα το καλοκαίρι.

Για να ξεκινήσεις λοιπόν τη διαδρομή σου στο κρασί, αν δεν το έχεις κάνει ήδη, έλα να σου συστήσουμε 6 αθηναϊκά wine bar ως ιδανική εισαγωγή στη μεγάλη περιπέτεια της οινογνωσίας.

1. Heteroclito (στο Κέντρο)

 heteroooo

Απέναντι από την Μητρόπολη βρίσκεται ένα από τα πιο κλασικά σημεία συγκέντρωσης των «κρασάκηδων» της Αθήνας, ασχέτως επαγγελματικού προσανατολισμού. Ένα καταπληκτικός χώρος με vintage αισθητική που προωθεί, κατά κύριο λόγο, τις ελληνικές ετικέτες. Η συμπαθέστατη ιδιοκτήτρια προσφέρει απλόχερα τις γνώσεις σχετικά με το «αντικείμενο του πόθου» ενώ μπορείς να επιλέξεις καταπληκτικές μπρουσκέτες κι εξαιρετικά τυριά για το κρασί σου, μεταξύ πολλών άλλων. Μάλιστα αν δεν υπάρχει η ετικέτα που αγαπάς, μη φοβού! Πάντα θα έχουν μια σωστή εναλλακτική να σου προτείνουν. Εμείς, προσωπικά έχουμε δοκιμάσει άπειρα ξινόμαυρα υπό τους ήχους της bebop που παίζουν τα ηχεία, όποτε καταφέραμε να κάτσουμε βέβαια, μιας και ακόμα και τις καθημερινές γίνεται πανζουρλισμός!

Φωκίονος 2 | τηλ: 21 0323 9406

 

2. Paleo (στον Πειραιά)

 paleo 1

Κοντά στο λιμάνι του Πειραιά, σε μια γειτονιά που παλιότερα στέναζε υπό τους ήχους των «ελληνάδικων» και των κλαμπ, βρήκε καταφύγιό ένα οινοπωλείο. Το Paleo στεγάζεται σε μια παλιά αποθήκη που του δίνει μια απόλυτα «βιομηχανική» αίσθηση, που σε συνδυασμό με τις «σχολικές» καρέκλες θα σε στείλει πολλά χρόνια πίσω, σε εποχές πιο αγνές. Εδώ έρχονται άνθρωποι που την ψάχνουν με το κρασί κι όχι «αλεξιπτωτιστές» του χώρου. Λόγω της «στοχευμένης» πελατείας και του φιλικότατου σέρβις, εύκολα θα βρεις την ετικέτα που σου ταιριάζει –αρκεί να ρωτήσεις, όσο γεύεσαι την τρομερή τάρτα μανιταριών που σερβίρει.

Πολυδεύκους 39 | τηλ: 21 0412 5204

 

3. Materia Prima (στο Κουκάκι)

 materia prima 2

Μια νέα άφιξη που ενθουσιάζει με την καλαισθησία, τη γνώση και την αμεσότητά της. Μικρός χώρος με μπάρα που βλέπει και στον πολυσύχναστο δρόμο, με επιλεγμένη λίστα κρασιών ώστε να μη χάνεσαι σε εκατοντάδες επιλογές και πιάτα τόσα όσα χρειάζεσαι για μία απολαυστική εμπειρία. Τα παιδιά που τρέχουν το μαγαζί είναι πραγματικές «εγκυκλοπαίδειες» θα σε καθοδηγήσουν στη μεγάλη περιπέτεια του κρασιού. Αν τώρα θες κάτι πραγματικά ιδιαίτερο, θα σου λέγαμε να διαλέξεις το λευκό από την Κρήτη με την ονομασία «Δαφνί», ένα κρασί φτιαγμένο για απαιτητικούς ουρανίσκους.

Φαλήρου 68 | τηλ: 21 0924 5935

 

4. Oinoscent (στο Σύνταγμα)

 

A post shared by Rodrigo Caetano (@rodrigocaetano) on

Αν σου αρέσουν οι πιο «μοδάτες» επιλογές αυτό θα γίνει το wine bar της καρδιάς σου. Εκεί που βουλιάζει από τον κόσμο η αθηναϊκή νύχτα δίπλα στον trendy πεζόδρομο της Ηπίτου, ορδές κόσμου ψάχνει ένα τραπέζι στο Oinoscent. Η μουσική εδώ είναι λίγο πιο δυνατά από τις άλλες προτάσεις μας, μάλλον για να ταιριάζει με την ατμόσφαιρα της περιοχής. Καλό είναι να έρθεις οργανωμένος μιας και με τον χαμό που γίνεται δεν είναι πάντα εύκολο να απασχολήσεις τα παιδιά του σέρβις με τις άπειρες ερωτήσεις σου… Στα συν η κουζίνα του μαγαζιού κι ιδιαίτερα το «μαγικό» λαβράκι που σερβίρει.

Βουλής 45-47 | τηλ: 21 0322 9374

 

5. By the Glass

 by the glass 1

Μια πιο «κυριλέ» επιλογή, αν είσαι σε διάθεση για πιο grande καταστάσεις, τοποθετημένη σε μια γραφική στοά κοντά στη Φιλελλήνων και την Αγγλικανική Εκκλησία. Μερίδες των των 25ml, 75ml και 150ml για πολλές και ιδιαίτερες οινογνωσίες κι ατελείωτες συζητήσεις για το σταφύλι και τα δώρα του, μιας κι η ήσυχη ατμόσφαιρα τις ζητάει όπως το κρασί ζητάει τον μεζέ του. Έχουμε εντρυφήσει στον χώρο του στη Μαλαγουζιά, μέσα από τις πολλές κι ενδιαφέρουσες ετικέτες που προσφέρει.

Σουρή 2 | τηλ: 21 0323 2560

 

6. Fabrica de vino (στην Ομόνοια)

 fabrica kosmos

Για αυτό το wine bar τα έχουμε πει ξανά, μιας κι ήταν το πρώτο που μάθαμε και αγαπήσαμε. Μαγαζί ατμοσφαιρικό, φιλόξενο, όσο πρέπει σκοτεινό που φέρνει στο νου καταφύγιο –κάτι ανάμεσα σε μεσαιωνική ταβέρνα και μοντέρνο πολυχώρο. Σίγουρα ιδανικό μέρος για να βγάλεις έξω ραντεβού το κορίτσι, όσο δοκιμάζετε διαφορετικές ετικέτες από τον ατελείωτο κατάλογο του μαγαζιού, που προσφέρει κάθε πιθανή κι απίθανη ποικιλία από κάθε γωνιά της Ελλάδας –από την Θράκη μέχρι την Κρήτη, κι από την Ήπειρο μέχρι τα Δωδεκάνησα.

Εμμανουήλ Μπενάκη 3 | τηλ: 210 321418



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved