Τι κρατάμε από το event του Ratpack με τα ποτήρια ψηλά.

Το ότι το Ratpack είναι η παρέα, δεν σημαίνει πως δεν ξέρουμε να μεγαλώνουμε την παρέα μας. Η φετινή Ημέρα της Γυναίκας, ήταν μία καλή ευκαιρία για εμάς να γιορτάσουμε από κοντά παρέα με τις ίδιες τις γυναίκες και δεν διστάσαμε να μοιραστούμε ένα ποτήρι Jameson μαζί τους. Και παρότι υπήρχε το κέφι και η όρεξη για να θυμηθούμε πως ήταν να περνάμε καλά πριν τις καραντίνες, η βραδιά αυτή υπήρξε και μία καλή ευκαιρία για να μοιραστούμε με τις καλεσμένες μας τις αξίες του Ratpack, το πόσο σημαντικό είναι να προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι καθημερινά σαν άντρες. Στη βραδιά αυτή, θέλαμε να τιμήσουμε τις γυναίκες ακριβώς όπως κάνουμε κάθε μέρα όλο το χρόνο, γιατί με αυτό τον τρόπο τιμάμε και τους εαυτούς μας. Ο σεβασμός και η αγάπη που αξίζουν οι γυναίκες, αποτελούν κινητήριο δύναμη για τον σύγχρονο άντρα που αντιλαμβάνεται την αξία τους καθημερινά στη ζωή του.

Ο καθένας μας έχει να κρατήσει τα δικά του στοιχεία από εκείνη την βραδιά κι αυτό είναι κάτι που θέλουμε να το μοιραστούμε με όλους. Γυναίκες και άντρες. Επί τη ευκαιρία, ρίξτε μία ματιά επάνω στο βίντεο που ετοιμάσαμε στο Shelter, στο speakeasy του Jameson που μας φιλοξένησε.

 

ratpackmain 1

 

Το Ratpack είναι η αλήθεια μας - Κώστας Χρήστου

Δεν ήταν η πρώτη φορά που θα γνώριζα το Shelter ή το Jameson. Aκριβώς επειδή ήξερα τι θα έχουν την δυνατότητα να δει ο κόσμος, ανυπομονούσα για τις καλεσμένες μας να γνωρίσουν την μαγεία ενός μοναδικού speakeasy.

Όμως πέρα από το whiskey, το φαγητό και τα χαμόγελα, το πιο σημαντικό κομμάτι της βραδιάς, είναι ότι μου δόθηκε η ευκαιρία να μοιραστώ όλα εκείνα τα μικρά πράγματα που φροντίζουμε να κάνουμε καθημερινά -εντός και εκτός της δουλειάς- για να γινόμαστε καλύτεροι άντρες. Το Ratpack είναι η δική μας αλήθεια. Ο τρόπος που σκεφτόμαστε, η σχέση που έχουμε δημιουργήσει μεταξύ μας, η πίστη που έχουμε στη δουλειά μας αλλά και πώς αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας στη σημερινή κοινωνία. Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να γινόμαστε καλύτεροι και δεν θα σταματήσουμε να το κρατάμε αληθινό. Κυρίως μεταξύ μας.

 

 Είπε κανείς ότι άντρες και γυναίκες δεν μπορούν να κάνουν παρέα; - Χρήστος Κάβουρας

«Η γυναίκα είναι παντού και πάντοτε γυναίκα. Πολλές φορές και κάτι περισσότερο, λιγότερο όμως ποτέ». Το έχουμε ακούσει πολλές φορές στη θεωρία, η παρέα μας όμως το βίωσε και από κοντά στα άδυτα του Shelter. Στο Ratpack που έχουμε μάθει να αποθεώνουμε την αντρική παρέα, το απόγευμα της 9ης Μαρτίου σε ένα μπαρ μοναδικό με κρυφή τοποθεσία και σίγουρα δεν επισκέπτεσαι και καθημερινά, το σκηνικό ήταν πρωτόγνωρο. Σε ένα περιβάλλον αμιγώς Ratpack, η γυναικεία παρουσία έγινε η προέκταση του εαυτού μας. Η αλήθεια ήταν ότι προς στιγμήν φοβήθηκα πως λόγω της αναλογίας που ξέραμε πως θα ήταν υπέρ του ωραίου φύλου, μπορεί να υπήρχε ένα ψυχολογικό τρακ -τουλάχιστον από πλευράς μου-, σαν τις φορές που επισκέπτεσαι ένα γυναικείο μαγαζί για να πάρεις δώρο για την κοπέλα σου, όντας ο μοναδικός τύπος που διαφέρει εκεί μέσα.

Τελικώς οι αρχικοί μου φόβοι ήταν απλώς σενάρια του υποσυνείδητου. Κανένα τρακ, καμία τυπικότητα. Μια υπέροχη έξοδος με μια τεράστια παρέα. Άντρες και γυναίκες, όλοι μαζί. Το μήνυμα της βραδιάς μπορεί να έλεγε «Γιορτάζουμε τις γυναίκες, με τις γυναίκες», ενδεχομένως μετά τη βραδιά να εξελίχθηκε σε «περνάμε ευχάριστα παρέα με τις γυναίκες». 

 

Το speakeasy που με κέρδισε - Στέλιος Παπαγρηγορίου

Ανυπομονούσα να κατέβω εκεί κάτω, δεν το ήξερα από την αρχή. Τα παιδιά όμως με ενημερώσανε και τώρα είχα αγωνία. Με το που έφτασα στην είσοδο είδα την πολύ καλοφτιαγμένη πιτσαρία Mozzart. Με τίποτα δεν θα μπορούσε κανείς να φανταστεί πως από κάτω κρυβόταν ένα παλιό καταφύγιο που κάποιος σκέφτηκε να το κάνει speakeasy bar.Στην είσοδο με περίμεναν και μου είπαν πως έπρεπε πρώτα να περάσω μία δοκιμασία για να μπορέσω να μπω μέσα. Κατεβήκαμε μαζί τις σκάλες και ξαφνικά βρεθήκαμε στην τουαλέτα. Δεν υπήρχε άλλη πόρτα. «Πρέπει να βρει την πόρτα» μου λέει το παιδί που με οδήγησε εκεί. Μετά από λίγο ψαχούλεψα τον τοίχο κι ανακάλυψα τη σκισμή.

Μπήκαμε μέσα σε ένα άλλο πιο μικρό δωμάτιο κι εκεί μας περίμενε μία άλλη πόρτα που έμοιαζε με πόρτα χρηματοκιβωτίου. «Τώρα πρέπει να βρεις τον κωδικό». Κάπου εκεί λίγο πανικοβλήθηκα αλλά όμως δεν ήταν δύσκολο, υπήρχε γραμμένος πάνω σε ένα μπουκάλι Jameson. Τον πληκτρολόγησα και μπήκα στο καταφύγιο.Εκεί με περίμεναν όλοι με ένα ποτό στο χέρι κι ένα χαμόγελο. Επιτέλους αισθάνθηκα σαν το σπίτι μου. Όλοι γνωρίζαμε γιατί είχαμε μαζευτεί εδώ και το μέρος το βοηθούσε να γίνει πιο εύκολα. Η ατμόσφαιρα ήταν κάτι παραπάνω από φιλική κι εορταστική. Χάρηκα πολύ που τα ήπια με τους συναδέλφους μου μετά από καιρό, κι αυτό είναι που έχει την μεγαλύτερη σημασία σε όλο αυτό.Επίσης πολύ όμορφο σαν χειρονομία ήταν τα λουλούδια που δίνανε στις γυναίκες λόγω της Ημέρας της Γυναίκας. Αυτό μου έκανε πολύ θετική εντύπωση. Η αλήθεια είναι πως το μέρος είχε πολλές γυναίκες κι αυτό έκανε ακόμη πιο όμορφη τη βραδιά και την ίδια στιγμή όλο το event τις τιμούσε.

Το μέρος είναι καταπληκτικό και σίγουρα θα ξαναπήγαινα κι ας μην ήταν κάποιο event του Ratpack. Πραγματικά αξίζει.

 

Τα στερεότυπα είναι για να σπάνε - Βασίλης Κουρουμιχάκης 

Κάνοντας brainstorming για το πώς μπορούμε να γιορτάσουμε την Ημέρα της Γυναίκας ως ανδρικό περιοδικό σκεφτήκαμε ότι ο καλύτερος τρόπος να αποφύγουμε τα κλισέ θα ήταν να κάνουμε μια «βουτιά» σε αυτά, να τα αποδομήσουμε και να γιορτάσουμε τις γυναίκες, με τις γυναίκες. 

Ο χώρος του Shelter έχει έντονη την ατμόσφαιρα του περιβάλλοντος της ανδρικής παρέας, ένα ιδιοσυγκρασιακό man cave, και εκεί ήταν που θέλαμε να καλέσουμε διάφορες και διαφορετικές δυναμικές γυναίκες. Όχι για να τους δείξουμε πως διασκεδάζουν οι άνδρες, αλλά για να αποδείξουμε ότι μπροστά σε ένα old fashioned, τα στερεότυπα μεταξύ των δύο φύλων συνθλίβονται σαν τον κύβο της ζάχαρης που έσπασαν οι ίδιες φτιάχνοντας το δικό τους old fashioned. 

Αυτή η δυνατότητα της εναλλαγής των ρόλων μεταξύ καλεσμένου και οικοδεσπότη δεν ήταν ένα remake της γνωστής σκηνής με τον Conrad Hilton και τον Don Draper πίσω από την μπάρα, αλλά ένα ανοιχτό κάλεσμα της ανδρικής παρέας του Ratpack στις γυναίκες, αυτές που γιορτάζουμε κάθε μέρα όπως λέει και το κλισέ.

 

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved