Τα 6 μπεργκεράδικα για τα οποία καμαρώνει όλη η Αθήνα

Αυτό το κείμενο περιέχει τοποθέτηση foodporn.

Τα έχουμε ξαναπεί. Η αναζήτηση για το τέλειο μπέργκερ δεν σταματά ποτέ. Αυτό ωστόσο δεν μας εμποδίζει να έχουμε αγαπημένα στέκια που, όχι μόνο γευόμαστε κορυφαίες δημιουργίες, αλλά που έχουν καταφέρει να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού. Υπάρχουν αρκετά εκεί έξω για να δοκιμάσεις, αλλά από ένα σημείο και μετά είναι και το προσωπικό γούστο του καθενός.

Η ομάδα του Ratpack προτιμά μέχρι και αυτή την στιγμή τα παρακάτω 6 μπεργκεράδικα, που ξεχωρίζουν στην Αθήνα. Και θα υπάρξει και συνέχεια.

 

 

FOOD Str

 

Το πιο σίγουρο είναι πως δεν υπάρχει Αθηναίος που να μην έχει φύγει από την Κολοκοτρώνη έπειτα από ποτά και να μην έχει αναζητήσει παρηγοριά για το στομάχι του στο FOOD Str. Ειλικρινά, αν κάτσουμε να υπολογίσουμε τις βραδιές μας, θα χάσουμε το μέτρημα. Για εμάς, το FOOD Str στην Καλαμιώτου είναι μόνιμο στέκι. Με έξι μπέργκερ ξεκίνησε το μαγαζί και σήμερα ξεχωρίζει άλλα τόσα. Τρως γρήγορα, τρως μοναδικά, τρως υπέροχα. Πέρα από το Double Burger που αποτελεί βάλσαμο για μετά τα ποτά, αγαπήσαμε και το chili μπέργκερ από μαύρο χοίρο. Και θα συνεχίσουμε να τρώμε.

 

 

Just Burgers

 

Για τους Νότιους είναι ο απόλυτος ναός του μπέργκερ. Αν και ο χώρος είναι μικρός, ο κατάλογος με τα μπέργκερ είναι εξαίσια – και δεν πρόκειται να πέσεις σε κάποιο που δεν θα εκτιμήσει ο ουρανίσκος σου.  Εκτός από το Corleone που είναι για εμάς ο απόλυτος σούπερσταρ (σ.σ.: έχει μέσα μέχρι και ψιλοκομμένο chorizo και chipotle Tabasco), μπέργκερ όπως είναι το OMG θα σε κάνουν να εκτιμήσεις όχι μόνο το κρέας, αλλά το γεγονός ότι οι σως του μαγαζιού είναι κατά βάση σπιτικές. Ο πουρές από πατάτα και γλυκοπατάτα, είναι must για συνοδεία.

 

 

Juicy Grill

 

Κάποιοι το αποκαλούν το καλύτερο μπεργκεράδικο των Αθηνών. Και δεν έχουν άδικο. Γιατί όσο και αν περιμένεις για τραπέζι, δεν υπάρχει περίπτωση να φύγεις δυσαρεστημένος. Μιλάμε για το απόλυτο σε ποιότητα μπιφτέκι  και για ποικίλους γευστικούς συνδυασμούς, μιας και ο Δημοσθένης Κουβαράκης κατάφερε να μετατρέψει ένα μπιφτεκοσάντουιτς σε εκλεπτυσμένο, ποιοτικό και πεντανόστιμο γεύμα, με συνοδεία πατάτας που είναι μόνο για γενναίους. Αri Gold και New Yorker παραμένουν ξεκάθαρα από τις αγαπημένες επιλογές, συνοδεία με Mama’s Fries.

 

 

Colibri

 

Εμείς εδώ σαν ομάδα αργήσαμε να δοκιμάσουμε  το Colibri, αλλά όλα όσα είχαμε ακούσει δεν μας απογοήτευσαν. Πέρα από την πίτσα η οποία αξίζει ξεχωριστό αφιέρωμα, για το Colibri πρέπει να πούμε αυτό: μεγάλες μερίδες με έμφαση στην ποιότητα. Αυτό, δεν το βρίσκεις εύκολα στο μέσο μπιφτέκι εκεί έξω. Ναι, είναι αλήθεια πως θα περιμένεις για να φας, αλλά η αναμονή ξεπληρώνεται και με το παραπάνω. Παρότι ο κόσμος αγαπάει το mushroom cheese μπέργκερ, εμείς συμφωνήσαμε πως το blue είναι από τα ωραιότερα. Σταθερή αξία και ειδικά το μαγαζί στο Παγκράτι.

 

 

Po’ Boys

 

Τον Βασίλη τον Σπόρο τον ξέρουμε και γι’ αυτό και τον εμπιστευόμαστε. Όταν αποφασίζεις να ανοίξεις μαγαζί που επικεντρώνεται στο παραδοσιακό southern barbecue, δεν γίνεται να αποτύχεις στο μπέργκερ. Και ο Βασίλης δεν απέτυχε. Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, το Po’ Boys έγινε place-to-be για μπέργκερ στο Κέντρο, δίνοντας έμφαση στην original southern γεύση που προσπάθησαν πολλοί να μας πασάρουν χρόνια, αλλά δεν το κατάφεραν ποτέ. Τα πιάτα στο Po Boys είναι προσεγμένα, με έμφαση στην πρώτη ύλη και με τα μπέργκερ να συζητιούνται και εκτός Αττικής. Το μπέργκερ με brisket και το κολοσσιαίο Pitmaster, είναι must για κάθε ουρανίσκο που σέβεται την αυθεντικότητα στη γεύση.

 

 

Kozi’s

 

Προφανώς και στο Kozi’s δεν θα πας μόνο για το μπέργκερ. Όμως αν η όρεξη έχει φτάσει στο σημείο που το σκέφτεσαι λαχταριστό στο πιάτο του, η νοτιοαφρικανική συνταγή του μαγαζιού δεν πρόκειται να σε απογοητεύσει. Παρότι οι λάτρεις έχουν να μιλούν για το Super Kozi’s και τα 500γρ. γεμιστού με μοτσαρέλα μπιφτεκιού, αξίζει να αναφέρουμε πως έχει ίσως το καλύτερο μπιφτέκι κοτόπουλο για μπέργκερ στην Αθήνα. Το Mala Mala ήταν από τα πρώτα πιάτα του καταλόγου, δεν δίστασε να συμπεριλάβει το μπέικον και η honey mustard με την μαγιονέζα απέδειξαν πως τα απλά, είναι και τα νοστιμότερα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved