4 μαγαζιά με κορυφαίο Brunch στο κέντρο της Αθήνας

Μήπως ξύπνησες μετά απ' τα ποτά και πεινάς σαν λύκος;

Όπως μας ενημερώνουν οι γαστονομικές εγκυκλοπαίδειες, brunch ονομάζεται ένα γεύμα που θυμίζει κάτι ανάμεσα σε πρωινό και μεσημεριανό. Ξεκίνησε από την Αγγλία αλλά εξαπλώθηκε και αγαπήθηκε κυρίως στην Αμερική. Εσύ μπορείς να το καταβροχθίζεις κάπου ανάμεσα στις 11 και τις 3. Το συνοδεύεις με χυμό, καφέ ή ακόμα καλύτερα αλκοόλ.

Όπως καταλαβαίνεις είναι ιδανικό για Κυριακές, ιδιαίτερα μάλιστα αν έχει προηγηθεί θηριωδία με ποτάρες αφού θα σε στρώσει και θα σε κάνει άνθρωπο. Δύσκολο, βέβαια, να το απολαύσεις άλλη ημέρα εκτός κι αν είσαι ακόμα στο Πανεπιστήμιο, σε σχολή χωρίς εργαστήρια και έτσι κάθε μέρα για σένα είναι αργία και γιορτή –για σας είναι η ζωή ρε φοιτητές, κοπροσκυλιάστε ελεύθερα!

gif brunch

 

Στα δικά μας τώρα οι μεγαλύτεροι, επειδή μπορεί να ξύπνησες και να θες να φας έναν πλανήτη, εμείς σου προτείνουμε 4 μέρη για να φας το brunch το σωστό. Με μία υποσημείωση όμως: εκτός από το νο.1 στα υπόλοιπα καλό θα ήταν να έχεις κλείσει τραπέζι πρώτα! Ναι κι όμως, έτσι είναι η μόδες στην εποχή μας φίλε αναγνώστη, γίνονται viral και όλοι θέλουν ένα κομμάτι από αυτές, τι να κάνουμε;

 

1. Μπελ Ρέυ (Πεζόδρομος Ολυμπίου)

 

2

 

 

Αν δεν είσαι από τους τύπους που κυνηγάνε τα brunch λες και είναι το Άγιο Δισκοπότηρο, πράγμα πολύ πιθανό δηλαδή, αυτό το σνακ-μπαρ όπως αυτοπροσδιορίζεται είναι ιδανικό μέρος για να ξεκινήσεις το σπορ. Μέρος φωτεινό, γεμάτο νεολαίους, στέκι από τα λίγα που προσφέρει εκτός από πεδίο ιδανικό για γνωριμίες και μερικές τιμιότατες επιλογές για brunch. Κροκ Μαντάμ εσύ να πάρεις, σαντουιτσάρα με αυγό και μπεσαμέλ δηλαδή. Και χτύπα και ένα φρέντο παράλληλα ενώ το φως στον πεζόδρομο της Ολυμπίου σου κάνει μασάζ στο μυαλό.

 

2. New York Sandwiches (Σύνταγμα και Αμπελόκηποι)

 

3

φού μιλάμε για αμερικανικές συνήθεις ας κινηθούμε σε αντίστοιχα μονοπάτια. Εδώ μπορείς να φας σαν Γιάνκης που μόλις ξύπνησε μετά από ολονύχτιο πάρτι στο Μεγάλο Μήλο. Τηγανητές πατάτες με μπέικον και λιωμένο τυρί, τα καλύτερα bagel της πιάτσας γεμισμένα με ένα ολοκληρωμένο πρωινό (αυγά, μπέικον, τσένταρ), ομελέτες και scrambbled eggs που θα σου πάρουν το μυαλό και για «τελείωμα» διάλεξε pancakes (τηγανήτες) -σαν και αυτές που λιμπίστηκες τόσες και τόσες φορές στις αμερικάνικες σειρές. Αν λυσσάς στην πείνα τώρα, μη φοβού και μη διστάσεις: steak με τηγανητά αυγά και δεν περιγράφω άλλο.  

 

3. Mama Roux (Αιόλου)

 

4

 

Επιλογές περισσότερο ethnic για να νιώσεις κοσμοπολίτης. Θες καφές, θες χυμό ή μήπως θες κάποιο κοκτείλ για να συνεχίσεις την κραιπάλη από το Σάββατο το βράδυ; Στο Mama Roux η Κυριακή πρωί θυμίζει τον γύρο του κόσμου σε 80 γεύσεις: μπέργκερ κοτόπουλο tikka με ινδικές μυρωδιές, αυγά huevos rancheros συνοδευόμενα από τορτίγιες καλαμποκιού, tostadas και μαροκινά μεζεδάκια ή κι ένα ολοκληρωμένο αμερικάνικο πρωινό με 7,5 Ευρώ. Και άπειρη περατζάδα για να ευχαριστηθεί το μάτι εκτός απ’ το στομάχι.

 

4. Monsieur Barbu (Κουκάκι)

 

5

 

Τώρα που άνοιξε ο καιρός πήγαινε να ευχαριστηθείς brunch στα τραπεζάκια έξω. Μικρό μαγαζί και περιποιημένο, σέρβις φιλικό, οικογενειακές καταστάσεις αρκεί να έχεις κλείσει πρώτα αλλιώς δε σε βλέπουμε να κάθεσαι ποτέ. Από τη μπάρα και τα ποτήρια μέχρι τις γεύσεις, τις μυρωδιές και τη διακόσμηση εδώ τα πάντα βροντοφωνάζουν vintage. Μπέργκερ και τορτίγιες, αυγά benedict και florentine και κάτι πολύ σημαντικό: γλυκά που μοιάζουν να τα έφτιαξε γαλλίδα γιαγιά με άπειρο μεράκι! Στα συν οι τιμές που το καθιστούν ένα από τα πλέον οικονομικά brunch της Αθήνας.

 

υγ: Ωραία όλα αυτά αλλά εμείς θα σου λέγαμε ψέματα αν ξεχνούσαμε και άλλα δύο είδη που θεωρούμε ιδανικά για brunch. Τις σούπες και τον πατσά για να γαληνέψει το στομάχι καθώς και τα ουζοτσίπουρα με μεζέ από πρωί για να ξεχαστούν όλες οι σκοτούρες της εβδομάδας!



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved