Παστουρμάδες και Κεμπάπ ανατολίτικα στον «ΝΕΖΟ»

Γιατί το Γκάζι δεν είναι μόνο χιπστεριές, έχει και μεζεδοπωλείο σωστό να ξέρεις.

Στο Γκάζι από τότε που άλλαξε φυσιογνωμία και μετατράπηκε από no man’s land στο πιο «καυτό» σημείο της νυχτερινής Αθήνας, έχουν ανοίξει δεκάδες μαγαζιά. Και δεκάδες μαγαζιά έχουν κλείσει, έχουν αλλάξει ιδιοκτήτη και όνομα, στυλ και προτιμήσεις, ύφος και μενού.

Γενικά είναι μια περιοχή που πλην εξαιρέσεων πια δεν είναι πολύ φιλική σε αυτό που λέμε «παραδοσιακό φαγητό». Ακριβώς αυτό το κενό καλύπτει με ιδανικό ανατολίτικο τρόπο το μεζεδοπωλείο «Ο Νέζος» στην Κωνσταντινουπόλεως δίπλα στις γραμμές.

mezedopoleio nezos

Μην περιμένεις εδώ vintage διακόσμηση και χίπστερ μελωδίες. Εδώ τα πράγματα είναι πατροπαράδοτα ενώ από τα ηχεία ακούγονται «χαμηλά» παλιές λαϊκές (και έντεχνες) φωνές. Δεν είναι όμως αυτό που μας ενδιαφέρει, αυτό που πρέπει να σε νοιάζει αν περάσεις μια βόλτα είναι ένα και μοναδικό: το φαγητό.

Στο μαγαζί θα σου αφήσουν ένα χαρτί φωτοτυπία και εσύ θα τσεκάρεις αυτά που θες: παστουρμά κομμένο σωστά σε λεπτές φέτες, καβουρμά μπόμπα ολόκληρο στρογγυλό κομμάτι, κεμπάπ ανατολίτικο μαζί με λεπτή πίτα που θυμίζει Αραβία, μπριζολάκια χοιρινά με ένα βουναλάκι πατάτες από δίπλα.

nezos kebab 3

Με όλα τα παραπάνω και το στομάχι σου θα γεμίσεις και μια ελαφριά μυρωδιά από την κουζίνα της Μικράς Ασίας θα πάρεις. Μη σταματήσεις όμως μόνο στα κρεατικά, πέρνα στην αντεπίθεση και νιώσε ανατολίτης σωστός και με τα άλλα πιάτα: ντολμαδάκια της γιαγιάς, μελιτζανοσαλάτα πικάντικη, χούμους και ρεβυθοκεφτέδες. Το μεγάλο όμως έπος λέγεται «τσοπάν σαλάτα», μια εκδοχή της χωριάτικης σαλάτας που όμως θα κάψει τον ουρανίσκο και θα απογειώσει την εμπειρία. Εμείς κάθε φορά «καιγόμαστε» με αυτή, αλλά όσο μας πληγώνει τόσο μας πωρώνει τελικά.

nezos kavourmas

Το κρασί είναι καλό αλλά θα προτείναμε να παίξεις σε μονοπάτια γεμάτα τσίπουρα και μπύρες για το σβήσιμο. Όχι για κάποιον άλλο λόγο αλλά γιατί αυτό το παρεϊστικο  «τσίμπι-τσίμπι» ταιριάζει καλύτερα σε αυτά. Πάρε κολλητούς τηλέφωνο και κανονίστε παραδοσιακό ανατολίτικο φαγητό στο Γκάζι –πριν ξεχυθείτε σα θηρία στα κλαμπ της περιοχής στο κυνήγι του one night stand.

 

Κωνσταντινουπόλεως 58

Γκάζι

Τηλ:  697 234 0342



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved