The Colony Room: Μία ματιά στο διασημότερο bar του Λονδίνου

Υπήρξε στέκι για καλλιτέχνες όπως ο Francis Bacon, ο Lucien Freud και ο Damien Hirst.

Μέσα στην καρδιά του Λονδίνου, στο Σόχο, η Muriel Belcher άνοιξε το 1948 το Colony Room, ένα μπαρ το οποίο προοριζόταν για να γίνει το στέκι διάσημων καλλιτεχνών και των ιδιοτροπιών τους.

Ο πρώτος πελάτης της Muriel δεν ήταν άλλος από τον γνωστό ζωγράφο Francis Bacon ο οποίος ήταν ενθουσιασμένος με το μέρος και σύχναζε εκεί καθημερινά μετά την εργασία του στο στούντιο.

Το μπαρ της Muriel έγινε γνωστό από το βιβλίο του ίδιου του Francis Bacon, Brutality of Fact, στο οποίο και περιγράφει τα μεθύσια του.

Το μέρος είναι πολύ λιτό αλλά κατευθείαν σε αρπάζει από την καρδιά.

Αυτά είναι τα πιο όμορφα μπαρ του Λονδίνου.

 

Ένα μελαγχολικό πράσινο χρώμα κοσμεί τους τοίχους, ένα μικρό μπαρ στο τέλος του διαδρόμου και μία μικρή τουαλέτα. Το όλο πράγμα θυμίζει πολύ ένα σαλόνι σπιτιού. Τόσο μικρό είναι.

Όταν ο Ian Board ήταν ο μπάρμαν δεν ήταν εύκολο να γίνεις μέλος του «club» μιας και το Colony Room λειτουργούσε λίγο σαν πριβέ μέρος για ιδιαίτερες προσωπικότητες.

Ο Board διαχειριζόταν το μπαρ με την εκλεκτικότητα ενός Όσκαρ Γουάιλντ και τον φασισμό ενός Χίτλερ.

Πάντα όμως στο τέλος της βραδιάς θα σε ρωτούσε: «How’s your handbag dear?», που σήμαινε αν είχες χρήματα για ταξί για να γυρίσεις σπίτι, μιας και ήξερε πόσο δύσκολο ήταν για τους καλλιτέχνες να έχουν πάντα λεφτά στο πορτοφόλι τους, είχε μάθει φυσικά από τις πρώτες μέρες του Francis Bacon και του Lucien Freud οι οποίοι δεν είχαν χρήματα πριν γίνουν τεράστιοι.

Το Colony Room δεν ήταν απλά άλλο ένα μπαρ στο Σόχο, ήταν ο καναπές του ψυχολόγου, ήταν η οικογένεια που δεν είχες, ήταν ακόμη και το ταχυδρομείο σου, μιας και τα μέλη άφηναν σημειώματα ο ένας στον άλλο κάθε μέρα πίσω από τη μπάρα.

Μπορούσες να πάρεις και συμβουλές γάμου: «Όλα θα καταλήξουν στο κλάμα» λέγανε οι θαμώνες.

«Το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή είναι να έχεις ενσυναίσθηση» έλεγε ο Ian Board, ο μακροβιότερος μπάρμαν του Colony Room.

Αυτό είναι το πιο μικρό μπαρ στον κόσμο.

 

Στα περισσότερα ιδιωτικά club του Λονδίνου έπρεπε να ντύνεσαι και να φέρεσαι συγκεκριμένα αλλά στο Colony Room δεν χρειαζόταν να ανήκεις σε κάποια συγκεκριμένη τάξη, δεν χρειαζόταν να φοράς συγκεκριμένα ρούχα ή να μιλάς με συγκεκριμένο τρόπο.

Η μεγάλη και βαριά πόρτα του μπαρ ήταν ανοιχτή για όλους. Οι νόμοι όμως πριν από το 1988 ήταν δρακόντιοι και κανέναν μπαρ στην Αγγλία δεν ήταν ανοιχτό μετά τις 3 τη νύχτα κι έτσι αν δεν ήσουν μέλος κάποιου ιδιωτικού club δεν μπορούσες να πιείς πουθενά.

Το Colony Room ήταν ένα τεστ για το αν τελικά συμπαθώ ή όχι τους ανθρώπους που πηγαίνω εκεί. Όλοι μου οι φίλοι που έτυχε να πάμε μαζί στο συγκεκριμένο μέρος, κανείς τους δεν το αντιπάθησε. Εκεί είδα να πίνει ο Burt Kwouk, ο ηθοποιός που παίζει τον Cato στις ταινίες του Ροζ Πάνθηρα, φυσικά ο πιο διάσημος θαμώνας όμως ήταν ο ζωγράφος Francis Bacon, ο οποίος έπινε εκεί για 40 χρόνια, ήταν το δεύτερο σπίτι του.

Αν έχεις τη διάθεση να μπεις σε ένα πραγματικά ιστορικό μέρος και να πιείς ένα σωστό ποτό στο Soho του Λονδίνου αυτό είναι το μέρος που πρέπει να επισκεφτείς.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις φωτογραφίες από το Colony Room:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved