Cra(u)sh: Αυτή είναι η άλλη πλευρά του ατυχήματος

Αν βρεθείς στη Λιοσίων υπάρχει το Grace και η έκθεση Cra(u)sh.

Είναι το α-τύχημα μία μεταβλητή ικανή να ανατρέψει όλη μας τη ζωή;

Η έκθεση Cra(u)sh. Or how you made me kiss the pavement. εξετάζει την άλλη πλευρά του ατυχήματος. Μέσα από το πρίσμα της σύγχρονης νεοματιριαλιστικής ατζέντας και της ποπ κουλτούρας, παρουσιάζει την άλλη πλευρά των μοιραίων συστατικών: το δρόμο, την πορεία, το όχημα, την αναμέτρηση, τη μετωπική σύνθλιψη.

Με βλέμμα σκωπτικό και σε πλαίσιο συνενοχής, δώδεκα νέοι εικαστικοί περιεργάζονται εκτροχιασμούς και πληγές, απομονώνουν και ανακατασκευάζουν τη συνάντηση υλικού και σάρκας, την καθολική σύνδεση μηχανής, τοπίου και ανθρώπου ως την απόλυτη αναπαραγωγή οργανικού και ανόργανου κόσμου.

Το Pangrams and Slogans είναι μία έκθεση που δεν πρέπει να χάσεις.

 

Με αναφορά το ομότιτλο λογοτεχνικό έργο του J.G.Ballard της δεκαετίας του ‘70 και την εισαγωγή της σκέψης μιας φετιχιστικής ερωτικής επιθυμίας που εγείρεται από το τροχαίο ατύχημα, στο Cra(u)sh αναμετρώνται το σώμα ως ανατομία και σημείο με το συναίσθημα και τον ανόργανο κόσμο.

Το ίχνος του ατυχήματος στο σώμα, η πληγή, μεταμορφώνεται σε στόμα ή κόλπο αποκαλύπτοντας μία αγάπη για το ανόργανο.

Την ίδια στιγμή, ο χώρος της έκθεσης αποτυπώνει τη σκηνή του ατυχήματος.

Οι δώδεκα καλλιτέχνες αποκαλύπτουν μία διαφορετική πτυχή του Crash (σύγκρουσης) και Crush (“καψούρας”) μέσα από διαφορετικά mediums και πρακτικές.

Τα έργα περιλαμβάνουν “στρεβλώσεις” (bending) εικόνων της αυτοκινηστικής κληρονομιάς, αναγνώσεις της γενεαλογίας των ερωτικών συμβόλων, εξαντλητικές δοκιμές της υλικότητας (hard/soft materiality), επιτελεστικές αναγωγές του συγκρουσιακού, τεχνο-βιο-φιλικές μελέτες στο υβριδικό σώμα και docu-fictive αναδιατυπώσεις αρχειακού υλικού.

Who’s next to cra(u)sh?

Καλλιτέχνες:

Μαρίνα Βελησιώτη, Ίρια Βρεττού, Φαίδων Γιαλής, Κωνσταντίνος Γιώτης, Χρήστος Δεληδήμος, Εύη Καλογεροπούλου, Βύρων Καλομαμάς, Ορέστης Κάραλης, Κωνσταντίνος Λιανός, Εύα Παπαμαργαρίτη, Βαλίνια Σβορώνου, Μάριος Σταμάτης.

Επιμέλεια: Βασιλική-Μαρία Πλαβού.

Grace, Φιλαδελφειας και Λιοσίων 2, Αθήνα 10440.

Η έκθεση διαρκεί μέχρι τις 8 Μαρτίου 2020.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις φωτογραφίες από τα εγκαίνια της έκθεσης:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved