Burger Fest: Οι «ψαγμένες» στάσεις burger/μπύρας που κάθε καλοφαγάς πρέπει να γνωρίζει

Η μέρα που περίμενες έφτασε και η σκέψη και μόνο πως αυτό το τριήμερο θα είσαι ΕΣΥ εκείνος που θα τρώει και θα ποστάρει στα social media φωτογραφίες και stories με ζουμερά burger, σε κάνει να αισθάνεσαι μία τεράστια ικανοποίηση.

125 SHARES

Η αλήθεια είναι πως την προηγούμενη εβδομάδα ζορίστηκες αρκετά βλέποντας τα posts που οι φίλοι σου και οι food influencers που «ακολουθείς», αναρτούσαν σε Facebook και Instagram -και μάλιστα, σαν να μην υπήρχε αύριο- από το Burger Fest. Εκείνοι έτρωγαν τα επικά τους burger, έπιναν τις μπύρες τους και διασκέδαζαν ακούγοντας live τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες, ενώ εσύ βρισκόσουν ακόμη στο γραφείο.

Στις 20, 21 και 22 Σεπτεμβρίου, λοιπόν, θα βρεθείς και εσύ στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ στο Γκάζι για να «τιμήσεις» τη μεγαλύτερη γιορτή του Burger. Αν θέλεις όμως, να είσαι -και να αποκαλείσαι δικαίως- πραγματικός καλοφαγάς, πρέπει να δοκιμάσεις τις πιο «ψαγμένες» γεύσεις του φεστιβάλ. Και για να συμβεί αυτό, είναι απαραίτητο να κάνεις τις κατάλληλες και πλέον ξεχωριστές στάσεις για burger και μπύρα.

Εμείς πήγαμε στο Burger Fest και εργαστήκαμε σκληρά για να σου φέρουμε το κατάλληλο υλικό. Δίχως να σκεφτούμε επιπλέον κιλά, θερμίδες και τα εφαρμοστά τζιν και t-shirt που φορούσαμε, επιδοθήκαμε στο απόλυτο burger tasting, προκειμένου να ανακαλύψουμε και να σου προτείνουμε τις «ψαγμένες» στάσεις που πρέπει σίγουρα να κάνεις στο φετινό φεστιβάλ.

Αφού «τσεκάρεις», λοιπόν το πρόγραμμα του Burger Fest και βρεις τους μουσικούς και τα happenings που δεν θέλεις να χάσεις, μελέτησε τη λίστα που ετοιμάσαμε για εσένα –και κάθε καλοφαγάς αξίζει να γνωρίζει.


1. Τα μπιφτεκόψωμα στην πλέον απολαυστική εκδοχή τους

Η άφιξή σου στο Burger Fest είναι πλέον πραγματικότητα και η είσοδός σου στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ σε βρίσκει να παθαίνεις μία ευχάριστη… ταραχή. Μυρωδιές που σε «στέλνουν» και παντού γύρω σου, burger που μοιάζουν να έχουν έρθει κατευθείαν από τον παράδεισο. Για να σε βοηθήσουμε να μην μπλεχθείς και κυρίως, να μην φύγεις από το φεστιβάλ χωρίς να έχεις δοκιμάσει κάποιους από τους πιο απολαυστικούς και «ψαγμένους» γευστικούς συνδυασμούς, προτείνουμε να ξεκινήσεις με τους πλέον «εγγυημένους» και πολυσυζητημένους «προορισμούς».

Στη δική μας περίπτωση, η πρώτη στάση έγινε στο Μπαρ Μπεε Κιου, εκεί όπου γευτήκαμε δύο από τα πλέον επικά μπιφτεκόψωμα του καταστήματος. Αν δεν θέλεις να «σκάσεις», δοκίμασε το Μπαρ Μπε Κιου burger με το μοσχαρίσιο ελληνικό μπιφτέκι, το τσένταρ, το καπνιστό μπέικον, την τομάτα, το αίσπεργκ, τη σάλτσα μπάρμπεεκιου και τη μαγιονέζα. Στην περίπτωση όμως, που είσαι -ή θέλεις να φανείς- γενναίος, προτίμησε το ομώνυμο burger με τα δύο (ναι, δύο!) μοσχαρίσια ελληνικά μπιφτέκια και πολλά ακόμη λαχταριστά συστατικά… εις διπλούν. Έπος!

2. Η απαραίτητη δροσιά 

Προτού συνεχίσεις με τα burger σου και όσο υπάρχει ακόμη χώρος στο στομάχι σου, πήγαινε μία βόλτα από την ΑΛΦΑ για να πάρεις την μπύρα σου (περιλαμβάνεται, άλλωστε, στην τιμή του εισιτηρίου). Να θυμάσαι απλώς ότι αν θέλεις να ανήκεις στο «κλαμπ» των καλοφαγάδων, καλό είναι να κάνεις τους κατάλληλους συνδυασμούς και να ξέρεις πώς να σερβίρεις σωστά την μπύρα σου. 

Για παράδειγμα, αν στο Burger Fest επιλέξεις να φας περισσότερο ελληνικές γεύσεις, δοκίμασε μία ξανθιά, ελαφριά ΑΛΦΑ lager, ενώ αν θέλεις να είσαι τελείως ανάλαφρος, υπάρχει και η επιλογή ΑΛΦΑ Χωρίς. Σε κάθε περίπτωση όμως, αξίζει να γνωρίζεις πως η ΑΛΦΑ Weiss, είναι η μπύρα εκείνων που γνωρίζουν να απολαμβάνουν το καλό φαγητό. Αν επιλέξεις την ελληνική, αφιλτράριστη και φυσικά θολή και σταρένια Weiss, έχε απλώς κατά νου πως για ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση, αξίζει να γνωρίζεις το τελετουργικό του σερβιρίσματός της. Τα πράγματα και εδώ είναι απλά και αρκούν τρία βήματα για να έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις. Αν προτιμήσεις τη φιάλη, δες απλώς αυτό το βίντεο για το σωστό σερβίρισμα. Στην περίπτωση όμως, που επιλέξεις το μοναδικό ανάποδο (!) κουτί της συγκεκριμένης Weiss, προτού ανοίξεις τη μπύρα, μην παραλείψεις να αναποδογυρίσεις τη συσκευασία για να «ζωντανέψει» η μαγιά.


3. Το κοτόπουλο όπως πρέπει να είναι 

Αφού πάρεις την μπύρα σου και πιεις μερικές γουλιές για να δροσιστείς και να… «καθαρίσεις» τον ουρανίσκο σου (όπως επιβάλλει το σωστό… burger tasting), θα κάνεις την τρίτη στάση σου στο Burger Fest. Και για να έχει ποικιλία το «μενού», δοκίμασε να επιλέξεις κοτοπουλάκι στο Burger AP.

Στα δικά μας «must» περιλαμβάνεται το ζουμερό chicken burger με το τραγανό κοτόπουλο ψημένο σε sous vide με πανάρισμα 18 μπαχαρικών, curry mayo, τομάτα και iceberg. Αν πιστεύεις πως έχεις «χώρο» για κάτι έξτρα, δοκίμασε και τις τραγανές πατάτες με το τσένταρ, το μπέικον, το φρέσκο κρεμμυδάκι και την τομάτα. Enjoy yumminess.

4. Η γουρουνοπούλα του παικταρά και η προβατίνα του τσέλιγκα 

Αν έπειτα από όλα αυτά αισθάνεσαι χοντρός έτσι κι αλλιώς, μην παραλείψεις να κάνεις μία στάση από τον πάγκο του… χοντρού. Αυτή θα είναι η στιγμή που θα «τεστάρεις» τις αντοχές σου στο φαγητό. Διότι όσο σκασμένος -από το φαγητό- και αν αισθάνεσαι, αν είσαι παικταράς δεν θα μπορέσεις να πεις «όχι» στο burger με τη γουρουνοπούλα που μαγειρεύεται έξι ώρες στη γάστρα ή το burger του τσέλιγκα με την παλαιωμένη -και καπνιστή σε ξύλο οξιάς- προβατίνα προσούτο. Είσαι ακόμη εδώ;

Στην περίπτωση, μάλιστα, που θέλεις να «πληρώσεις» τους διαδικτυακούς σου φίλους με το ίδιο νόμισμα, τώρα είναι η ώρα να το κάνεις και μάλιστα, χωρίς εφέ. Διότι είτε επιλέξεις το κόκκινο ή το μαύρο ψωμάκι για το burger και τα stories σου, το σίγουρο είναι πως θα φανείς πολύ «ψαγμένος».

5. Μπορεί να μην είσαι κροκόδειλος, αλλά προτείνουμε να τον δοκιμάσεις

Αν θέλεις να αποκαλείσαι καλοφαγάς, τότε πρέπει σίγουρα να κάνεις και μία στάση στο The Big Kahuna. Διότι εκεί θα απολαύσεις ζουμερά burger, όπως αυτό που φάγαμε εμείς με το μοσχαρίσιο μπιφτέκι, το τσένταρ, την truffle mayo, τη baby ρόκα και τα crispy onions αλλά και να γευτείς τραγανούς κεφτέδες κροκοδείλου γεμισμένους με καπνιστό τσένταρ. Πίστεψέ μας, αυτό το «κύμα» θα «ταξιδέψει» τον ουρανίσκο σου στη Χαβάη και πιο πέρα. 

Οι παραπάνω πέντε «ψαγμένες» στάσεις στο Burger Fest, αρκούν για να ικανοποιήσουν και τον πλέον απαιτητικό καλοφαγά. Το σίγουρο είναι όμως, πως αν θέλεις να ανήκεις στη λίστα με τους πιο «ψαγμένους» burgerάδες, αξίζει να κάνεις και ένα δεύτερο πέρασμα από το Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ στο Γκάζι για να γευτείς όλα όσα έχει να σου προσφέρει κάθε «στάση». Όποια μέρα και αν επιλέξεις να πας, το «μυστικό» για να περάσεις επικά στο Burger Fest είναι να έχεις μαζί σου την κατάλληλη παρέα και φυσικά, να ανακαλύψεις τους συνδυασμούς που θα αναδείξουν τέλεια τις πιο «ψαγμένες» γεύσεις.

Ραντεβού στο Γκάζι, καλοφαγά μου.

125 SHARES
©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved