Αυτόν τον Αύγουστο μπορείς να τη «δεις» όπως εσύ θέλεις

Μπορεί το καλοκαίρι να φημίζεται ως η εποχή εκείνη που υποτίθεται ότι επιτέλους μπορείς να ξεφύγεις από το κλεινόν άστυ, την ίδια στιγμή όμως λίγο που ξέμεινες από χρήματα, λίγο τελικά δεν θα έρθει καθόλου η πολυπόθητη άδεια, δεν αργεί να αντιληφθείς πως θα τη βγάλεις Αύγουστο στην Αθήνα.

Δεν χρειάζεται να στεναχωριέσαι, απλά θυμήσου πόσα από τα περασμένα καλοκαίρια χρειάστηκε να στριμώξεις την ψάθα σου ανάμεσα σε χιλιάδες άλλες, ελπίζοντας πως θα ευχαριστηθείς μία βουτιά ή πόσο δυσκολεύτηκες να προσαρμοστείς και να χαλαρώσεις στο ελεύθερο κάμπινγκ που επέλεξε η παρέα. Μην ανησυχείς, φέτος θα κάνεις αυτό που πάντα ήθελες και πραγματικά επιθυμούσες: Θα «βουλιάξεις» σε μία άνετη καρέκλα σκηνοθέτη, πίνοντας την αγαπημένη σου Fischer και παρακολουθώντας μερικά από τα εμβληματικά αριστουργήματα της έβδομης τέχνης σε κάποια «παραδεισένια» αυλή ενός κρυμμένου θερινού κινηματογράφου με «ταβάνι» τον έναστρο ουρανό. Για να μην χάσεις, λοιπόν, επιπλέον χρόνο ψάχνοντας τι να δεις, παρακάτω σου προτείνουμε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα έργα που παίζονται αυτή τη στιγμή στα θερινά της πόλης. Άλλωστε, μην ξεχνάς πως ο Αύγουστος είναι ο καταλληλότερος μήνας να τη «δεις» αλλιώς, απολαμβάνοντας μοναδικές κινηματογραφικές βραδιές, δεν νομίζεις;

 

2

 

Parlez-vous français?

Μπορεί να ακολουθείς την παρέα σε κάθε blockbuster πρεμιέρα και να μην έχεις χάσει ούτε μία κυκλοφορία της Marvel, όμως, κατά βάθος τρέφεις μία κρυφή, κάπως «ενοχική» λατρεία για τον ευρωπαϊκό και υπαρξιακό ενίοτε κινηματογράφο. Όλοι αυτοί οι συμβολισμοί, οι αλληγορίες που «μεταφράζουν» ποιητικά όλη την πεμπτουσία του κόσμου και της ζωής, δεν μπορούν να σε αφήσουν ασυγκίνητο. Ακριβώς για αυτό, πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείς το ιστορικό «Σινέ Παρί» στην Πλάκα, όπου παίζεται το νέο ψυχολογικό δράμα του Safy Nebbou, «Ποια νομίζεις ότι είμαι», με πρωταγωνίστρια τη μοναδική Juliet Binoche. Η τελευταία, υποδύεται την Κλερ, μία καθηγήτρια πανεπιστημίου γύρω στα 50, η οποία κατασκευάζει ένα ψεύτικο προφίλ 24χρονης στο Facebook, με σκοπό να πλησιάσει τον πρώην εραστή της. Σαφώς, όπως συμβαίνει πάντα στα φιλμ του Nebbou, η ιστορία αλλά και τα σχέδια της Binoche, θα πάρουν μία εντελώς απρόβλεπτη τροπή. Σε εξίσου φιλοσοφικά και ανατρεπτικά μονοπάτια, κινείται και το κωμικά χρωματισμένο «Sibyl» της Justine Triet, με πρωταγωνίστριες την Virginia Efira και την Adèle Exarchopoulos που παίζεται στη «Δεξαμενή» στο Κολωνάκι και στο «Cine Φιλοθέη». Η Efira στο ρόλο της Sibyl, εγκαταλείπει την πολύχρονη καριέρα της στην ψυχανάλυση για να αφοσιωθεί εξ ολοκλήρου στη λογοτεχνία, με την Exarchopoulos ως Margot, να γίνεται η «πηγή» έμπνευσής της. Σε κάθε περίπτωση, φρόντισε να «εξοπλιστείς» έγκαιρα με τις απαραίτητες παγωμένες Fischer και έναν χορταστικό κουβά ποπ κορν, γιατί να είσαι σίγουρος πως με τόσο απρόσμενα plot twist, δεν θα μπορείς να κουνήσεις «ρούπι» από τη θέση σου!

 

4

 

Νοσταλγική διάθεση και δυνατές συγκινήσεις

Υπάρχει μία ταινία η οποία «σφράγισε» αμετάκλητα την γενιά των millennials και αυτή είναι χωρίς αμφιβολία το «Lion King». Οι περισσότεροι από εμάς που σήμερα πάνω κάτω γυροφέρνουμε τα τριάντα, σπαράξαμε κάποτε μπροστά στη μεγάλη οθόνη, βλέποντας το νεαρό Σίμπα να αποχαιρετά τον αδικοχαμένο βασιλιά και μπαμπά του Μουφάσα. Αν φέτος ψάχνεις μία εξίσου δυνατή συγκίνηση που θα θυμάσαι για πάντα, τότε όλοι οι δρόμοι οδηγούν εσένα και την παρέα σου στον θερινό κινηματογράφο Αριάν, όπου ο παιδικός μας φίλος, το αγαπημένο λιονταράκι μικρών και μεγάλων, επιστρέφει πιο αληθοφανές και νοσταλγικό από ποτέ. Υποθέτω πως είναι εντελώς άσκοπο να κάνουμε την οποιαδήποτε περίληψη, αφού στην προκειμένη δεν θα παρευρεθείς για την ταινία ή το story, όσο για τη φάση και την ίδια την εμπειρία. Για να παραμείνεις πιστός στο ραντεβού σας 25 χρόνια μετά, για να «πετάς» τις ατάκες που ξέρεις απ’ έξω και ανακατωτά πάνω ή πριν από τους χαρακτήρες, για να τραγουδήσεις δυνατά και χωρίς καμία ντροπή «Χακούνα Ματάτα τη υπέροχη φράση», για να δακρύσεις πάλι το ίδιο αβίαστα όπως όταν ήσουν μικρός. Ναι, σίγουρα πολλά έχουν αλλάξει από τότε. Στη διπλανή θέση δεν θα κάθεται πια η μαμά αλλά ο κολλητός ή η φίλη σου, στο τραπεζάκι αντί για χυμό πορτοκάλι θα βρίσκεται η αγαπημένη σου Fischer, το μόνο που παρέμεινε και θα συνεχίσει να παραμένει ανεξίτηλο, είναι η ανάγκη σου να απολαμβάνεις αληθινά την κάθε στιγμή όπως ακριβώς εσύ επιθυμείς! Πώς να το κάνουμε; It’s About Your Taste!

 

5

 

Κλείνοντας, να θυμάσαι πως ακόμη κι αν οι φίλοι σου δεν «ψήνονται» να παρακολουθήσουν γαλλόφωνο κινηματογράφο ή θεωρούν πως πλέον είναι πολύ μεγάλοι για ταινίες της Disney, σημασία έχει τι αρέσει σε εσένα, γιατί ό,τι κι αν είναι αυτό θα είναι πάντα η καλύτερη και μοναδική επιλογή! Ακριβώς για αυτό, η συμβουλή είναι μία: Μην παίρνεις ό,τι σου σερβίρουν. Απόλαυσε την ζωή σου με τον τρόπο που εσύ διαλέγεις και επιθυμείς!

#StarringFischer  #ItsAboutYourTaste  #FischerBeer



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved