Η ιεροτελεστία του «σωστού» θερινού

Μπορεί όλη η υπόλοιπη παρέα να περίμενε πώς και πώς το καλοκαίρι, για να πάρει τα μπιτσόμπαρα και τα κοκτεϊλάδικα στη σειρά, εγώ όμως όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, είχα άλλα σχέδια τα οποία συγκεκριμένα κοιτούσαν κατευθείαν στ’ αστέρια! Όσο κι αν με ζαλίζουν για τις signature μίξεις του εκάστοτε βραβευμένου bartender που πρέπει να δοκιμάσω ή για το νέο must πολυσύχναστο στέκι που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθώ, τόσο εγώ επιμένω old school και κλασικά, επιλέγοντας να περάσω ένα ακόμη βράδυ στον επίγειο παράδεισο, στην κρυμμένη αυλή κάποιου θερινού σινεμά, «ταξιδεύοντας» παρέα με τους αγαπημένους μου πρωταγωνιστές στα πιο απίθανα μέρη του κόσμου.

Όλα αυτά βέβαια οφείλονται στον πατέρα μου, τον οποίο όσο ήμουν μικρός περίμενα στωικά να επιστρέψει τα απογεύματα από το γραφείο, για να με πάρει από το χέρι και να κόψουμε μαζί εισιτήριο. Αυτό σημαίνει πως «διδάχθηκα» δίπλα στους καλύτερους, γιατί εκτός από φανατικός σινεφίλ, ο μπαμπάς πίστευε και κατόπιν με τον τρόπο του μου πέρασε πως το θερινό σινεμά, δεν είναι απλά ένας διασκεδαστικός τρόπος να περάσεις τα βράδια του καλοκαιριού, αλλά μία διαδικασία που κρύβει από πίσω μία ολόκληρη ιεροτελεστία, την οποία προσωπικά επιλέγω να ακολουθώ ακόμη και σήμερα. Αν σε ενδιαφέρει να την ακολουθήσεις και εσύ, να ξέρεις πως δεν θα χρειαστείς πολλά, μόνο μερικά άνετα ρούχα, αρκετά refill στο ποπ κορν και τις λεπτές, φρουτώδεις νότες της Fischer να «απογειώνουν» την κατάσταση.

Save the date

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχεις στο νου σου πριν αποφασίσεις να πας θερινό, είναι σαφώς η παράσταση, η μέρα, το μέρος και η ώρα. Προσωπικά επιλέγω κάποια προβολή που να «κουμπώνει» καπάκια μετά το σχόλασμα από το γραφείο, συνδυάζοντας έτσι «δύο σε ένα», δηλαδή την ταινία με τα απαραίτητα after work drinks, συγκεκριμένα την αγαπημένη μου παγωμένη Fischer, που κάνει την όλη εμπειρία ακόμη πιο δροσιστική και απολαυστική! Ευτυχώς για εμάς, η μικρή μας πόλη είναι γεμάτη θερινά σινεμά! Σίγουρα κάποιο θα υπάρχει σε κοντινή απόσταση από το γραφείο ή το σπίτι σου, ώστε να μην χρειαστεί να παρεκκλίνεις από το δρόμο σου ή να έρθεις αντιμέτωπος με τη «λαίλαπα» της απογευματινής κίνησης. Σε κάθε περίπτωση, σαν έμπειρος θαμώνας οφείλω να προτείνω με «κλειστά» μάτια τα: Σινέ Παρί στην Πλάκα, Μπομπονιέρα στην Κηφισιά και Cine Δεξαμενή στο Κολωνάκι, τα οποία παραμένοντας αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου, συνεχίζουν να γράφουν τη δική τους ανεξίτηλη ιστορία στα αυθεντικά αθηναϊκά καλοκαίρια.

df45

 

Ιt’s about your taste

Πριν βρεθείς τετ-α-τετ με τον ταμεία που θα σου «κόψει» εισιτήριο, υπάρχουν μερικά ακόμη πράγματα τα οποία πρέπει να λάβεις υπόψιν, όπως για παράδειγμα το είδος της ταινίας που ενδιαφέρεσαι να παρακολουθήσεις, καθώς και τι θα φοράς κατά τη διάρκεια. Ξέρω πως το δεύτερο σου φαίνεται κάπως ανούσιο, όμως πίστεψέ με, όλα έχουν τη σημασία τους. Για να μην βρεθείς προ -δυσάρεστης- εκπλήξεως, φρόντισε να ενημερωθείς αν ο κινηματογράφος που σκοπεύεις να πας παίζει κάποιο action movie ή κάποιο εφηβικό chick flick καθώς στο τι σου αρέσει φίλε μου δεν υπάρχει επιλογή. Επιπλέον, τα θερινά σινεμά φτιάχτηκαν για να μας χαρίζουν μοναδικές βραδιές χαλάρωσης και διασκέδασης στις οποίες το μόνο πράγμα που έχει πραγματικά σημασία, είναι τι αρέσει σε εσένα καθώς και να υπάρχει στην εικόνα ένα μπουκάλι Fischer. Δεν «χωράνε» ούτε το γαλάζιο κολλαριστό πουκάμισο, ούτε το σκούρο παντελόνι με την τσάκιση, που το γραφείο επιτάσσει. Προσπάθησε να αποφύγεις ρούχα που παραπέμπουν στη ρουτίνα της καθημερινότητας και «ντύσου» τον πιο chill καλοκαιρινό εαυτό σου.

 

3gj

 

Τα αναγκαία παρελκόμενα

Όσα χρόνια και να περάσουν, αυτό που πάντα θα με κρατάει «αιχμάλωτο» στις παιδικές αναμνήσεις που έχω με τον πατέρα μου στα θερινά σινεμά της πόλης, δεν είναι ούτε οι ταινίες που έχουμε χαρεί παρέα, ούτε τα κάπως αποτυχημένα αστεία του στο γυρισμό για το σπίτι, ούτε καν η πρώτη φορά που είδα γυμνό στη μεγάλη οθόνη. Θα είναι ξεκάθαρα και «ολοζώντανα», η λαχταριστή και πολλά υποσχόμενη μυρωδιά του φρεσκοψημένου ποπ κορν βουτύρου, το οποίο πάντα μας μαγνητίζει από την είσοδο και κακά τα ψέματα, κάθε γνήσιος σινεφίλ γνωρίζει και οφείλει να παραδεχτεί πως πρόκειται για το 30% της απόλαυσης μίας βραδινής, καλοκαιρινής προβολής. Ναι, μπορεί να μοιάζει κάπως παιδικό αλλά χωρίς χάρτινο κυπελάκι ξέχειλο στο ποπ κορν και χωρίς την ανεπανάληπτη αρωματική επίγευση της Fischer, βλέπω και στο σπίτι μου Tarantino.

Κλείνοντας αυτό το κείμενο, αυτό που προσπαθώ να σου πω μέσω αυτού, είναι πως το καλοκαίρι είναι μία υπέροχη και αναντικατάστατη εποχή, την οποία αξίζει να περνάμε όπως εμείς θέλουμε. Αν μάλιστα είμαστε και λάτρεις της έβδομης τέχνης, τότε όλοι οι δρόμοι οδηγούν χωρίς δεύτερη σκέψη στα συνοικιακά θερινά! Με άλλα λόγια, φέτος το καλοκαίρι μην παίρνεις ό,τι σου σερβίρουν, απόλαυσε την κάθε στιγμή με τον τρόπο που εσύ επιθυμείς, ακόμη κι αν αυτός είναι με έναν έναστρο ουρανό για «ταβάνι», τον Marlon Brando να μεγαλουργεί στο λευκό πανί και την αναπόσπαστη παρέα της αγαπημένης σου Fischer!

#StarringFischer  #ItsAboutYourTaste  #FischerBeer



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved