Η πρότασή μας για Σινεμά: «The Professor and the Madman»

Mel Gibson και Sean Penn δίνουν άλλη διάσταση στην αντρική φιλία.

Mε γνώμονα ότι «Us» του Jordan Peele ήταν πολύ πιο τρομακτικό από όσο περιμέναμε, αυτή τη βδομάδα θα επιλέξουμε μια ταινία με λιγότερη αγωνία. Μετά λοιπόν από ένα τριήμερο γεμάτο μπακαλιάρο-σκορδαλιά, επιστρέφουμε δριμύτεροι στις αίθουσες, παρακολουθώντας τον Mel Gibson ξανά σε αξιόλογο ρόλο.

Εκεί όπου θα υποδυθεί τον ιδιοφυή καθηγητή James Murray και την ενδιαφέρουσα φιλία του με τον παράφρονα, William Maynor του Sean Penn, στη μεταφορά του βιβλίου του Simon Winchester στη μεγάλη οθόνη με τίτλο «The Professor and the Madman».

 

 

 

Η πλοκή

Σε μια εποχή σκοτεινή για το Λονδίνο (1872), ο καθηγητής James Murray αρχίζει να συγκεντρώνει ορισμούς με αφορμή την πρώτη έκδοση του Λεξικού της Οξφόρδης για την αγγλική γλώσσα. Η δουλειά του μπιάζει ακατόρθωτη, ωστόσο πάνω στη δύσκολη αποστολή του λαμβάνει ανέλπιστη βοήθεια από κάποιον δόκτορα William Maynor ο οποίος του έχει αποστείλει πάνω από 10 χιλιάδες λήμματα.

Η προσήλωση του μυστηριώδους δόκτορα, θα τραβήξει την προσοχή του Murray ο οποίος θα επιχειρήσει να τον συναντήσει. Το μόνο κακό με την περίπτωσή του είναι ότι ο μεγαλοφυής και εξαίρετος επιστήμων Dr. Maynor, είναι τρόφιμος σε άσυλο φρενοβλαβών εγκληματιών.

Μια αληθινή και ταυτόχρονα συναρπαστική ιστορία παραφροσύνης και ιδιοφυΐας, αλλά πάνω η απεικόνιση μιας ξεχωριστής φιλίας η οποία αναπτύσσεται ανάμεσα σε δύο εντελώς διαφορετικούς ανθρώπους με ένα όμως τεράστιο κοινό. Τη λατρεία για την αγγλική γλώσσα.

 

 

Ηθοποιοί: Mel Gibson, Sean Penn, Natalie Dormer, Eddie Marsan, Jennifer Ehle, Jeremy Irvine, David O'Hara, Ioan Gruffudd
Σκηνοθεσία: Simon Winchester

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved