Η Ιαπωνία είναι το setting που έλειπε από το Assassin's Creed Shadows

Και λογικό είναι να ανυπομονούμε. 

Το Assassin’s Creed έφτασε επιτέλους στην Ιαπωνία – και απορούμε εδώ που τα λέμε. Το Assassin’s Creed Shadows διαδραματίζεται στη φεουδαρχική Ιαπωνία, στα τέλη του 16ου αιώνα, για την ακρίβεια, σε μια εποχή πολιτικής αναταραχής που γέννησε τους νίντζα.

Σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει τσεκάρει το πρώτο trailer,  οι πρωταγωνιστές συνεχίζουν να είναι εδώ όπως ακριβώς και στα δύο προηγούμενα παιχνίδια. Αρχικά έχουμε τον Yasuke, έναν πανίσχυρο σαμουράι που θα σου χρησιμεύσει στις μάχες σώμα με σώμα και την Naoe, μία δολοφόνο/νίντζα ​​που χρησιμοποιεί τόσους ευφάνταστους τρόπους για να δολοφονήσει που θα είναι κυριολεκτικά απόλαυση να τη δούμε σε δράση. Αντί να επιλέξεις έναν μεμονωμένο χαρακτήρα για να παίξεις ολόκληρο το παιχνίδι, μπορείς να κάνεις εναλλαγή μεταξύ των χαρακτήρων για διαφορετικές δολοφονίες αλλά και τοποθεσίες για εξερεύνηση.

 

creed56

 

Ο Yasuke βασίζεται σε ιστορική φιγούρα. Ένας Αφρικανός που υπηρέτησε ως στρατιώτης του Ιάπωνα σογκούν, Oda Nobunaga, και τέθηκε στις υπηρεσίες του για περίπου ένα χρόνο. Φυσικά, αυτό είναι το Assasin’s Creed, οπότε η ομάδα έχει πάρει κάποιες ελευθερίες από τα αληθινά ιστορικά γεγονότα. Εδώ, παίζει το ρόλο ενός αουτσάιντερ, ενός ξένου σαμουράι που βαδίζει σε ένα μονοπάτι τιμής. Αυτό που του λείπει από την κομψότητα του παρκούρ που θα δει κανείς στη Naoe, το αναπληρώνει με τη δύναμη να εξοντώνει ισχυρούς εχθρούς, να εισβάλλει μέσα σε κτίρια και να τρομοκρατεί τους αντιπάλους του. Ο Yasuke είναι ένα θηρίο που καλείσαι να το αφήσεις ελεύθερο να καταστρέψει τα πάντα στο πέρασμά του.  

 

 

Στο gameplay είχαμε την ευκαιρία να δούμε κάποια στοιχεία του στόρι. Αφού ο Yasuke κερδίζει τη μονομαχία του με τον αντίπαλο σαμουράι - με σπαθιά - συνοδεύεται στη συνέχεια από τη Naoe. Εκεί θα δεις το μεγαλείο των νίντζα. Κινείται σαν δολοφόνος, σκαρφαλώνοντας τοίχους και κλωτσώντας επιφάνειες πριν εκτοξεύσει το άγκιστρο της στις τέντες της οροφής. Όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια Assassin’s Creed, μπορεί να χρησιμοποιήσει το Eagle vision για καλύτερη θέαση των εχθρών. Μια νέα προσθήκη στο Shadows είναι η ικανότητα να καταστρέψεις πηγές φωτός όπως φανάρια και φωτιές, έτσι ώστε η Naoe να μπορεί εύκολα να πλησιάσει και να δολοφονήσει – θυμίζει λίγο Splinter Cell αυτό.

Σε κάθε περίπτωση, είναι το πανέμορφο σκηνικό που θα δώσει πνοή στην μεσαιωνική Ιαπωνία, που περιμέναμε εδώ και χρόνια και που επιτέλους μπορούμε να απολαύσουμε.

 

 

Το Assassin's Creed Shadows θα κυκλοφορήσει στις 15 Νοεμβρίου και θα κυκλοφορήσει για PS5, Xbox Series X/S, PC, Mac και iPad.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved