«Def Jam: Fight for NY»: Ένα videogame-έπος που δεν αναγνωρίστηκε ποτέ

Ωμό, underground ξυλίκι, κόντρα σε όλους τους ράπερ των 90’s-00’s. 

Ήταν η εποχή του PlayStation 2, του X-Box και του GameCube όταν νομίζαμε ότι τα χοντροκομμένα γραφικά ήταν καλύτερα και από 4Κ. Παράλληλα όμως ήταν η δεκαετία που το gangsta style των Αμερικανών ράπερ είχε μπει στο πετσί μας, γοητεύοντάς μας με την άγρια ομορφιά της underground πραγματικότητας. Αυτή ακριβώς η κατάσταση ξεκίνησε από την ΕΑ Games μέσω του Def Jam Vendetta το 2003, ωστόσο απογειώθηκε ένα χρόνο αργότερα με το σίκουελ, Def Jam Fight for NY.

 


 

Μιας πραγματικότητας στην οποία οι αδύναμοι και οι χαφιέδες δεν έχουν καμία θέση παρά μόνο οι σκληρόπετσοι, οι μαχητές και όσοι δεν φοβούνται να λερώσουν και να λερωθούν. Μέσα και έξω από κλουβιά, μέσα σε μια λίμνη με αίμα δικό τους ή από το κεφάλι κάποιου διάσημου ράπερ της εποχής.

Με τη μόνη διαφορά, βέβαια, ότι σε αυτό το παιχνίδι δεν έχουν μικρόφωνο και ραπάρουν, αλλά είναι έτοιμοι για βρομόξυλο, όντας πρωτοπαλίκαρα ή εκτελεστές του απόλυτου Kingpin του παιχνιδιού, του Crow τον οποίο υποδύεται ο Snoop Dog

5 πράγματα που αποδεικνύουν ότι ο Snoop Dogg είναι κάτι παραπάνω από εκκεντρικός

Στο videogame, Def Jam: Fight for NY, λοιπόν, γίνεσαι μέλος της συμμορίας του θηριώδους D-Mob, ωστόσο μέχρι να αποδείξεις την αξία σου, θα περάσεις από αρκετή δυσπιστία, λεκτικό μπούλινγκ, θα κάνεις εχθρούς αλλά όσο γίνεσαι καλύτερος στο ξυλίκι, δεν έχεις να ανησυχείς για τίποτα.

 

def jam fight for ny screenshot

 

Αυτή είναι η ιδιότητά σου άλλωστε. Να μπαίνεις και να δέρνεις κόσμο. Ενίοτε σε πετάνε σε ένα κλουβί ή κάνουν έναν νοητό κύκλο και στοιχηματίζουν ποιος θα δείρει ποιον και εσύ καλείσαι να φέρεις αποτελέσματα. Σαν το φινάλε του Never Back Down ένα πράγμα, στο οποίο όμως δεν φοβάσαι να συμμετάσχεις.

Θα λέγαμε ότι είναι ένα underground WWE 2K με χοντροκομμένα γραφικά μεν, αλλά με έκδηλη την αίσθηση του ξύλου. Άλλωστε οι δρόμοι δεν είναι μέρος για wresting αλλά μια διαρκής προσπάθεια για επιβίωση.

Εκεί που θα δεις πολλές φορές πρόσωπα γνωστά να σε σημαδεύουν με όπλο ή να σου σπάνε μύτες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορείς και εσύ να κάνεις το ίδιο. Φάτσες όπως ο Fat Joe, ο ICE-T, ο Ludacris, ο Χzibit ή o Danny Trejo μπορούν να γίνουν οι αγαπημένοι σου σάκοι του μποξ. Άσε που μπορείς να έχεις μέχρι και την Carmen Electra για δεσμό, ή ακόμα να βάλεις μέσω αυτή εκείνης στη θέση της όποια από τις επίδοξες γυναίκες φλερτάρουν τον χαρακτήρα σου.

 

 

Δεν είναι κάποιο videogame με φαντασία και τεράστιες εκπλήξεις, όποιος ωστόσο επιχείρησε να κατακτήσει την underground πλευρά της Νέας Υόρκης θυμάται ακόμα την αδρεναλίνη και την τρέλα του κάθε φορά που έπιανε το controller στα mid 00’s. Ενδεχομένως τοDef Jam: Fight for NY, να είναι από τα fighting videogames που είδαμε ποτέ σε παιχνιδοκονσόλα.

Και δύσκολα θα το ξεχάσουμε.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved