Τα video games που περιμένουμε τον φετινό Δεκέμβριο

Ο Δεκέμβριος είναι ο μήνας που παραδοσιακά η αγορά του gaming… παγώνει. 

Με το πιο «καυτό» τρίμηνο του έτους να έχει μόλις ολοκληρωθεί, οι παίκτες έχουν στη διάθεσή τους εκπληκτικά blockbusters που κατά πάσα πιθανότητα θα τους κρατήσουν συντροφιά τους επόμενους μήνες. Μόνο που φέτος τα πράγματα είναι λιγάκι διαφορετικά…

Σε μία χρονιά που όμοιά της δύσκολα θα βρει κανείς στο πρόσφατο παρελθόν, με εκπληκτικές κυκλοφορίες καθ’ όλη τη διάρκειά της, μέχρι κι ο Δεκέμβριος φέρνει σπουδαίους και άκρως ενδιαφέροντες τίτλους! Για ‘σένα λοιπόν που τελείωσες με το Alan Wake 2, βαρέθηκες το EA FC και είπες να κάνεις ένα διάλειμμα από το Spider-Man: Miles Morales, έλα να δούμε ποιοι τίτλοι παιχνιδιών έρχονται μέσα στον Δεκέμβρη!

 

Batman: Arkham Trilogy

1 Δεκεμβρίου / Nintendo Switch

plaisio pic2

 

Μία τριλογία που περιλαμβάνει τρεις ΑΑΑ τίτλους και όλο το επιπρόσθετο περιεχόμενο που κυκλοφόρησε ποτέ γι’ αυτούς, που απλά… δεν χάνεται! Ξεκινάς με το Batman: Arkham Asylum, όπου και θα κληθείς να αντιμετωπίσεις τους πλέον διαβόητους Super-Villains της DC: από τον Scarecrow και την Poison Ivy, μέχρι τον Joker και πολλούς άλλους. Συνεχίζεις με τον σκοτεινό, ανοιχτό κόσμο του Batman: Arkham City, όπου μία ολόκληρη πόλη με όλα της τα κακοποιά στοιχεία, θα υποκλιθεί μπροστά σου. Το γκράντε φινάλε έρχεται με το Batman: Arkham Knight, τον επίλογο που θα σου δώσει την ευκαιρία να υψώσεις το ανάστημά σου απέναντι στην υπέρτατη απειλή με φόντο τους δρόμους του Gotham.

 

Dragon Quest Monsters: The Dark Prince

1 Δεκεμβρίου / Nintendo Switch

Η σειρά Dragon Quest Monsters ξεκίνησε δειλά-δειλά ως ένα spin-off των θρυλικών Dragon Quest, μόνο που στην πορεία βρήκε το δικό της, φανατικό κοινό! Εν αντιθέσει με τα «βασικά» παιχνίδια, στα Dragon Quest Monsters ο παίκτης δεν ασχολείται με τις μάχες αλλά εστιάζει στην αιχμαλώτιση, την ανατροφή και την εκπαίδευση τεράτων που πολεμούν για λογαριασμό του. Στο The Dark Prince συναντάμε τον Demon Prince Psaro, η κατάρα του οποίου τον αναγκάζει να γίνει Monster Wrangler, πολεμώντας στο πλάι τεράτων σε όλα τα μήκη και πλάτη της Nadiria. Το παιχνίδι έχει κύκλο εποχών, νέο σύστημα σύνθεσης τεράτων και πάνω από 500 νέα πλάσματα!

 

The Lord of the Rings: Return to Moria

5 Δεκεμβρίου / PS5

 

plaisio pic3

 

Ποιος μπορεί να πει όχι σε ένα παιχνίδι στο σύμπαν του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών; Το Return to Moria, όπως προδίδει και ο τίτλος του, θα μας μεταφέρει στα επιβλητικά ορυχεία της Moria κατά την Τέταρτη Εποχή της Μέσης-Γης (μετά τα γεγονότα της τριλογίας των ταινιών, δηλαδή). Πρόκειται για ένα survival-crafting game που εστιάζει στις περιπέτειες μίας συντροφιάς από dwarves καθώς προσπαθούν να πάρουν υπό τον έλεγχό τους την πόλη της Moria και να αναβιώσουν τις χρυσές εποχές του βασιλείου του Khazad-dum. Ετοιμάσου να φτιάξεις τους νάνους σου όπως εσύ τους θες, έτσι ώστε να εξερευνήσεις τη Moria, είτε σόλο, είτε σε co-op με τη συμμετοχή έως και οκτώ παικτών.

 

The Thaumaturge

5 Δεκεμβρίου / PC

 

plaisio pic4

 

Το The Thaumaturge είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και ξεχωριστά παιχνίδια όχι μόνο του Δεκεμβρίου αλλά ολόκληρου του 2023. Πρόκειται για ένα RPG που δίνει έμφαση στο στόρι και την πλοκή, με τις αποφάσεις του παίκτη να καθορίζουν τα πάντα. Εξελίσσεται στη Βαρσοβία στις αρχές του 20ου αιώνα με την υπόθεσή του να περιλαμβάνει ίντριγκες, μαγεία, μυστήρια πλάσματα, δαίμονες, ανθρώπινες τραγωδίες και ηθικά διλήμματα. Οι μάχες του είναι turn-based με τον παίκτη να μπορεί να προσαρμόσει ελεύθερα τον χαρακτήρα του, ξεκλειδώνοντας παράλληλα και διαφορετικές πτυχές του gameplay.

 

Avatar: Frontiers of Pandora

7 Δεκεμβρίου / PS5, Xbox Series X|S, PC

 

plaisio pic5

 

Το Avatar: Frontiers of Pandora είναι ένα παιχνίδι που συνδυάζει τη δράση με την εξερεύνηση σε έναν μαγικό, κινηματογραφικό κόσμο. Δημιούργημα της Massive Entertainment, του στούντιο που μας χάρισε μεταξύ άλλων τη σειρά The Division, δίνει στον παίκτη τον ρόλο ενός ορφανού Na’vi που έχοντας εκπαιδευτεί με βάση στρατιωτικά πρότυπα, βρίσκεται παρατημένος σε μία εγκαταλελειμμένη μονάδα πέραν των Δυτικών Συνόρων (Western Frontier) με την απειλή της RDA να πλανάται στην ατμόσφαιρα. Η πλοκή του παιχνιδιού λέγεται ότι συνδέεται με εκείνη των ταινιών κι εμείς ήδη ανυπομονούμε να νιώσουμε vibes αντίστοιχα μ’ εκείνα των δημιουργημάτων του Cameron!

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved