Γιατί το Starfield είναι το παιχνίδι που θα έπαιζε ο Christopher Nolan

Μερικές αποδείξεις για το πώς το νέο παιχνίδι της Bethesda τιμάει τις κινηματογραφικές ιδέες του.

Έxει περάσει κάτι περισσότερο από μήνας και το Starfield έχει κάνει πραγματικότητα όλα όσα ήλπιζαν τα RPG επιστημονικής φαντασίας. Αν μέχρι τώρα η συνταγή για μάχες με διαστημόπλοια ήταν πετυχημένη, το μόνο που έκανε η Bethesda ήταν να προσθέσει τον παράγοντα της θεωρητικής φυσικής και τις γνώσεις της τεχνολογίας – όχι του σήμερα, αλλά αυτού που φανταζόμαστε. Σε κάθε περίπτωση όλα εκείνα τα στοιχεία που ερωτεύτηκε από παιδί ο Christopher Nolan και τα είδαμε στο Interstellar.

Είναι λοιπόν το παιχνίδι που θα ενδιαφερόταν να παίξει ο Nolan; Εμείς λέμε ναι γιατί υπάρχουν κάποια μικρά spoilers που μαρτυρούν ότι αυτό το παιχνίδι θα μιλούσε στην καρδιά του.

 

 

Η τεχνολογία των ταξιδιών

Τα έχουμε δει ξανά τα ταξίδια σε άλλα ηλιακά συστήματα -βλέπε Star Wars- αλλά ποτέ την τεχνολογία πίσω από αυτά. Η ανθρωπότητα λοιπόν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την ίδια την βαρύτητα και να μειώσει το χρόνο της απόστασης χάρη στα gravitational drives που έχουν τα διαστημόπλοια. Θεωρία της Σχετικότητας με λίγα λόγια και η απαραίτητη τεχνολογία για να μειώσουμε τις αποστάσεις στα διαπλανητικά ταξίδια. Ίσως μια μέρα, να γίνει και πραγματικότητα.

Η «εξωγήινη» φυλή

Ο λόγος για τους Starborns που εμφανίζονται στο παιχνίδι και ουσιαστικά δίνουν μία τελείως διαφορετική σκοπιά από την γνωστή των X-Files. Ότι τα ανώτερα σε μορφή όντα, ενδεχομένως να είναι άνθρωποι. Και όχι απλά άνθρωποι, αλλά χρονοταξιδιώτες. Και εδώ έρχεται το επόμενο μεγάλο αποκαλυπτήριο.

Το πρώτο κινούν

Αν το τεσσεράκτιο ήταν μία ματιά στο χρόνο όπως το είδαμε μέσα από το Interstellar, τότε το Unity είναι η αρχή, η συνέχεια, το τέλος και η αναγέννηση των πάντων. Το Starfield έχτισε ουσιαστικά ένα σημείο έξω από το σύμπαν που συνάμα το ενώνει με όλα τα υπόλοιπα. Κάτι σαν συμπαντικό σταυροδρόμι όπου οι ταξιδιώτες μπορούν να ξεκινήσουν εκ νέου σε ένα νέο σύμπαν αφήνοντας πίσω τους όλα όσα γνώριζαν και κρατώντας μόνο τη γνώση. Ίσως μία από τις καλύτερες αποτυπώσεις που έχουμε δει σε παιχνίδι.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved