Το Playstation επιστρέφει στα handheld δυναμικά

Δεν περιμέναμε και κάτι λιγότερο, αλλά με το Project Q το μέλλον του gaming φαίνεται λαμπρό.

Σπουδαία, λαμπρά, υπέροχα νέα. Με την ανακοίνωση του Project Q το Playstation επιστρέφει στα handheld. Ωστόσο είναι καλό να τονίσουμε μερικούς αστερίσκους για τη νέα φορητή κονσόλα που ετοιμάζει και το τι πρέπει να προσέξεις.

Αρχικά, κι αυτό μάλιστα είναι το πιο σπουδαίο, θα πρέπει να έχεις στην κατοχή σου Playstation 5. Σε αντίθεση με το Playstation Portable και το Playstation Vita, το Project Q δίνει πρόσβαση στα παιχνίδια του Playstation 5 με το Remote Play - μια λειτουργία που, για όσους δεν έχουν Playstation, ήταν διαθέσιμη από τη Sony από την εποχή του Playstation 3 και του PSP. Οπότε δεν θα το έλεγες μόνο καθαρά handheld console αλλά και gaming accessory αφού ουσιαστικά θα σου δίνει πρόσβαση στα παιχνίδια τα οποία ήδη θα έχεις.

Παράλληλα αυτό σημαίνει βέβαια ότι δεν πρόκειται για κάποια υπηρεσία cloud. Για να μπορέσει λοιπόν να παίξει τα παιχνίδια αποτελεσματικά, εικάζουμε ότι θα πρέπει να υπάρχει μια πολύ ισχυρή σύνδεση Wi-Fi. Η Sony δηλώνει ότι το minimum που απαιτείται είναι 5Mbps αλλά για καλύτερη εμπειρία στο gaming προτείνεται άνω των 15Mbps. Η μπαταρία σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν θα κρατάει περίπου 3-4 ώρες.  Αξίζει τελικά;

 

 

Η οθόνη θα είναι 8 ίντσες LCD και υπόσχεται να παραδώσει ανάλυση 1080p. Επίσης ξέχνα τα mobile γιατί εδώ μιλάμε για DualSense controller και adaptive triggers. Δεν έχεις κινητό στα χέρια σου. Ουσιαστικά είναι μια πολύ καλή επιλογή για όποιον θέλει να περιφέρεται σε κάποιο AirBnb που μόλις νοίκιασε χωρίς να είναι μπροστά στην οθόνη της τηλεόρασης.

Δεν γνωρίζουμε ακόμα τη μια αλλά υπολογίζεται ότι θα μπορούμε να το έχουμε το Νοέμβριο του 2023, ενώ μέχρι τότε θα έχουν βγει και άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved