Θυμάσαι το πρώτο Mortal Kombat που έπαιξες;

Το επόμενο Mortal Kombat κάνει reboot και το μυαλό μας δεν γίνεται να μην πάει στο πρώτο.

To υπέροχο έτος του 1992 έγιναν δύο κορυφαία πράγματα στο χώρο της ψυχαγωγίας. Η Madonna κυκλοφόρησε το λεύκωμα ‘‘SEX’’ με φωτογραφίες που προκάλεσαν σάλο και το Mortal Kombat έκανε το ντεμπούτο του στο Super Nintendo. Ωραία και αγνά χρόνια, σε μία περίοδο που δεν πίστευαν πως η βία και το σεξ διαφθείρουν τη νεολαία.  Αλλά ας ξεχάσουμε τη Madonna για λίγο και ας επικεντρωθούμε στο παιχνίδι που έφερε νέες ωρολογίες στο λεξικό μας όπως, Finish Him, Fatality και Get Over Here. Ήταν το Mortal Kombat της καρδιάς μας.

Μόλις 7 χαρακτήρες είχε το πρώτο Mortal Kombat και μέσα σε λιγοστό χρόνο, είχε κατακτήσει τις ζωές μας. Δεν πλακωνόσουν πια με τον φίλο σου στη μπάλα για το αν του έκανες ή όχι φάουλ – οκ ίσως έπεφταν και μερικές ψηλές. Αλλά όχι. Δίνατε ραντεβού στην κονσόλα και έπεφτε το ξύλο του αιώνα. Αν δεν παίζατε μεταξύ σας, έπρεπε να νικήσετε τους υπόλοιπους έξι αντιπάλους και να φτάσετε μέχρι τον Goro με τα τέσσερα χέρια και μετά να νικήσετε τον μάγο Shang Tsung. Ένα χρόνο μετά θα κυκλοφορούσε το επόμενο παιχνίδι και το 1995 θα είχαμε και ταινία. Δεν ήταν ό,τι καλύτερο είδαμε αλλά περάσαμε πολύ καλύτερα με τον Christopher Lambert ως Raiden παρά με τον Jean-Claude Van Damme ως Guile στο Street Fighter.

 

 

Μεγαλώνοντας αγαπήσαμε ό,τι καλούδι κυκλοφόρησε και μάθαμε πολλά για το πρώτο παιχνίδι που δεν ξέραμε. Πώς σχεδιάστηκε μόλις από τέσσερις ανθρώπους σε δέκα μήνες. Πως ο Shang Tsung βασίστηκε στον μάγο Lo Pan του «Χαμός στην Τσάιναταουν» που έπαιζε ο Kurt Russell (αρκετά boomer πληροφορία αλλά να την δείτε οι νεότεροι).  Και φυσικά ότι υπήρξε trailer για το παιχνίδι που δεν το είδαμε ποτέ στην Ελλάδα. Αυτό εδώ.

 

 

Οπότε καταλαβαίνετε ότι στη φήμη ότι το νέο Mortal Kombat πάει για reboot, προσπαθούμε λίγο να φανταστούμε πώς ακριβώς θα είναι αυτό το reboot, ποιες θα είναι οι μεγάλες διαφορές του με τα προηγούμενα και τι άλλο έχουμε να περιμένουμε. Μέχρι στιγμής υπάρχει μόνο ένα teaser που μαρτυράει πράγματα, αλλά καλό είναι να έχουμε υπομονή.

 

 

 

 

Με το καλό να μας έρθει, ό,τι και αν είναι.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved