Resident Evil 4: Η επιστροφή του βασιλιά

Πώς το remake του διάσημου game θα μυήσει τη νέα γενιά.

Δεν ξέρουμε τι ακριβώς κάνατε το 2005, αλλά αν ασχολούσασταν συστηματικά με το gaming, οι πιθανότητες λένε πως θα έχετε παίξει το Resident Evil 4. Δεν είναι μόνο ότι το franchise βρισκόταν εκείνη την περίοδο στα φόρτε του, αλλά και το γεγονός και ότι η CAPCOM έφτιαχνε εκείνη την χρονιά έναν από τους καλύτερους τίτλους που κυκλοφόρησαν ποτέ. Αφού μάγεψε τον κόσμο του, πήρε θέση για το θρόνο μιας και μάζεψε μια σωρεία από βραβεία.

 

 

Ειδικότερα, είδαμε εξαρχής με καλό μάτι το remake των Resident Evil. Γιατί δεν είναι μόνο το κομμάτι μίας πετυχημένης σειράς παιχνιδιών με εκατομμύρια πωλήσεις, αλλά και η νοσταλγία, καθότι αυτά μας μεγάλωσαν, αυτά μας έβαλαν στον κόσμο του gaming και αξίζει να τα γνωρίσει και η καινούργια γενιά. Άλλωστε, στα τέλη των 90s, όταν μιλούσες για horror games, η πρώτη σκέψη πήγαινε στα Resident Evil.

To Resident Evil 4 ωστόσο, δεν είναι ένας από τους τίτλους που περίμενε το remake για να γίνει καλύτερος. Ήταν ήδη leader από την εποχή που κυκλοφόρησε για το GameCube. Αυτό που συμβαίνει τώρα, είναι απλούστατα μία ευκαιρία για να θυμηθείς όλους εκείνους τους λόγους που αγάπησες το παιχνίδι, με καλύτερα visuals και γραφικά, με τα mechanics του παιχνιδιού να δίνουν περισσότερη ζωή στους χαρακτήρες και με αυτές τις redesign πινελιές που του δίνουν το κάτι παραπάνω. Όμως το σενάριο ήταν ήδη δυνατό εξαρχής και αυτό ακριβώς είναι που οδηγεί όλα αυτά τα παιχνίδια στο να γνωρίσουν μια νέα εποχή. Το Resident Evil 4 έχει ήδη κερδίσει στις πωλήσεις, επειδή ο κόσμος θυμήθηκε πως ήταν η όψη του βασιλιά.

Κατά τα άλλα, συνεχίζεται η επέλαση του franchise που έχτισε το horror gaming και χτίζει ένα νέο κοινό.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved