Επτά παιχνιδιά από το Steam για να βγάλεις το τριήμερο

Καθαρά Δευτέρα έρχεται και δεν θα φύγουμε όλοι. Ευκαιρία για λίγο «κάψιμο».

To καλύτερο πράγμα που συνέβη με το Steam, είναι ότι έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μερικά κλασσικά παιχνίδια, που μια εποχή θα τα παίζαμε μόνο αν είχαμε κονσόλες. Κακά τα ψέματα, το Steam είναι κομμάτι της καθημερινότητας των gamers. Σκεφτήκαμε πως έρχεται τριήμερο, πως οι περισσότεροι από εμάς δεν θα φύγουμε και πώς είναι μία καλή ευκαιρία για μερικές στάνταρ επιλογές. Για να μην τριγυρνάς ψάχνοντας στο Steam.

 

Persona 4 Golden

Ένα από τα διασημότερα ιαπωνικά role-playing που έχει έρθει στο Steam από το 2020 και είναι από τα πρώτα στις προτιμήσεις των χρηστών. Το Persona 4 Golden παντρεύει μοναδικά το «σχολικό» theme των anime με το crime στοιχείο και όλα αυτά σε συνδυασμό με funky soundtracks που το κάνουν στο σύνολο ένα από τα καλύτερα αφηγηματικά του είδους του. Αν αγαπάς το συγκεκριμένο στυλ, πρέπει να το παίξεις.

 

Crusader Kings 3

Κάψαμε αδιανόητες εργατοώρες με το Crusader Kings 2 και με το 3ο παιχνίδι να είναι εδώ και να βγαίνουν όλο και περισσότερα DLC κάθε φορά, ετοιμάσου για μία ακόμη μεσαιωνική ιστορία, την δική σου, μιας και πρέπει να κυβερνήσεις ένα ολόκληρο βασίλειο – ή έστω και ένα μικρό κομητάτο. Το Crusader Kings 3 δεν είναι μόνο για λάτρεις των αλλά και για αυστηρούς μελετητές των νόμων της εποχής. Τουλάχιστον μέχρι να χάσεις το κεφάλι σου από αυτούς που θέλουν να σου πάρουν το θρόνο.

 

Doom Eternal

Όποιος μεγάλωσε με DOOM έζησε γαμάτα παιδικά χρόνια. Παρότι το Eternal υπήρξε αντικείμενο κριτικής από πολλούς gamers, συνεχίζει την μεγάλη ιστορία του genre περνώντας στο επόμενο επίπεδο. Στο Eternal καλείσαι να σκεφτείς πώς θα αντιμετωπίσεις το κάθε τέρας ξεχωριστά και τι είδους εξοπλισμό θα χρησιμοποιήσεις. Οπότε πάρε στα χέρια σου την κατάσταση και ρίξε φωτιά. Αδιάκοπη.

 

Journey

Άλλο ένα κλασσικό και υπέροχο παιχνίδι του PlayStation που βρίσκει τον δρόμο του μέχρι τα PC μας. Είναι μυστήριο, πανέμορφο σε γραφικά και έχει ως βάση τους ήχους και την μουσική που παίζει τον πρώτο ρόλο σε αυτό το ανεπανάληπτο ταξίδι στον μαγικό κόσμο του Journey. Έχει χαρακτηριστεί, πλέον, ως ένα από τα classic παιχνίδια και ακόμη και αν δεν είχες ποτέ σου PS, ιδού η κατάλληλη ευκαιρία να το απολαύσεις.

 

Dishonored 2

Μιλώντας για κλασσικά παιχνίδια, το δεύτερο Dishonored είναι ένα ακόμη παράδειγμα για την ελευθερία που μπορεί να σου δώσει ένα παιχνίδι και με ποιον τρόπο θες να το ολοκληρώσεις. Θα μπορούσες να το πεις και εναλλακτικό Assassin’s Creed, αφού καλείσαι να δώσεις μεγάλη βάση στο stealth -για την ακρίβεια κάποιες αποστολές ολοκληρώνονται μόνο έτσι- και να επιλύσεις αποστολές χωρίς βία. Αλλά και πάλι, η επιλογή είναι δική σου.

 

Suzerain

Από τα ωραιότερα πολιτικά simulators που έχουν φτιαχτεί ποτέ. Αν σου δινόταν η δυνατότητα να κυβερνήσεις μια χώρα, ποιο δρόμο θα ακολουθούσες; Θα έδινες ελευθερίες ή θα ακολουθούσες τον δρόμο του δικτάτορα; Ποιους τομείς θα χρηματοδοτούσες, πώς θα χειριζόσουν τους αντιπάλους σου και πώς θα αντιμετώπιζες τις οικονομικές κρίσεις; Το Suzerain είναι η ιστορία ενός πολιτικού άντρα. Η δική σου. Και το πώς θα μείνεις στην ιστορία, εξαρτάται ξεκάθαρα από τις αποφάσεις σου.

 

Return of the Obra Dinn

Αν αγαπάς τα ντετέκτιβ παιχνίδια, ίσως αυτή τη στιγμή είναι το καλύτερο. Μία σειρά από φρικιαστικούς φόνους έχουν ξεκινήσει σε ένα εμπορικό πλοίο και είσαι εσύ που καλείσαι να ξετυλίξεις το νήμα και να καταλήξεις σε συμπεράσματα. Όπως πρέπει να γίνεται στα παιχνίδια αυτού του είδους, καλείσαι να δώσεις σημασία στις μικρές λεπτομέρειες. Το θέμα είναι πόσο προσεκτικά κοιτάς.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved