Pokémon Scarlet και Violet: Πιάσε το Nintendo Switch γιατί ένας κόσμος χωρίς όρια σε περιμένει!

Παρασκευή απόγευμα και έχω μόλις επιστέψει στο σπίτι από το γραφείο. Ξαπλώνω στον καναπέ για να πάρω μία «ανάσα» πριν την προπόνηση και αρχίζω να σκρολάρω μηχανικά στο διαδίκτυο και τα social media. Κάπου ανάμεσα σε post φίλων και γνωστών όμως, υπάρχει μία ανάρτηση που τραβάει την προσοχή μου. Είναι ο τίτλος ενός άρθρου που έχει κάνει repost ο κολλητός μου και αφορά στην επίδραση των Pokémon για τους Millennials. Και ειλικρινά τι legacy ήταν και είναι αυτό!

Όταν πίσω στο 1996 ο Σατόσι Τάτζιρι δημιουργούσε αυτό το παιχνίδι για το Game Boy της Nintendo, δεν νομίζω ότι μπορούσε να φανταστεί την επιτυχία που θα είχε. Κυρίως όμως, δεν νομίζω ότι μπορούσε να διανοηθεί πως οι νέοι και οι νέες που περάσαμε τα παιδικά μας χρόνια και την εφηβεία μας συντροφιά με τους χαρακτήρες Pokémon, θα συνεχίζαμε να τους αποζητούμε και κατά τη διάρκεια της ενήλικης ζωής μας. Και δεν είμαστε μόνο εμείς, οι Millennials. Είναι και οι Gen Z'rs οι οποίοι είναι μεγάλοι λάτρεις του κόσμου των Pokémon σήμερα.

Σε όποια γενιά και αν ανήκεις, λοιπόν, αν είσαι fan του gaming, αν αγαπάς οτιδήποτε έχει να κάνει με τα Pokémon, αν μεγάλωσες με το Nintendo και αν λατρεύεις τα παιχνίδια περιπέτειας ρόλων, τότε σου έχω μία ολόφρεσκη πρόταση, που καλό είναι να μην προσπεράσεις. Ο λόγος για τη νέα γενιά (για την ακρίβεια την 9η) Pokémon RPGs και συγκεκριμένα, για τα video game Pokémon Scarlet και Pokémon Violet!

 

poke1

 

Ένας κόσμος ανοιχτός, γεμάτος Pokémon δράση, σε περιμένει στο Nintendo Switch

Τι είναι τα Pokémon Scarlet και Pokémon Violet και γιατί αξίζει να γνωρίσεις τον κόσμο τους; Να σου πω ότι βρίσκονται στη διάθεσή μου εδώ και τρεις περίπου μέρες και αποτελούν την αγαπημένη μου after work παρέα, τα video games που μου κρατούν συντροφιά με τον πιο επικό τρόπο, μετά τα meeting και τα deadline στο γραφείο.

Πρόκειται, λοιπόν, για τα νεότερα κεφάλαια της σειράς Pokémon για το Nintendo Switch, για video games για μικρά και μεγάλα παιδιά που σου επιτρέπουν να εξερευνάς ελεύθερα έναν πλούσιο, ανοιχτό κόσμο, να περιηγείσαι σε διαφορετικές πόλεις, να βιώνεις περιπέτειες στην άγρια φύση. Και όλα αυτά χωρίς σύνορα. Για την ακρίβεια, τα Pokémon σου μπορούν να πηγαίνουν παντού σε αυτά τα νέα video games: Στους ουρανούς, τις θάλασσες, τα δάση, τους δρόμους.

 

poke2

 

Νέα Pokémon, νέες εμπειρίες και multiplayer gameplay

Γιατί να παίξεις και εσύ; Διότι μεγάλωσες με τα Pokémon -ή από τότε που τα ανακάλυψες έχεις «κολλήσει» μαζί τους- και γιατί τα Pokémon Scarlet και Pokémon Violet στο Nintendo Switch θα σου συστήσουν ένα νέο στυλ περιπέτειας και φυσικά, νέα Pokémon και νέους χαρακτήρες!

Για την ακρίβεια, θα επιλέξεις τον πρώτο σου Pokémon partner από τα Sprigatito, Fuecoco, και Quaxly -για τα οποία θα μάθεις και νέες πληροφορίες- και παράλληλα, θα γνωρίσεις και νέα Pokémon, μεταξύ των οποίων το θρυλικό Koraidon και το Miraidon, αλλά και μία νέα περιοχή, την Paldea.

Στα plus του για εμένα, βέβαια, περιλαμβάνεται το γεγονός ότι μπορώ να μοιραστώ αυτό το νέο είδος περιπέτειας με τους κολλητούς μου, αφού το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι ιδανικό για multiplayer gameplay, για έως και τέσσερις παίκτες. Σε κάθε περίπτωση, τη διαφορά στα Pokémon Scarlet και Pokémon Violet κάνει το γεγονός ότι πρόκειται τα πρώτα πλήρως open-world RPGs του franchise!

«Και σε τι διαφέρει το Pokémon Scarlet από το Pokémon Violet;», θα με ρωτήσεις. Έχε στον νου σου, λοιπόν, τα εξής: Το Scarlet εστιάζει περισσότερο στο παρελθόν, ενώ το Violet στο μέλλον και έχει έναν περισσότερο sci-fi χαρακτήρα. Υπάρχουν, φυσικά, μικρές διαφορές στους χαρακτήρες, τις στολές, τα χρώματα, τις επιλογές που έχουν οι παίκτες και τα exclusive Pokémon που συναντούν. Κατά τα άλλα όμως, η εμπειρία που σου προσφέρουν και τα δυο είναι παρόμοια -και είναι επική!

 

poke3

 

Στην περίπτωση, λοιπόν, που σε έπιασε ήδη μία μικρή νοσταλγία διαβάζοντας απλώς τη λέξη «Pokémon», τότε όλοι οι δρόμοι σε οδηγούν στο Nintendo Switch και συγκεκριμένα, στα Pokémon Scarlet και Pokémon Violet. Και μία ματιά στο βίντεο που ακολουθεί, θα σου δώσει μία γεύση από τις επικές, gaming στιγμές που θα σου χαρίσουν, είτε είσαι ένας Millennial που μεγάλωσε μέσα στον κόσμο των Pokémon, όπως εγώ, είτε ανήκεις στη γενιά της Gen Z!

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved