Το GoldenΕye 007 έρχεται και πάλι στις ζωές μας 25 χρόνια μετά

Ετοιμαζόμαστε για το απόλυτο ταξίδι στη νοσταλγία με την επανέκδοση του καλύτερου videogame όλων των εποχών.

Το GoldenEye 007 βγήκε πριν από 25 χρόνια για το Nintendo 64. Αυτή η πληροφορία είτε δεν σου λέει απολύτως τίποτα, γιατί δεν το πρόλαβες, είτε σε έκανε να νιώσεις πολύ γέρος αν το πρόλαβες. Ξεπερνώντας το αρχικό σοκ όσων εξ ημών κοντεύουμε τα 40, ας πιούμε το γλυκόπικρο ποτήρι της νοσταλγίας με την επανέκδοση αυτού το θρυλικού παιχνιδιού σε δύο διαφορετικές πλατφόρμες. 

Για αυτό το GoldenEye 64 είναι το κορυφαίο videogame.

Η πρώτη αφορά το Nintendo Switch όπου και θα τρέχει σαν emulator με κάποιες επιπλέον δυνατότητες. Επίτηδες μιλάμε για ένα παιχνίδι που θα θυμίζει τρομερά το αρχικό παιχνίδι και θα απευθύνεται σε νοσταλγούς και σε περίπτωση που θα αναρωτηθεί κάποιος γιατί τόση τεμπελιά, η απάντηση είναι πάρα πολύ απλή. Το αυθεντικό GoldenEye 007 έχει ακόμα τρομερό κοινό στην εποχή του on line gaming και της γενιάς του Twitch γιατί εκείνο το πρωτόγονο multiplayer που είχε το 1997 ήταν τέλειο εξ αρχής. 

 

 

Η διαχρονικότητα του παιχνιδιού που βασίστηκε πάνω στην πρώτη ταινία του Pierce Brosnan και βγήκε δύο χρόνια μετά από αυτή, μπορεί να είχε τα γραφικά της εποχής κλπ, αλλά το multiplayer ήταν αυτό που το έκανε θρύλο. Μάλιστα έχουν αναπτυχθεί αυτοσχέδια παιχνίδια με βάση αυτή την ιδιότητα όπως ένα είδος τζεϊμσμποντικού διάθλου με αγώνα δρόμου μεταξύ των παικτών, εκτός από το κλασικό πιστολίδι. Ένα άλλου είδους πρωταθλήματος που έχει αποκτήσει τρομερή δημοφιλία, είναι αυτός του να τερματίσεις το παιχνίδι ρίχνοντας μόνο μία σφαίρα. Αυτός είναι και λόγος που αυτή η έκδοση θα είναι προσανατολισμένη στο online gaming μέσα από switch, ενώ η άλλη θα έχει άλλο κοινό και μάλλον θα είναι και πιο ενδιαφέρουσα.

 

 

Η άλλη έκδοση θα διατίθεται για το Xbox One μέσω του Game Pass και θα είναι σημαντικά βελτιωμένη. Εικάζεται ότι το frame rate θα φτάνει τα 60fps, θα υποστηρίζει dual analog stick και 4Κ ανάλυση. Δεν είναι ένα εντελώς ανασχεδιασμένο παιχνίδι, αλλά θα είναι τόσο όσο χρειάζεται εξελιγμένο για να καταφέρνει να πουλήσει τόσο νοσταλγία, όσο και καινοτομία. Το multiplayer σε αυτή την έκδοση θα είναι προσανατολισμένο στο παρεΐστικο κλίμα και φυσικά θα έχει το κλασικό split screen, που αν μας φαινόταν εντυπωσιακό στις τηλεοράσεις που είχαν το μισό και κάτω εμβαδόν από ότι οι σημερινές, φανταστείτε πώς θα είναι τώρα.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί ημερομηνίες κυκλοφορίας και άλλες λεπτομέρειες πέρα από το teaser που δίνει μια ιδέα για την καλύτερη ανάλυση. Κάτι μας λέει ότι το ανανεωμένο GoldenEye 007 δεν θα είναι μόνο αφορμή, αλλά και αιτία για να ενωθούν και πάλι παρέες που χάθηκαν. Ακόμα περισσότερο θα μπορούσε να γίνει υλικό για το πέρασμα των βιωμάτων από γενιά σε γενιά μεταξύ πατέρα και γιου, εντάξει αφορμές για να παίξουμε ψάχνουμε.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved