Το NBA2K23 είναι ό,τι πιο κοντινό στην αληθινή καριέρα ενός παικτη

Και με την επιστροφή του Jordan Challenge, γίνεται ήδη ένα παιχνίδι κειμήλιο.

Από την άφιξη του The City και μετά, της πόλης στην οποία ζει ο χαρακτήρας σου στο MyCareer  καθώς και οι υπόλοιποι online παίκτες, το NBA2K είχε καταστήσει σαφές πως ήθελε να δημιουργήσει κάτι παραπάνω από ένα παιχνίδι μπάσκετ. Και για καλό λόγο. Άλλωστε για να μπορέσεις να το ζήσεις σαν σωστός επαγγελματίας του ΝΒΑ, πρέπει να μυηθείς στον κόσμο που ζουν οι ίδιοι οι παίκτες. Και με βάση τα όσα είδαμε στο NBA2K23, μπορούμε να πούμε πως ο τίτλος έφτασε πολύ κοντά.

 

 

Αν κάποια στιγμή σου πέρασε από το μυαλό πως το MyCity ήταν ένα χαοτικό project, μπορούμε να πούμε υπεύθυνα πως αυτή τη φορά είναι πιο νοικοκυρεμένο. Ο χάρτης δεν είναι τεράστιος αλλά οι τοποθεσίες και οι δραστηριότητες είναι ομοιόμορφα κατανεμημένες, σε βαθμό που σε κάνει να θες να ανακαλύψεις την πόλη. Αυτό είναι βασικό ώστε να μην μπλέκεις στο game after game που μπορεί να σε κάνει να βαρεθείς. Ακόμη και αν μερικά πράγματα στην πόλη παραμένουν ίδια, όπως τα καταστήματα, ο ρουχισμός και τα τατουάζ,  είναι την ίδια στιγμή πιο ζωντανή από όλες τις άλλες εκδόσεις.

 

NBA24

 

Το στόρι είναι ίσως το ωραιότερο που έχουμε δει μέχρι σήμερα. Μπαίνεις ξεκάθαρα στα παπούτσια του NBA Player, αλλά η πορεία σου προς την κορυφή γίνεται με ένα καλοδουλεμένο σενάριο και με εξαιρετικό αφηγηματικό τρόπο. Όλα εκείνα τα quests που είχαν να κάνουν με το side career σου ως fashion icon, ως μουσικός ή επιχειρηματίας, αυτή τη φορά παίζουν ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας χωρίς να υπάρχουν σκόρπια δεξιά και αριστερά. Αυτό σε παρακινεί να ασχοληθείς και πόσο μάλλον όταν η πληθώρα των χαρακτήρων κάνει την όλη ιστορία πιο αληθοφανή. Ο MP -εσύ δηλαδή- έχει ως αποστολή να γίνει ο καλύτερος και συνάμα να ξεχωρίσει μέσα από ένα rivalry που έχει ξεκινήσει από την πρώτη ημέρα του draft. Ακούγεται μεν απλό, αλλά το σενάριο εξελίσσεται δυναμικά και σε κρατάει στην ιστορία, ζητώντας σου παράλληλα να ολοκληρώσεις quests τόσο μέσα στους αγώνες σου, όσο και στην πόλη.

 

NBABOOKER

 

Στο gameplay τα πράγματα είναι εξίσου πιο απλοϊκά. Το σύστημα του απλού shooting, είτε με button είτε με stick, είναι πιο ευκολοχείριστο όπως και κάθε κίνηση που θες να εξερευνήσεις, από τα απαιτητικά acrobatic lay ups μέχρι τα pick n’ roil. Όλο το AI στους αγώνες δείχνει να κυλάει πιο φυσικά ανάμεσα σε σένα και τους συμπαίκτες σου, ενώ σου δίνεται η απόλυτη ελευθερία να επιλέξεις το σύστημα που σε βολεύει και να αναλάβεις αναλυτικά τα χρέη προπονητή επηρεάζοντας τα πάντα. Εξαρτάται από το πόσο βαθιά θες να μπεις σε όλο αυτό. Το πιο σημαντικό είναι ότι γίνεται ακόμη καλύτερο το παιχνίδι στα park μαζί με άλλους παίκτες – χωρίς κολλήματα και κάμερες που έκαναν shaking στις προηγούμενες εκδόσεις.

 

 

Τέλος, αλλά εξαιρετικά σημαντικό, είναι η επανεμφάνιση του Jordan Challenge, όπου σου δίνεται η δυνατότητα να παίξεις τα 15 πιο κορυφαία παιχνίδια της καριέρας του Michael Jordan. Όμως πέρα από το game mode που θα απολαύσεις, οι αληθινοί φανς θα λατρέψουν όλο το παρασκηνιακό υλικό που συνοδεύει το Challenge, μιας και η 2Κ φρόντισε να έχει συνεντεύξεις με άλλοτε συμπαίκτες και αντιπάλους του ιπτάμενου Michael, παρουσιάζοντας όλους εκείνους τους λόγους που τον έκαναν θρύλο.

Κυκλοφορεί για PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One, Nintendo Switch και PC.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved