Όλα όσα ξέρουμε μέχρι τώρα για το νέο Grand Theft Auto

Μετά από ατελείωτη αναμονή ετών το GTA VI είναι έτοιμο να μας ταξιδέψει, αυτή τη φορά σε χώρα της Λατινικής Αμερικής…

Από το 1997 και το πρώτο Grand Theft Auto, το storytelling στα video games άλλαξε μια για πάντα. Ενώνοντας δύο διαφορετικά είδη παιχνιδιών, βάζοντας το πιστολίδι στην οδήγηση, έχτισε φανατικό κοινό, το οποίο όπως ήταν φυσικό ακολούθησαν και οι ηθικολόγοι που ήθελαν να το ρίξουν στην πυρά επειδή τάχα μου θα έκανε τα παιδιά να κλέβουν αυτοκίνητα και να κλέβουν ηλικιωμένες. 

Αντιστεκόμενο στη μόδα των συχνών νέων κυκλοφοριών, τα GTA κατάφεραν να χτίσουν γύρω από κάθε τίτλο ξεχωριστά το δικό τους φανατικό κοινό με όρους που μόνο ταινίες που όρισαν την ποπ κουλτούρα μπορούν συναγωνιστούν. Ο τελευταίος νέος τίτλος, το GTA V, βγήκε το μακρινό 2013 και με διάφορες επενεκδόσεις στο στυλ των director’s cut που πουλάνε ακόμα σαν ζεστά ψωμάκια, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για ένα ολοκαίνουργιο Grand Theft Auto.

 

 

Μέχρι τώρα έχουμε την επίσημη ανακοίνωση από το Rockstar Newswire ότι το GTA είναι στη φάση του τελικού σχεδιασμού. Ημερομηνία κυκλοφορίας δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, αλλά όλοι οι insiders συγκλίνουν πως το GTA 6 θα κυκλοφορήσει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2023.

Οι αρχικές φήμες για την πλοκή που την ήθελαν να πηγαίνει εκ νέου στο Μαϊάμι, έχουν δώσει τη θέση τους στις πληροφορίες που θέλουν το GTA να βγαίνει για πρώτη φορά εκτός των συνόρων των ΗΠΑ και να ταξιδεύει στην Κολομβία που σίγουρα έχει μερικές πολύ καλές ιστορίες για προσαρμογή στο περιβάλλον του Grand Theft Auto.  

Αυτό που είναι μάλλον δύσκολο να επιβεβαιωθεί είναι η φήμη της εισαγωγής των κρυπτονομισμάτων στο gameplay με αντικατάσταση των εικονικών δολαρίων του παιχνιδιού, ειδικά μετά και από τις τελευταίες βουτιές στην αξία τους. 

 

 

Ο βασικός λόγος που μείναμε τόσα χρόνια χωρίς νέο Grand Theft Auto ήταν η πανδημία που έκανε εξαιρετικά δύσκολο τον συντονισμό των εκατοντάδων ανθρώπων που χρειάζεται να δουλέψουν ταυτόχρονα. Λογικά μετά το τέλος του καλοκαιριού θα έχουμε τις πρώτες επίσημες διαρροές από τη Rockstar, όπως κάνει συνήθως και έτσι το πολυτάραχο GTA VI θα βρει τον δρόμο για τα σπίτια μας.  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved