Νέα έρευνα δείχνει πως πρέπει να παίζουμε περισσότερο το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Το Pokémon Go είναι δωρεάν εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας για έξυπνες συσκευές, που χρησιμοποιεί την τοποθεσία των παικτών και αναπτύχθηκε από την Niantic, ενώ εκδόθηκε από την εταιρεία The Pokémon Company ως μέρος της σειράς Pokémon. Το παιχνίδι κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2016 για συσκευές iOS και Android.

 

 
 

Το παιχνίδι δίνει τη δυνατότητα στους παίκτες να πιάνουν, να μονομαχούν και να προπονούν εικονικά πλάσματα, τα οποία ονομάζονται Pokémon, και τα οποία εμφανίζονται μέσω ενός ειδικού λογισμικού στην οθόνη, η οποία αποτυπώνει μέσω κάμερας τον πραγματικό κόσμο. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί το GPS και την κάμερα της συμβατής συσκευής.

Το «Tony Hawk’s Pro Skater» ήταν το παιχνίδι που με αλήτεψε

Το παιχνίδι είναι δωρεάν, αλλά υποστηρίζει τη δυνατότητα αγορών εντός της εφαρμογής για PokéBalls (μπάλες για την δέσμευση Pokémon) και άλλων αντικειμένων. Μία επιπλέον φορητή συσκευή Bluetooth, το Pokémon Go Plus, κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2016, ώστε οι χρήστες να έχουν τη δυνατότητα να το αιχμαλωτίσουν πατώντας απλώς ένα κουμπί, χωρίς ο χρήστης να χρειάζεται να κοιτάζει διαρκώς την συσκευή του

Είναι γνωστό πως τα video games μπορούν να λειτουργήσουν σαν αγχολυτικά. Αυτό το έχει δείξει και η επιστήμη. Όποιος παίζει games μπορεί πιο εύκολα να καταπολεμήσει την λύπη του και το άγχος του.

 

 
 

Μια νέα μελέτη από τη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE) κάνει μία ενδιαφέρουσα και ανατρεπτική υπόθεση: Θα μπορούσε το ευρέως δημοφιλές παιχνίδι Pokémon Go να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της μη κλινικής κατάθλιψης;

Ερευνώντας τις επιπτώσεις που έχουν τα παιχνίδια «κυνηγιού» με GPS στις τάσεις κατάθλιψης ανά περιοχή, οι επιστήμονες διαπίστωσαν με έκπληξη ότι, πράγματι, ένα παιχνίδι σαν το Pokemon Go θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανακούφιση των ήπιων καταθλιπτικών συμπτωμάτων.

Η ομάδα διαπίστωσε ότι η κυκλοφορία του Pokémon Go είχε σημαντική βραχυπρόθεσμη μείωση αυτών των αναζητήσεων που σχετίζονται με την κατάθλιψη.

Αυτό θα μπορούσε να οφείλεται στο γεγονός ότι τα παιχνίδια που βασίζονται στην μετακίνηση από τοποθεσία σε τοποθεσία, ενθαρρύνουν τη σωματική δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους, την κοινωνική άμεση συναναστροφή και την εξερεύνηση της φύσης, παράγοντες που έχουν τεκμηριωθεί ευρέως ότι έχουν θετικό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία.

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved