Max Payne: Θέλουμε όντως ένα remake με ανανεωμένα γραφικά;

Η Northlight Engine ετοιμάζει ένα ανανεωμένο Max Payne 1 και 2 και εμείς αναρωτιόμαστε.

Ποιος δεν θυμάται αυτό το έπος; Ποιος δεν έχει παίξει έστω και μία φορά στη ζωή του αυτό το τρομερό και κλασικό παιχνίδι; Το Max Payne είναι νεο-νουάρ βιντεοπαιχνίδι δράσης τρίτου προσώπου που αναπτύχθηκε από τη Φινλανδική εταιρεία Remedy Entertainment, με παραγωγό την 3D Realms.

Εκδόθηκε για PC από το Gathering of Developers τον Ιούλιο του 2001. Αργότερα κυκλοφόρησαν και μεταφορές στις πλατφόρμες Xbox και PlayStation 2 από την Rockstar Games. Μια μεταφορά για Macintosh κυκλοφόρησε το 2002 από την MacSoft στην Βόρεια Αμερική και από την Feral Interactive για τον υπόλοιπο κόσμο. Υπήρχαν σχέδια για έκδοση του Max Payne σε Dreamcast, αλλά ματαιώθηκαν.

Το «Tony Hawk’s Pro Skater» ήταν το παιχνίδι που με αλήτεψε

Το παιχνίδι απέκτησε δύο sequels, τα Max Payne 2: The Fall of Max Payne (2003) και Max Payne 3 (2012), ενώ ένα νέο παιχνίδι βρίσκεται υπό ανάπτυξη

Σε μια ανακοίνωση από το πουθενά μαθαίνουμε πως η Remedy Entertainment ετοιμάζει μια περιποιημένη επιστροφή για το franchise του Max Payne σε συνεργασία με την Rockstar Games.

 

 
 

Επίσημα, λοιπόν, ανακοίνωσε τα next-gen remakes των Max Payne και Max Payne 2: The Fall of Max Payne, που άφησαν τη δική τους εποχή στα βιντεοπαιχνίδια με το πρωτοποριακό shooting gameplay -χάρη στο "bullet time", την αφήγηση και την noir ατμόσφαιρά τους.

Η Remedy θα αναπτύξει τα δύο παιχνίδια σε έναν ενιαίο remake τίτλο για τα PS5, Xbox Series X|S και PC με την Northlight Engine της, η οποία όπως έχουμε δει πρόσφατα από το Control μπορεί να προσφέρει εκπληκτικά φωτορεαλιστικά αποτελέσματα.

 

Την χρηματοδότηση των remakes ανέλαβε η Rockstar Games με το μέγεθος της παραγωγής να είναι το τυπικό AAA επιπέδου της Remedy, η οποία θα λάβει και royalties όντας η δημιουργός του franchise. Ακόμη, η Rockstar Games έχει καλύψει τα κόστη του marketing, της διανομής και της έκδοσής του. Το remake των Max Payne 1 και 2 όμως δεν έχει ημερομηνία κυκλοφορίας, ούτε και επίσημο τίτλο καθώς βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο concept στάδιο.

Επίσης. η Remedy αναπτύσσει το Alan Wake 2 για τα PC, PS5, Xbox Series και αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός του 2023.

 

 

Εμείς όμως αναρωτιόμαστε αν όντως θέλουμε ένα τέτοιο remake μιας και μιας πιάνει η νοσταλγία με τα παλιά παιχνίδια Max Payne. Κάπως φοβόμαστε πως θα το χαλάσουν, ένα κλασικό παιχνίδι δεν πρέπει ποτέ να το κάνεις remake. Από την άλλη όμως ίσως και να είναι καλή ιδέα για την ίδια την εταιρία που επιθυμεί να πιάσει νέους παίχτες από αυτή τη ανανέωση.

Σίγουρα εμείς οι παλιοί που παίζαμε το παιχνίδι πριν από πολλά χρόνια, φοβόμαστε κάπως να μην το κάνουν χάλια. Για να δούμε λοιπόν τι θα γίνει.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved