Το Far Cry 6 ξυπνάει τον επαναστάτη μέσα σου

Ο νέος τίτλος έχει μία wannabe Κούβα, εκρήξεις και τον Giancarlo Esposito.

Αν καλοσκεφτεί κανείς τους τίτλους των Far Cry, μπορούμε να πούμε με ειλικρίνεια πως οι πρωταγωνιστές μας έχουν τραβήξει τα πάνδεινα. Έχουν ξεφύγει από serial killers, έχουν αντιμετωπίσει άγρια θηρία στην Ασία, cults που πιστεύουν στην καταστροφή του κόσμου και πολέμαρχους σε σκηνικά τύπου Mad Max.  Η Yara, το νέο setting του Far Cry 6 που θυμίζει Κούβα, είναι ο φετινός προορισμός και το «σπίτι» του κορυφαίου Giancarlo Esposito που υποδύεται έναν δικτάτορα τύπου Bautista.

Στον ρόλο του ή της Dani Rojas, πρέπει να οργανώσεις τα αντάρτικα γκρουπ των περιοχών και να τους φέρεις όλους μαζί με το μέρος σου για την δημιουργία ενός νέου, ενιαίου στρατού. Θα πρέπει να τα βάλεις με τον Esposito που υποδύεται τον Anton Castillo, έναν δικτάτορα με δίψα για αίμα που η ανθρώπινη ζωή δεν σημαίνει τίποτε για εκείνον και που, προσπαθεί, να μυήσει στην ίδια νοοτροπία και τον γιο του, Diego, που δεν δείχνει να ασπάζεται και πολύ την φιλοσοφία του πατέρα του.

 

 

Σε γενικές γραμμές το gameplay του Far Cry 6 δεν διαφέρει και πολύ από τα προηγούμενα. Έχεις τον πιστό σου γάντζο για τις αναρριχήσεις, το wingsuit για τις πτήσεις σου, το πιστό σου pet για sidekick ώστε να πετσοκόβεις τους αντιπάλους και πρέπει να απελευθερώσεις περιοχές κλείνοντας στρατιωτικές βάσεις του αντιπάλου. Ωστόσο το παιχνίδι είναι πιο ευέλικτο σε λειτουργικότητα και ροή, με μία πολυπληθή σειρά από όπλα για να επιλέξεις και να τα αναβαθμίσεις, με τα supremo να κλέβουν την παράσταση – μία σειρά από 7 διαφορετικά πολεμικά backpacks που μπορούν να τορπιλίσουν τους αντιπάλους, να τους ψήσουν, να τους δηλητηριάσουν και άλλα πολλά αναλόγως με αυτό που θα επιλέξεις.

Αυτό που ωστόσο ξεχωρίζει με διαφορά, είναι το στόρι. Μπορεί κάποιοι να προσπαθούν να βρουν διαφορές στον κορμό του παιχνιδιού σε σχέση με το Far Cry 4, αλλά το σενάριο είναι πολύ πιο πλούσιο σε χαρακτήρες, διαλόγους και εξέλιξη, με τον Esposito να κλέβει κυριολεκτικά την παράσταση. Επίσης η HD έκδοση του παιχνιδιού περιλαμβάνει -πιθανότατα- το ομορφότερο σκηνικό που έχουμε δει ποτέ σε Far Cry, αντικατοπτρίζοντας πιστά το ανάλογο κλίμα της Καραϊβικής και μία χώρα -τύπου Κούβας- που βρίσκεται σε πόλεμο. Μαζί με τα διάφορα side quests επιστρέφουν και οι δραστηριότητες που περιλαμβάνουν από αγώνες δρόμου μέχρι κοκορομαχίες, ενώ στα διάφορα camps που καλείσαι να φτιάξεις για να ενισχύσεις την παρουσία στην περιοχή -φτιάχνεις από κοιτώνες για στρατιώτες μέχρι καντίνες- θα μπορέσεις για πρώτη φορά να δεις τον ήρωα να περιπλανιέται σε μορφή τρίτου προσώπου (αλλά όχι, δεν είναι playable).

 

 

Το Far Cry 6 είναι ίσως το πιο λεπτομερέστατο  της σειράς του, που ακόμη και αν έχει μείνει πιστό σε κάποιες βασικές αρχές που το χαρακτηρίζουν, έχει φροντίσει να επεκταθεί στην ατμόσφαιρα και το στόρι του παιχνιδιού έτσι ώστε να μην γίνει προβλέψιμο και βαρετό. Σίγουρα θα το ευχαριστηθείς να περιπλανιέσαι στον κόσμο της Yara ως guerilla που θέλει να ρίξει την δικτατορική κυβέρνηση και να αλλάξει το μέλλον, αλλά οι εκπλήξεις είναι περισσότερες από όσες φαντάζεσαι.

Καλή απόλαυση.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved