To Steam Deck είναι η επόμενη γενιά στις handheld κονσόλες

Ένας ισχυρός υπολογιστής στα χέρια σου, συμβατός με ό,τι έχεις στο Steam. Το λες και απαραίτητο.

Η Valve έκανε ήδη τα αποκαλυπτήρια και ουσιαστικά ξέρουμε τι έχουμε να περιμένουμε. Θα σου θυμίσει το Switch χωρίς τα αποσπόμενα χειριστήρια, με τις πρώτες κριτικές να αναφέρουν πως θα έχεις στα χέρια σου έναν ισχυρό φορητό υπολογιστή γεμάτο πλούσια χαρακτηριστικά. Αλλά ας το δούμε πιο αναλυτικά.

Το Steam Deck ακολουθεί τα χνάρια των RDNA 2 και ZEN 2 που συναντάμε σήμερα στους δύο μεγάλους σταρ, το Xbox Series X/S και το PS 5. Δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την AMD, έχει επεξεργαστή με τέσσερις πυρήνες, 8 threads, GPU έως και μέχρι 1.6 Tflops. Για αποθηκευτικό χώρο θα ξεκινάει από τα  θα ξεκινάει από τα 64GB και θα φτάνει στα μέχρι τα 512GB, η RAM του ανέρχεται στα 16GB και η ανάλυση οθόνης φτάνει στα 1200x800 στα 60Hz.

valve steam deck

Στο κομμάτι του gameplay και το πόσο η κονσόλα θα το βοηθήσει, πρέπει να πούμε πως έχει γυροσκόπιο ώστε να σου προσφέρει κορυφαίο assistance στη στόχευση, δόνηση όπως το DualSense και είναι κατασκευασμένο για να δαπανήσεις πολλές ώρες στα χέρια σου. Όσον αφορά τα παιχνίδια, θα μπορείς να κάνεις χρήση των games που είναι διαθέσιμα στο Steam -την πλειοψηφία τους τουλάχιστον- ενώ θα υπάρχει και μία compatibility λειτουργία που θα κάνει συμβατά όλα τα παιχνίδια που έχεις στον υπολογιστή σου. Για την ακρίβεια, με το που θα κάνεις sign in στον λογαριασμό σου, θα σου εμφανίζει ποια παιχνίδια μπορείς να παίξεις στο handheld. Επίσης συνδέεται με την τηλεόραση ή το monitor και έχει ports για USA και φυσικά Ethernet.

steam deck

Το Steam Deck κυκλοφορεί φέτος τον Δεκέμβριο σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις που καθορίζονται από τον αποθηκευτικό χώρο – ακόμη και αν αυτός επεκτείνεται με microSD. Οι τιμές για τις τρεις εκδόσεις είναι 419€, 549€ και 679€, ενώ για περισσότερες λεπτομέρειες στα χαρακτηριστικά μπορείς να ακολουθήσεις τον σύνδεσμο εδώ.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved