Ο Batman του Michael Keaton θα ήταν το αγαπημένο μας videogame αν ήταν επίσημο παιχνίδι. Αυτός ο fan πάντως έχει κάνει εκπληκτική δουλειά.

Τα Arkham Series ήρθαν από το πουθενά για να ανεβάσουν τρία επίπεδα τον Batman και τις περιπέτειές του πριν από περίπου μια δεκαετία και άπαντες έμαθαν το πώς είναι να ζεις ως τιμωρός του εγκλήματος μέσα από μια ανεπανάληπτη σειρά παιχνιδιών. Σε μια περίοδο που ο Christopher Nolan απογείωνε το franchise με τον Σκοτεινό Ιππότη, η Rocksteady έπλαθε τον μύθο της, με τη σειρά Arkham Games η οποία μάλιστα δεν έχει τελειώσει ακόμα, καθώς περιμένουμε τόσο το Gotham Knights όσο και Suicide Squad Kill the Justice League.

 

 

Με τα δύο παιχνίδια ωστόσο να αργούν ακόμα και το φινάλε του Arkham Knight να μπερδεύει τον κόσμο -που υπονοούσε ότι ο Bruce Wayne αυτοκτονεί καθώς όλοι μαθαίνουν την ταυτότητά του-, οι φαν του Batman νιώθουν ακόμα ένα μεγάλο κενό χωρίς τον αγαπημένο τους ήρωα με το «Arkham Legacy» να είναι απλώς ένα project που δεν ήταν ξεκίνησε ποτέ, αφήνοντας τους πάντες στα κρύα του λουτρού. Κάπου εδώ όμως εμφανίζεται και ένα νέο project το οποίο μπορεί να μην έχει επίσημη μορφή, ωστόσο τόσο από άποψης gameplay όσο και γραφικών θα μπορούσε να φέρει τις καρδιές των μπατμανόφιλων στη θέση τους.

 

 

Ο Batman του Tim Burton και η υπέροχη Gotham City

Εάν έριξες μια ματιά στο βίντεο της αρχής, συνειδητοποίησες ότι μπροστά σου δεν ανοίγεται απλώς μια Gotham βγαλμένη από τη φαντασία των game designers, αλλά ολόιδια με εκείνη που μας σύστησε ο Tim Burton στις ταινίες «Batman» και «Batman Returns» στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Το σκοτεινό χρώμα και το ιδιαίτερο design που απολαύσαμε με φόντο τις μάχες του Michael Keaton και Jack Nicholson, όπως η ξεχωριστή Batcave αλλά και το αυθεντικό Batmobile είναι μια εξαιρετική ματιά στη νοσταλγία.

 

 

Περισσότερο δε, είναι ένα μεγάλο κρίμα που το συγκεκριμένο βίντεο-demo προέρχεται από την εξαιρετική ανεξάρτητη δουλειά ενός τύπου, ο οποίος δούλεψε μόνος και όχι σε συνεργασία με κάποια από τις διάσημες εταιρίες videogaming για να βγάλει αυτό το μυθικό αποτέλεσμα. Μήπως στη Rocksteady να σταματήσουν να ασχολούνται με τη συνέχεια του Arkham Story και να γυρίσουν το χρόνο πίσω, από εκεί που ο ήρωας βγήκε από το αδιέξοδο και βρήκε ξανά ζωή;

Άλλωστε θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να βλέπαμε τον Batman επιτέλους να περιπλανιέται μέσα στην αυθεντική Gotham City και όχι μόνο στην περιοχή του Arkham. 

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved