Κανένα τέρας δεν θα σου γλιτώσει στο «Monster Hunter Rise»

Γίνε ο απόλυτος κυνηγός και υπερασπίσου την περιοχή σου από τα μυθικά τέρατα που την απειλούν.

Δεν χρειάζεται πυρηνική φυσική για να καταλάβεις περί τίνος πρόκειται, καθώς και μόνο οι λέξεις «Monster» και «Hunter» σε προδιαθέτουν για τη σχέση «λατρείας» μεταξύ τεράτων και των κυνηγών τους. Το «Monster Hunter Rise» είναι ένα ακόμα κεφάλαιο στην επιτυχημένη σειρά RPG παιχνιδιών της Capcom, η οποία σε ταξιδεύει σε μια φανταστική κατάσταση στην Άπω Ανατολή όπου αποστολή σου είναι η επιβίωση. Όχι όμως από κάποιον κατακτητή ή τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, αλλά εξαιτίας των πλασμάτων που απειλούν την περιοχή σου.

 

 

Έδρα σου είναι το χωριό Kamura και ζεις ανάμεσα σε ανθρώπους που όλη τους τη ζωή εκπαιδεύονται για την απόλυτη πρόκληση. Για έναν ανεξήγητο λόγο κάθε 50 χρόνια μυθικά τέρατα ξεπροβάλουν από τη Γη και απειλούν το χωριό με εξαφάνιση. Στην προηγούμενη επίθεσή τους, ο καταυλισμός βρέθηκε ένα βήμα πριν τον απόλυτο αφανισμό, ωστόσο αυτή τη φορά οι κάτοικοι δεν είναι απλοί χωριάτες, αλλά πραγματικοί κυνηγοί. Το story μπορεί να μην κερδίζει κάποιο Όσκαρ σεναρίου, ωστόσο εξυπηρετεί κατάλληλα τον σκοπό του παιχνιδιού.

Μέσω του «Monster Hunter Rise» δεν έχεις άλλη επιλογή από το να μετατραπείς σε αυθεντικό κυνηγό τεράτων προστατεύοντας την περιοχή σου. Μπορεί να σου ακούγεται κλισέ, ωστόσο η μεγάλη του μαγεία του δεν είναι όπως είπαμε παραπάνω η υπόθεση αλλά ο τρόπος με τον οποίο εξελίσσεσαι σε κορυφαίο κυνηγό, στον τρόπο σκέψης και αντίληψης των καταστάσεων και τον τρόπο που θα εξοντώσεις τα θύματά σου.

Δεν μπορείς να περιμένεις την επίθεση των τεράτων, για αυτό και ορμάς στον έξω κόσμο προκειμένου να εξελίξεις τον χαρακτήρα και ταυτόχρονα να μειώσεις αισθητά τις γύρω απειλές. Για να βγάλεις από τη μέση τα τέρατα (που είναι πραγματικά πολλά και διαφορετικού είδους) πρέπει να συλλέξεις προμήθειες και διάφορα αντικείμενα, προκειμένου να φτιάξεις δυνατότερα όπλα που θα σταθούν «σύμμαχοι» στην εξολόθρευση των μεγαλύτερων τεράτων. 

 

monster2

 

Τα στρατηγικά μυαλά επιβραβεύονται

Αυτό όμως που κάνει το «Monster Hunter Rise» μοναδικό, δεν είναι απλά το εξαιρετικό gameplay όταν θα αντιμετωπίζεις τα πελώρια κτήνη, αλλά η διαδικασία μέχρι να αποκτήσεις τα παραπάνω εφόδια καθώς δεν είναι σε καμία περίπτωση εύκολη η συλλογή τους.

Κάθε τέρας μετά την εξόντωσή του σε επιβραβεύει με ορισμένα resources, ωστόσο το παιχνίδι αποτελεί τον απόλυτο κριτή για το πόσα από αυτά θα σου δώσει. Εάν προχωρήσεις στην εξόντωση με τον πιο έξυπνο και στρατηγικό τρόπο κάνοντας χρήση όπλων και παγίδων που έχεις κατασκευάσει στο Hub της Kamura, το παιχνίδι θα σε ανταμείψει με περισσότερα εφόδια από ότι μια απλή εξόντωση.

Η πορεία σου γύρω από την υπεράσπιση της Kamura απαιτεί μεγάλη υπομονή και οφείλεις να δώσεις αρκετή ώρα στην εξέλιξη του χαρακτήρα και των ικανοτήτων του εφόσον δεν έχεις μπει ακόμα στην ιδιοσυγκρασία του κυνηγού. Σίγουρα ένα τέτοιο παιχνίδι, όπου πρέπει να βάλεις το μυαλό σου να δουλέψει προκειμένου να εκμεταλλευτείς τις αδυναμίες του κάθε πλάσματος είναι βέβαιο ότι θα αποθαρρύνει αρκετό κόσμο, ωστόσο έτσι και καταφέρεις και κατανοήσεις τους κανόνες και τους μηχανισμούς του παιχνιδιού είναι βέβαιο ότι δεν θα μπορείς να ξεκολλήσεις από την οθόνη του Nintendo Switch.

 

monster1

 

Ειδικά από τη στιγμή που θα κληθείς να «εκπαιδεύσεις» νέους συντρόφους για το κυνήγι ή ακόμα και αν λιώσεις στις online δοκιμασίες όπου μπορείς να παίξεις με άλλους τρεις παίκτες, είναι βέβαιο ότι το «Pause» κρίνεται απολύτως περιττό.

Είναι ένα παιχνίδι που έτσι και σε «κερδίσει» δεν μπορείς να το αφήσεις. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά έτσι και του δώσεις τον απαιτούμενο χρόνο θα σε αποζημιώσει στο έπακρο. Ίσως από τα πιο εθιστικά videogames που έχουμε γνωρίσει τα τελευταία χρόνια.

Το «Monster Hunter Rise» κυκλοφορεί στο Nintendo Switch.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved