Super Mario 3D World & Bowser’s Fury: «Βουτιά» στη νοσταλγία και την απόλυτη περιπέτεια

Ποιος είπε ότι οι εποχές του Super Mario πέρασαν ανεπιστρεπτί; Ο αγαπημένος υδραυλικός, μια καρικατούρα που ουσιαστικά έκανε τα videogames αυτό που είναι σήμερα, έχει ζωή και στη νέα εποχή των γραφικών και του 3D, κάτι που αποδεικνύεται περίτρανα και από τον τίτλο του παιχνιδιού Super Mario 3D World. Η Nintendo ωστόσο φρόντισε να δώσει άλλη διάσταση στην εμπειρία και την περιπέτεια που μπορεί να σου προσφέρει, με αποτέλεσμα να το συνοδεύει με το «μικρότερο» μεν, αλλά πιο «έντονο» αδελφάκι του που ακούει στο όνομα «BowserFury».

Δύο παιχνίδια, δυο διαφορετικοί κόσμοι, ένας κοινός παρονομαστής: Ο Super Mario.

 

 

Η παρέα γίνεται «ένα» με το Multiplayer του Super Mario 3D World

Και μόνο το βίντεο να παρακολουθήσεις, καταλαβαίνεις πως το παιχνίδι διαθέτει κάτι το νοσταλγικό. Δεν είναι λίγοι άλλωστε εκείνοι που αντικρίζοντάς το, θυμήθηκαν τα νιάτα τους, όταν αγκαλιά με ένα Game Boy γνώριζαν τον Super Mario μέσω δισδιάστατων πιστών και περιπετειών. Στο 3D Mario η εμπειρία βασίζεται στο ίδιο ρετρό concept (με τα άλματα σε κουτιά και τερατάκια και τις βουτιές μέσα στους μυστήριους σωλήνες), ωστόσο το τρισδιάστατο στοιχείο «παντρεύει» τέλεια τη σύγχρονη έκδοσή του, παρέα με μία ακόμα σπουδαία αναβάθμιση που θα κάνει όλους τους φαν του ήρωα να το λατρέψουν.

Το Multiplayer έρχεται να δώσει έναν απόλυτα παρεΐστικο χαρακτήρα στην εμπειρία του Super Mario 3D World, καθώς η co-op συνεργασία (μέχρι και) τεσσάρων παικτών κάνει προφανές το ότι η ώρα που θα περάσεις στο Nintendo Switch θα εμπλουτίζεται από χαβαλέ, γέλιο και αρκετή δόση περιπέτειας. Με την ποικιλία επιλογής ανάμεσα στους Mario, Luigi, Toad και Peach η παρέα γίνεται ένα με την αντίστοιχη του αγαπημένου μας υδραυλικού, στην προσπάθεια εξερεύνησης κάθε πίστας και τελικώς τη διάσωση της Πριγκίπισσας Sprixie από τα νύχια (ποιου άλλου) το μόνιμου villain, Bowser.

 

mario2

 

Ο καταιγιστικός του ρυθμός, η ποικιλία σε power ups, μηχανισμούς και προκλήσεις κάθε πίστας, αλλά και το online gaming απέναντι σε πολλούς παίκτες, είναι στοιχεία αρκετά για να μην σε ξεκολλάνε από την οθόνη σου.

 

Στο Bowsers Fury θα τα βάλεις με έναν κακό Godzilla

 Μετά από την χαρούμενη περιήγηση στον κόσμο του Super Mario 3D World, το Bowser’s Fury θα σου γνωρίσει μια κατάσταση διαφορετική, με άλλο concept και αρκετή… οργή. Ο κακός Bowser είναι πιο κακός από ότι ξέρουμε, έχει «μολυνθεί» από μια μαύρη ουσία που του προκαλεί απίστευτες εκρήξεις θυμού ενώ μέσα σε όλα τον έχει εκτοξεύσει ύψος!

Η αποστολή του Mario είναι σε συνεργασία με τον Bowser Jr. να επαναφέρει τον Βασιλιά Cuppa στα γνωστά επίπεδα θυμού του και για να το καταφέρει αυτό πρέπει να ξεπεράσει τις δυσκολίες και τα εμπόδια που θα αντιμετωπίσει σε μια ατελείωτη λίμνη. Μια λίμνη όμως καμία σχέση με το Βασίλειο των Μανιταριών, αλλά από τον κόσμο των… γατιών.

 

 
 

Αυτή η αλλαγή έχει την πλάκα της, καθώς τα πάντα έχουν να κάνουν με το γατίσιο στοιχείο (π.χ. δέντρα σε σχήμα γάτας) ωστόσο η αληθινή πρόκληση είναι ο ανοιχτός κόσμος τον οποίο καλείσαι να ξεπεράσεις. Ξεκινώντας την περιήγηση ανάμεσα στα νησιά -που είναι ουσιαστικά διαφορετικές πίστες- το παιχνίδι έχει τον τρόπο του να σε κρατάει προσηλωμένο στο στόχο σου και να μην εφησυχάζεις στιγμή.

Κάθε επίσκεψη στο εκάστοτε νησί δεν είναι ποτέ η ίδια, καθώς το level design ενδέχεται να παρουσιάζεται διαφορετικό κάθε καινούργια φορά που το αντικρίζεις, με νέες προκλήσεις, εχθρούς, μονοπάτια και πίστες. Πέραν αυτού όμως η απόλυτη γαλήνη και το ηλιόλουστο τοπίο στο παιχνίδι αντικαθίσταται από τις σταδιακές εκρήξεις του έξαλλου Bowser ο οποίος συχνά-πυκνά ξυπνάει και μαζί με αυτόν φέρνει την συντέλεια. Είναι η στιγμή που η απαλή μπαλάντα μετατρέπεται σε metal σύνθεση, και μαζί με τον τρομακτικό Bowser φέρνουν τη βροχή και τις φωτιές. Στην αρχή θα εκνευριστείς, στη συνέχεια όμως θα καταλάβεις πως τα ξυπνήματα του μεγάλου σου αντιπάλου μπορούν να σε ωφελήσουν αν φερθείς έξυπνα μέσα στο παιχνίδι, ξεκλειδώνοντας διάφορα περάσματα και shines που σε άλλη περίπτωση δεν θα μπορούσες να αποκτήσεις.

Και επειδή με έναν Bowser μεγέθους Godzilla δεν τα βάζεις έτσι απλά, ο Mario μπορεί να μετατραπεί σε γιγάντιο… Cat Mario και η μάχη να διεξαχθεί επί ίσοις όροις. Μπορεί να μην μπορείς να το συνειδητοποιήσεις τώρα, αλλά αυτό το συναίσθημα ότι γίνεσαι πελώριος, σε κάνει να νιώθεις ότι πλέον τίποτα δεν σε σταματάει. Ούτε καν ο τρομακτικός και οργισμένος αντίπαλός σου.

 

mario1

 

Ένα παιχνίδι που σου κρατά πραγματικά συνεχώς αμείωτο το ενδιαφέρον, χωρίς κενά και γεμάτο δραστηριότητες. Μια εμπειρία στην οποία θα έχεις περάσει αρκετή ώρα μπροστά στην οθόνη χωρίς ωστόσο να το έχεις καταλάβει. 

Το Super Mario 3D World + Bowser’s Fury κυκλοφορεί στο Nintendo Switch.

 
 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved