5 βιβλία που έχουν κάτι να σου διδάξουν για τα κοκτέιλ

Τα μεγάλα μυστικά του καλού ποτού δεν είναι μόνο για τους bartenders.

 Ας πούμε μία αλήθεια: πολύ δύσκολα θα κάτσεις να φτιάξεις κοκτέιλ στο σπίτι σου. Αν δεν είναι καλοκαίρι ώστε να δροσίσεις την παρέα ή να θέλεις να εντυπωσιάσεις κάποιο κορίτσι, πολύ δύσκολα θα μπεις στη διαδικασία. Τα παρακάτω βιβλία με συλλογές κοκτέιλ, είναι για όλους τους άλλους. Που δεν βλέπουν το κοκτέιλ ως αγγαρεία αλλά ως εμπειρία. Όμοια με εκείνη που βιώνουν όσοι ασχολούνται με τα πούρα, με το πάντρεμα γεύσεων στην μαγειρική ή ακόμη και όταν φτιάχνουν την δική τους μπίρα.

Τα συγκεκριμένα 5 βιβλία ωστόσο δεν ξεχωρίζουν μόνο για το περιεχόμενο, αλλά και για τον πρωτότυπο τρόπο που έχουν χρησιμοποιήσει ώστε να μεταλαμπαδεύσουν την γνώση. Και επειδή το ποτό είναι κόλλημα, το μόνο σίγουρο είναι πως θα τα λατρέψεις. Χώρια ότι αποτελούν και ιδανικό δώρο.

 

 

1. Cocktail Codex

CocktailCodex i 1545083649

Με βάση 6 διαφορετικά κοκτέιλ που γνωρίζεις, αγαπάς και παραγγέλνεις συχνότερα απ’ όλα -από το Old Fashioned μέχρι το Daquiri- το Coctail Codex δεν περιγράφει μόνο τις συνταγές. Ξεκινάει από την γνωριμία με τις πρώτες ύλες και όλα όσα χρειάζονται τα συγκεκριμένα κοκτέιλ για να έχουν ακριβώς την ίδια γεύση με εκείνη που τα πίνεις στα μπαρ. Και ναι, έχει διάβασμα.

Θα το βρεις εδώ.

 

2. The Dead Rabbit Mixology & Mayhem

DeadRabbit inli 1545083718

Από τους bartenders που δημιούργησαν το 2 φορές βραβευμένο ‘‘Best Bar in the World’’, ακολουθεί το Mixology & Mayhem. Εδώ όμως δεν έχεις να κάνεις μόνο με μία συλλογή που παρουσιάζει συνταγές από τα καλύτερα κοκτέιλ του κόσμου. Πρόκειται για μία κόμιξ συλλογή με έναν λαγό σε ρόλο antihero, που μέσα από αληθινές νεοϋρκέζικες ιστορίες, καταλήγει στο ζητούμενο του βιβλίου. Το ποτό. Μέσα από κάθε ιστορία παρουσιάζεται τόσο ένα καινούργιο κοκτέιλ, όσο και ένα λεπτομερές how to που κάθε «φρέσκος» του bartending πρέπει να γνωρίζει.

Θα το βρεις εδώ.

 

Καλά τα κοκτέιλ αλλά όσο πιο συχνά πας για μπίρες, τόσο πιο ευτυχισμένος γίνεσαι.

 

3. Hacking Whiskey

HackingWhiskey 1545083932

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις, μερικά από τα ωραιότερα κοκτέιλ που δημιουργήθηκαν ποτέ έχουν ως βάση το ουίσκι. Αυτή εδώ η καταπληκτική συλλογή του Aaron Goldfarb, θα σε μάθει όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις γι’ αυτό και ακόμη περισσότερα. Από το blending μέχρι το κάπνισμα του και από την ευαισθησία στη γεύση μέχρι το άψογο σερβίρισμα, απευθύνεται ξεκάθαρα στους λάτρεις του ουίσκι.

Θα το βρεις εδώ.

 

4. The Mini Bar

MiniBar inline 1545084003

Κάποιες φορές η οργάνωση είναι πιο δύσκολη από την ίδια την παρασκευή. Κάπου εδώ έρχεται το Μini Βar με τις 100 διαφορετικές συνταγές του, αλλά που προσφέρει και παράλληλα τον σωστό τρόπο που απαιτείται να οργανώσεις την μπάρα σου για να τα ετοιμάσεις. Προετοιμασία πρώτων υλών, σωστή δοσολογία και χρήση σωστών βοηθημάτων κατά την παρασκευή, το Mini Bar είναι το επαγγελματικό εγχειρίδιο του κάθε ερασιτέχνη.

Θα το βρεις εδώ.

 

5. Booze & Vinyl

BoozeVinyl inli 1545084219

Τα αδέρφια Andre και Tenaya Darlington έχουν προϊστορία με την κινηματογραφική βιομηχανία. Έχουν ετοιμάσει τόσο ποτά όσο και γεύματα που εμφανίζονται σε ταινίες, αλλά αυτή τη φορά είπαν να δώσουν την τιμητική τους στη μουσική. Το Booze & Vinyl παντρεύει κοκτέιλ με αγαπημένους διάσημους δίσκους. Οπότε είτε υπάρχει προτίμηση προς τον Frank Sinatra είτε προς τους Rolling Stones, υπάρχει και ένα ποτό που έχει να πει κάτι γι’ αυτούς.

Θα το βρεις εδώ.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved