Σου αρέσουν τα καυτερά; Πρέπει να δοκιμάσεις αυτό το κεμπάπ

Αν δεν ξέρουν οι μάστορες στα Άδανα, τότε ποιοί ξέρουν;

Το κεμπάπ στα Άδανα της Κιλικίας, είναι πραγματική πρόκληση. Είναι για μερακλήδες και ανθρώπους που ξέρουν από καυτερά και δεν τα φοβούνται. Την τέχνη την κατέχουν οι Τούρκοι ψήστες αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να κάνεις και εσύ την προσπάθεια σου. Και εδώ σου έχουμε την τέλεια συνταγή.

Υλικά (για 4 άτομα)

450γρ. αρνίσιο κιμά
2 κ.γλ. μείγμα μπαχαρικών για κεφτέδες (τριμμένο γλυκό κόκκινο πιπέρι, τριμμένο καυτερό κόκκινο πιπέρι, τριμμένο μαύρο πιπέρι, κύμινο, μαϊντανό και μέντα
2 κ.γλ. τσίλι.
1 ασπράδι αβγού
Αλάτι

S6FegGz

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνεις το γκριλ στους 200-220 βαθμούς Κελσίου.

2. Σε ένα μπολ ρίχνεις το κρέας με τα μπαχαρικά και το ζυμώνεις.

3. Σηκώνεις το μείγμα και το χτυπάς στο μπολ.

4. Προσθέτεις το ασπράδι του αβγού και συνεχίζεις το ζύμωμα μέχρι το μείγμα να μοιάζει περισσότερο με ζύμη παρά με κιμά.

5. Λαδώνεις τις μικρές σούβλες του κέμπαπ που πρέπει να είναι πλακέ.

6. Χωρίζεις το μείγμα του κεμπάπ στα δύο και τα πλάθεις σε μορφή λουκάνικου.

7. Περνάς τον κιμά στη σούβλα. Βεβαιώσου πως έχει κολλήσει καλά.

8. Τα ψήνεις στο γκριλ για περίπου 3-4 λεπτά.

9. Σερβίρεις αμέσως μαζί με γιαούρτι.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved