Ριζότο με γαρίδες και σαφράν

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. ρύζι για ριζότο
5κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
10 κλ. θυμάρι μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
150γρ. λευκό κρασί
1000-1200ml. νερό
1 κύβο ζωμό λαχανικών

2 πρέζες σαφράν σκόνη
150γρ. παρμεζάνα τριμμένη
2κ.σ. βούτυρο
Αλάτι & Πιπέρι

250γρ. γαρίδες καθαρισμένες τα κελύφη τα κρατάμε

Υλικά για το ζωμό γαρίδας:

100γρ. κελύφη γαρίδας

100ml. κονιάκ

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 καρότο ψιλοκομμένο

1/2 φινόκιο ψιλοκομμένο

1 στικ σέλερυ ψιλοκομμένο

1κ.σ. πελτέ ντομάτας

1000ml.νερό

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Εκτέλεση για το ζωμό γαρίδας: Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε 2κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κελύφη από τις γαρίδες. Πρέπει να πάρουν καλό χρώμα και να γίνουν σκούρες.
 
2. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κονιάκ και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, έπειτα ρίχνουμε τα λαχανικά χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά.
 
3. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, ρίχνουμε το νερό χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό και σιγοβράζουμε για 30'.
 
Διάβασε όλη την συνταγή στο σάιτ του σεφ Γιώργου Τσούλη.


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved