Terrine Σοκολάτας με σάλτσα βανίλιας

Το καλό πράγμα αργεί, αλλά όταν γίνει είναι υπέρτατο.

Οι γιορτές πλησιάζουν και μαζί με την ατμόσφαιρα που γίνεται πιο γλυκιά, καλό είναι να διατηρούμε και το τραπέζι μας σε ανάλογο mode.

Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να φτιάξεις ένα λαχταριστό γλυκό το οποίο πέρα από τον δικό σου ουρανίσκο, θα ικανοποιήσει στον απόλυτο βαθμό κι εκείνους των τυχερών που θα καλέσεις σπίτι σου για να το απολαύσετε παρέα.

Υλικά

150 ml νερό
70 γρ. ζάχαρη
2 κ.σ. κακάο
450 γρ. κουβερτούρα
150 γρ. βούτυρο
75 γρ. καρύδια σπασμένα

Για τη σάλτσα βανίλιας

2 στικ φρέσκια βανίλια
150 γρ. γάλα
300 γρ. κρέμα γάλακτος
6 κρόκοι
120 γρ. ζάχαρη

Creme Anglais Vanilla Custard Sauce 1 800

Εκτέλεση

1.Βάζεις νερό με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και το βράζεις μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη. Προσθέτεις την κουβερτούρα, το κακάο και το βούτυρο. Χαμηλώνεις τη φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Τέλος ρίχνεις τα καρύδια αφού τα έχεις σπάσει σε κομματάκια.
2. Βάζεις το μείγμα σοκολάτας σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ, αφού πρώτα τη στρώσεις με μια διάφανη μεμβράνη.
3. Αφήνεις το μείγμα στο ψυγείο για αρκετές ώρες (το λιγότερο 3) μέχρι να πήξει. Στη συνέχεια το αναποδογυρίζεις προσεκτικά σε ένα πιάτο ή ένα ξύλο κοπής, αφαιρείς τη μεμβράνη και κόβεις το γλυκό σε φέτες.

Σάλτσα βανίλιας

1.Βράζεις το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα
2. Σε ένα μπολ χτυπάς καλά τους κρόκους με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να ασπρίσουν. Τα ρίχνεις στο γάλα που βράζει και βγάζεις την κατσαρόλα από το μάτι ανακατεύοντας συνέχεια.
3. Χαμηλώνεις θερμοκρασία στο ελάχιστο, ξαναβάζεις την κατσαρόλα στο μάτι και συνεχίζεις το ανακάτεμα  μέχρι να δέσει η σάλτσα (περίπου για 5 λεπτά).
4. Βάζουμε τη σάλτσα στο ψυγείο και την αφήνουμε μέχρι να κρυώσει καλά.

terine

Tips: Προσοχή! Η σος δεν πρέπει να βράσει αλλά να φτάσει ένα κλικ πριν το βρασμό αλλιώς μπορεί να κόψει. Δεν ξεχνάμε να ανακατεύουμε συνέχεια.

Εάν το γλυκό δεν ξεκολλήσει αμέσως από τη φόρμα, μπορούμε να βάλουμε τη φόρμα προσεκτικά κάτω από το ζεστό νερό στη βρύση για λίγα δευτερόλεπτα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved