Χάπι για το hangover υπόσχεται να λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις κάθε Κυριακή πρωί
12 SHARES

Νιώθεις καλύτερα;

Hangover. Αυτή η μάστιγα. Που τα έχεις τσούξει, που δεν έχεις σταματήσει τα ποτά, που κάνεις την μαλακία κοτσάνα να πάρεις κι άλλα σφηνάκια και μετά πέφτεις κρεβάτι και όλα γυρίζουν.

Όμως το ζόρι είναι το πρωί σωστά; Αυτό που το κεφάλι σου εκρήγνυται κάθε 2 δευτερόλεπτα και λες «αν μου περάσει υπόσχομαι να μην ξαναπιώ». Αλλά πού...

O Ozzy πάντως έχει το δικό του γιατροσόφι

Να όμως που στην Αμερική γίνεται δουλίτσα. Ο καθηγητής Yunfeng Lu από το UCLA, ισχυρίζεται πως έχει δημιουργήσει ένα χάπι που οι βασικές του ουσίες προέρχονται από τα φυσικά ένζυμα που υπάρχουν στους ιστούς του συκωτιού. Ο στόχος; Να μεταβολιστεί γρηγορότερα το αλκοόλ από τον οργανισμό, ώστε να μειωθεί ο χρόνος που διαρκούν οι ζαλάδες και οι πονοκέφαλοι. Το λες και σωτήριο.

 

Για να το τεστάρε, ο Lu χορήγησε την ουσία σε… μεθυσμένα ποντίκια. Τα αποτελέσματα εμφανή. Σε όσα χορηγήθηκε η ουσία,  το ποσοστό αλκοόλ στο αίμα έπεσε 45% σε σχέση με εκείνα που δεν έλαβαν καμία ουσία. Και όλα αυτά μέσα στο πρώτο 4ωρο σε αντίθεση με όλους εμάς που υποφέρουμε για καμιά δεκαετία.

Δεν ξέρουμε πότε έχει σκοπό να βγει το χάπι σε παραγωγή και αν θα πάρει άδεια, αλλά σίγουρα αυτά τα νέα τα λες καλά.

Ας πιούμε σε αυτό!12 SHARES