Με αυτήν την ΜΠΕΡΓΚΕΡΟΠΙΤΣΑ έρχεσαι ένα βήμα πιο κοντά στο τρίο

Κι άσε το έμφραγμα να παίρνει μάτι.

Σου στήνουμε έναν γαστρονομικό οργασμό, στον οποίο για να φτάσεις, μια ματιά σου μόνο φτάνει στο ζουμερό αποτέλεσμα με το λιωμένο τυρί να τρέχει ποτάμι αλείφοντας το λαχταριστό μπιφτέκι κι όλα αυτά, κάτω από τη σκέπη και τη θαλπωρή μίας καλοψημένης πίτσας. Λέγεται pizza-burger και είναι ίσως μία από τις μεγαλύτερες εφευρέσεις της παγκόσμιας κουζίνας.  

Πάμε να δούμε πώς φτιάχνεται τώρα. 

Λοιπόν, παίρνεις ζυμάρι πίτσας, το απλώνεις και το βάζεις σε ένα ταψάκι. Με το που απλώσεις τη ζύμη, τη γεμίζεις με τριμμένο τυρί τσένταρ, από πάνω ρίχνεις passata (πουρές ντομάτας), βασιλικό κι άλλο τριμμένο τυρί τσένταρ, το οποίο ενισχύεις με παρμεζάνα και για το τέλος αφήνεις το καλύτερο, προσθέτοντας πεπερόνι. Φτιάχνεις άλλο ένα ακριβώς ίδιο (η βάση του burger δηλαδή) και τα ψήνεις στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά

Όταν τα βγάλεις, ρίχνεις βασιλικό πάνω από αυτό που θα αποτελέσει τη βάση, βάζεις το μπιφτέκι, προσθέτεις ντομάτα, βασιλικό και παρμεζάνα και το σκεπάζεις με το άλλο πιτσάκι -αν και θέλει λίγη προσπάθεια για να ισορροπήσει. Μόλις το κόψεις, θα σαλιαρίσεις με το αποτέλεσμα που σου γράψαμε πιο πάνω και με αυτό που θα δεις στο βίντεο πιο κάτω.

Τσέκαρε:

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved