Ψητό αρνί με γέμιση μουστάρδας

Μέσα σε μία ωρίτσα είσαι έτοιμος.

Πιο κοντά τα Χριστούγεννα από το Πάσχα, σύμφωνοι, αλλά ένα αρνάκι είναι πάντοτε ευπρόσδεκτο.

Κρατάς τη σούβλα στην αποθήκη προς το παρόν, ζεσταίνεις το φούρνο, κάνεις 2-3 τηλέφωνα σε φίλους και μέχρι να σου χτυπήσουν το κουδούνι, τους έχεις ετοιμάσει ήδη ένα τραπέζωμα που θα το θυμούνται για καιρό.

Υλικά (για 6 άτομα)

2 κιλά αρνίσιο μπούτι (χωρίς κόκκαλο)
8-10 πατάτες τυλιγμένες σε αλουμινόχαρτο
Φρέσκο δεντρολίβανο
Ελαιόλαδο
Θαλασσινό αλάτι

Για τη γέμιση:

2 κ.σ. μουστάρδα
1 φλ. κρουτόν
2 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. ψιλοκομμένη φρέσκια μέντα

lambroast

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 190 βαθμούς.
2. Αφαιρείς το λίπος από το αρνί (αν θες).
3. Για τη γέμιση, ανακατεύεις σε ένα μπολ τη μουστάρδα, τα κρουτόν, το μέλι και τη μέντα και βάζεις το μείγμα στην κοιλότητα που έχει μείνει από το κόκκαλο. Μετά δένεις το κρέας με σπάγκο για να κρατηθεί μέσα η γέμιση.
4. Βάζεις το αρνί σε ένα ταψί, το ραντίζεις με λάδι και ρίχνεις το δεντρολίβανο και το αλάτι. Ψήνεις για 50-60 λεπτά.
5. Ψήνεις τις πατάτες στη χόβολη ή στο φούρνο και τις σερβίρεις μαζί με το αρνί, ανοιγμένες στη μέση και ραντισμένες με ελαιόλαδο, αλάτι και ψιλοκομμένο δεντρολίβανο.