Θα δειπνούσες στο παλαιότερο εστιατόριο στον κόσμο;

Στο Sobrino del Botίn η κουζίνα δεν έχει σταματήσει να λειτουργεί από το 1725.

Είναι το εστιατόριο που εμφανίστηκε μέσα στις ιστορίες του Ernest Hemingway. Το μέρος που δούλεψε ο Goya σαν σερβιτόρος όταν ήταν ακόμη πιτσιρικάς. Που άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του το 1725 και έκτοτε δεν τις έχει κλείσει ποτέ. Είναι σύμφωνα με το βιβλίο Guinness το παλαιότερο εστιατόριο στον κόσμο και ακούει στο όνομα Sobrino del Botίn.

botin2

 

Κοντά στην ιστορική πλατεία Mayor, το Sobrino del Botίn αποτελεί μέχρι και σήμερα έναν must προορισμό για τους καλοφαγάδες, που έχει καταλήξει να συγκαταλέγεται στα ιερά κειμήλια της Μαδρίτης. Με ενημερωμένη κάβα κρασιών (το κελάρι χρονολογείται από την ίδια εποχή που άνοιξε το εστιατόριο) και αγνά ντόπια υλικά, το Sobrino del Botίn προσφέρει όλη την μεγαλοπρέπεια της ισπανικής κουζίνας και ξεχωρίζει για την λαχταριστή συνταγή του cochinillo asado – ή αλλιώς χοιρινό γάλακτος.

 

 

Τα περισσότερα από τα πιάτα ετοιμάζονται σε φούρνο με ξύλα, ενώ το εστιατόριο παράγει τόσο δικό του τυρί και jamon όσο και κρασί. Επειδή η Μαδρίτη είναι στους κατ’ εξοχήν προορισμούς των Ελλήνων, σου δίνουμε μία καλή γεύση (κυριολεκτικά) για το Sobrino del Botίn μέσα από το ακόλουθο βίντεο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved