7 σαμπάνιες για να γιορτάσεις το 2020 όπως σου αξίζει

Για όλα τα γούστα και, κυρίως, για όλες τις τσέπες.

Μην την παρεξηγείτε την σαμπάνια. Δεν είναι μόνο για τους πλούσιους που θέλουν να κάνουν φιγούρα. Κυρίως είναι για όλους όσοι σέβονται τον  αφρώδη οίνο, την μοναδική κατεργασία του και την πλούσια γεύση που αφήνει. Μέρες που είναι, δεν  υπάρχει λόγος να μην αγοράσεις μία μπουκάλα και να υποδεχτείτε το νέο έτος με κέφι και πλούσια γεύση.

Το καλύτερο; Υπάρχουν μπουκάλια για  όλα τα γούστα και για όλες τις τσέπες. Σου παρουσιάζουμε λοιπόν μία τίμια 7αδα για να έχεις το νου σου.

 

1. Veuve Clicquot Brut

Veuve Clicquot B 4ecfcab392255

Με έντονο το άρωμα του λεμονιού και με δυνατό αφρισμό, πρόκειται για ένα από τα πιο vintage μπουκάλια της αγοράς που ξεχωρίζει για την δυναμική του. Θα λατρέψεις το άρωμα από την πρώτη στιγμή που θα φέρεις το ποτήρι κοντά στα χείλη σου.
Από 39 €.

 

2. Μοet & Chandon Brut Imperial

MH006 Moet Chandon Brut Imperial 075L 12 Vol 4

Γνωστή και ως το λευκό αστέρι της Καμπανίας. Ιδανική για να την σερβίρεις πριν το φαγητό με ορεκτικά (και όχι μόνο), ανήκει στους ξηρούς οίνους όσον αφορά την γλυκύτητα της και αποτελεί σταθερή αξία στο εορταστικό τραπέζι. Μάθαμε να την αγαπάμε και την σεβόμαστε.
Από 35€.

 

3. Laurent Perrier Ultra Brut

294778011 0 640x640

Από τις φυσικές σε παραγωγή σαμπάνιες χωρίς την πρόσθεση του liqueur de dosage που ρυθμίζει τον βαθμό ξηρότητας του αφρώδη οίνου. Απολύτως ξηρή και ελαφριά. Ξεχωρίζει για την απαλή και φρουτώδη γεύση που αφήνει. Το κορίτσι σου θα τη λατρέψει.
Από 34€.

 

4. Deutz Brut Classic

file 10 166 1

Με έντονο χρυσαφί χρώμα λόγω της ωρίμανσης των ζυμών, η Deutz είναι ένα από τα καλύτερα παντρέματα chardonnay και pinot noir, όπου η φρεσκάδα του πρώτου συναντά την γεμάτη γεύση του δεύτερου. Σαμπάνια πολυεργαλείο μιας και συνοδεύει από φρούτο και απεριτίφ, μέχρι πουλερικά, ψάρι αλλά και γλυκό.
Από 34€.

 

5. Mumm Cordon Rouge

98840 GH Mumm Cordon Rouge Brut 075L 12 Vol 4

Μιλάμε αυτή την στιγμή για ένα μπουκάλι με ιστορία. Ο οίκος G.H. Mumm την δημιούργησε για πρώτη φορά το 1875 και είχε κερδίσει διακρίσεις όσο ο Ναπολέοντας κατακτούσε την Ευρώπη.  Με πλούσια γεύση  λόγω της καραμέλας, αλλά και διατηρώντας μία μοναδική ισορροπία βανίλιας και μελιού, θα λατρέψεις το άρωμα από φρέσκα φρούτα – με το λεμόνι να κυριαρχεί.
Από 36€.

 

6. Brice Bouzy Grand Cru Bru

Champagne Brice Bouzy Grand Cru Brut 075L WEB 500x500

Από τις εκλεπτυσμένες ετικέτες που θα βρεις σε σαμπάνια, με χαρακτηριστικά αρώματα κόκκινων φρούτων. Προέρχεται από τους αμπελώνες του Grand Cru Bouzy και θεωρείται μία από τις καλύτερες που μπορείς να συνδυάσεις με το φαγητό σου.
Από 35€.

 

7. Cattier Clos du Moulin Brut Rosé 1er Cru

Cattier Clos du Moulin Brut Rosé 1er Cru WEB 500x500

Από τις σαμπάνιες που θα βάλεις το χέρι λίγο πιο βαθιά στην τσέπη, αλλά που θα δοκιμάσεις έναν αφρώδη οίνο που συγκεντρώνει την καλύτερη πρώτη ύλη από 3 εσοδείες. Αποτελεί την ροζέ αφρόκρεμα του Οίκου Cattier με μόλις 4000 φιάλες να κυκλοφορούν από αυτή την εξαιρετική ξηρή ροζέ Σαμπάνια. Αέρινη, δροσερή, με μακριά επίγευση, είναι ιδανική τόσο για απεριτίφ όσο και για να συνοδεύσει γεύμα. 
Από 100€.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved