9 tips για να κάνεις νοστιμότερα τα σάντουιτς που φτιάχνεις σπίτι

Από τη σάλτσα μέχρι το σωστό ψωμί για το δημιούργημά σου.

Γενικότερα το φαγητό, είναι ηδονή. Είναι όμως και φαντασία. Και τα σάντουιτς, είναι από εκείνα τα πιάτα που αν έχεις μεγάλη φαντασία, γενναία όρεξη και μπόλικες ιδέες, μπορείς να φτιάξεις αριστουργήματα. Σίγουρα έχουμε δοκιμάσει κορυφαίες συνταγές στα σαντουιτσάδικα, αλλά έχει πάντα άλλη άιγλη όταν το φτιάχνεις μόνος σου. Είναι μία απόδειξη στον εαυτό σου ότι καταλαβαίνεις τα έργα τέχνης, ακόμη και αν αποτελούνται από φαγώσιμα ανάμεσα σε δύο φέτες ψωμί.

Οι παρακάτω 9 συμβουλές δεν είναι κάποιες συνταγές. Είναι μικρές σοφίες από σαντουιτσοφαγάδες σαν και εμάς, που έμαθαν παρατηρώντας και δοκιμάζοντας ξανά και ξανά.

Καλή όρεξη.

 

1. Επίλεξε το σωστό ψωμί ανάλογα με τα υλικά

istock 463378531

Απλά τα πράγματα. Σε ένα σάντουιτς με μαρμελάδες, Merenda ή φυστικοβούτυρο, θέλεις μαλακό ψωμί και όχι σκληρό. Το αντίθετό αν έχεις πιο «σκληρά» υλικά όπως κοτόπουλο, κομμάτια γαλοπούλας ή πολλές φέτες αλλαντικών.

2. Μην βάζεις το αβοκάντο ολόκληρο

istock 97500138

Όχι πως δεν μετράει, αλλά για εξοικονόμιση χώρου χτύπησε το για να του δώσεις, όση περισσότερη μπορείς, κρεμώδη υφή.

3. Η φέτα του τοστ θέλει και τηγάνι

veg sandwich recipe 01

Βάλε ελάχιστο βούτυρο στον πάτο του τηγανιού και άσε την φέτα να αργοψηθεί σε χαμηλή φωτιά. Άλλη γεύση.

4. Παίξε σωστά με το τυρί

k

Για την ακρίβεια έχε στο νου σου πως θέλεις ένα σκληρό τυρί εσωτερικά του σάντουιτς και ένα μαλακό (τύπου τσένταρ) εξωτερικά. Το σκληρό αργοψήνεται καλύτερα στο κέντρο και το μαλακό κρατάει «δεμένα» τα υπόλοιπα υλικά.

5. Πειραματίσου με σάλτσες

frituras malanga kfc

Σου παραθέτουμε δύο για να έχεις στο νου. Μουστάρδα με μαγιονέζα και μισή κουταλιά μέλι. Τα χτυπάς με πιρούνι σε μεγάλο μπολ. Αν θες λίγο πιο spicy, αντικατέστησε το μέλι είτε με μία κουταλιά του γλυκού κάρυ, είτε με μερικές σταγόνες ταμπάσκο. Δεν θα χρειαστείς ούτε 5 λεπτά για να φτιάξεις μία από αυτές.

6. Προσοχή στην επάλειψη

istock 516961930

Ο διάσημος Ισπανός σεφ Jose Andres συμβουλεύει να βάζεις την σάλτσα μόνο στη μία πλευρά του ψωμιού. Η άλλη πρέπει να έχει το τυρί. Για κάποιο λόγο ισχυρίζεται πως τα 2 τους μαζί, χαλάνε την γεύση. Πειραματίσου.

7. Συνόδεψε το κρέας με βαρύ αλλαντικό

mort

Αν έχεις μοσχάρι σε κιμά ή φέτες από γαλοπούλα, μπορείς να προσθέσεις και μία φέτα αλλαντικού για καλύτερη γεύση. Προτείνουμε είτε μορταδέλα, είτε σαλάμι αέρος.

8. Μην μπερδεύεις ωστόσο το παστράμι

b4bfdb3c2cb11248bd1c78f8e84e3f48

Επειδή έχει πολύ πλούσια γεύση και είναι αρκετά αλμυρό, προτίμησε το μόνο του με μουστάρδα και σκληρό τυρί όπως κασέρι ή κεφαλοτύρι.

9. Προφανώς και πατατάκια

istock 471925263

Τόσο δίπλα στο σάντουιτς όσο και μέσα σε αυτό.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved