Αυτό το γιγαντιαίο Rib-Eye είναι ένα έργο τέχνης για κρεατοφάγους

Τυχεροί οι meatlovers της Νέας Υόρκης.

Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι συνήθιζαν να λένε «ουκ εν τω πολλώ το ευ». Μάλιστα. Να συμφωνήσουμε μαζί τους προφανώς. Όμως όταν κάτι όμορφο έρχεται και σε τεράστια μερίδα, εκείνοι θα έλεγαν όχι; Δε νομίζουμε.

 rib resized

Είτε πρόκειται για το τιτανοτεράστιο Tomahawk steak που ψήνουν κάτι τρελοί στη Σλοβενία, είτε για αυτό εδώ το γιγαντιώδες Rib-Eye που σερβίρει το εστιατόριο Cannibal (ναι! πολύ καλά άκουσες τον τίτλο!) της Νέας Υόρκης, το ερώτημα παραμένει το ίδιο: ποιος θα μπορούσε να αντισταθεί στην ποιότητα που έρχεται σε συσκευασία τεράστιας ποσότητας;

Νομίζουμε κανείς. Εμείς ονειρευόμαστε ένα ταξιδάκι στο Μεγάλο μήλο και να καθόμαστε αναπαυτικά στα τραπέζια μέχρι να μας σερβίρουν αυτό το έργο τέχνης που ζυγίζει κοντά στο κιλό. Στο ενδιάμεσο θα μας έχουν σερβίρει κι άλλα από τα λαχταριστά καλούδια του μενού: παλαιωμένα τυριά, αλλαντικά πρώτης ποιότητας και μπουκίτσες από μεδούλι. ΝΑΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΜΕΔΟΥΛΙ!

Ας επανέλθουμε όμως στο κυρίως πιάτο. ΑΥΤΟ το Rib-Eye! Που έχει ωριμάσει για πενήντα μέρες. Και μετά ψήνεται σωστά, καθώς ενισχύουν την απόλαυση με λιωμένο βούτυρο και μυρωδικά. Μια προσθήκη θέλει μονάχα, τηγανητές πατάτες με τη σος της αρεσκείας σας, και το όνειρο γίνεται πραγματικότητα.

Δεν ξέρω αν χρειάζεται να περιγράψω άλλο. Μία εικόνα, και ιδιαίτερα ένα βίντεο, αξίζει όσο χίλιες λέξεις.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved