To The Tasters Club τίμησε για ακόμη μια φορά τις σπάνιες εμφιαλώσεις της DIAGEO

Βρεθήκαμε στο Costa Navarino για το Spirited Xchange Whisky Weekend, τον ομορφότερο θεσμό του Γιάννη Μηλιώνη για τα πιο επιδραστικά single malts.

Φωτογραφίες: Αlexx Decode

Για τους λάτρεις του whisky, το The Tasters Club και το Costa Navarino, είναι πλέον δύο έννοιες αλληλένδετες.  Το ετήσιο event που ξεκίνησαν ο Γιάννης Μηλιώνης και η Βασιλική Χρυσοβιτσιότη από αγάπη για τις special εμφιαλώσεις, είναι πλέον ένα ορόσημο για την μοναδική εμπειρία της γευσιγνωσίας. Μίας που πρέπει κάποιος να απολαύσει από κοντά τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του και πόσο μάλλον όταν το line up περιλαμβάνει τις επετειακές εκδόσεις της DIAGEO.

Η φετινή γευσιγνωσία Spirited Xchange Whisky Weekend που πραγματοποιήθηκε για ακόμη μια φορά στο Costa Navarino 26-28 Απριλίου, περιλάμβανε εκλεκτούς καλεσμένους, λάτρεις των καλών single malts, που αρχικά δοκίμασαν στο Αnax Lounge του Romanos, cocktails έχοντας ως βάση το Talisker 10 ετών. Καθόλη την διάρκεια, οι επισκέπτες απόλαυσαν την ξεχωριστή φιλοξενία των υπηρεσιών και του προσωπικού του Costa Navarino, που επιβεβαιώνει το status του ως ξενοδοχείο παγκόσμιων προδιαγραφών.

 

20240427 FXT55133

 

Για το single malt ωστόσο, η μεγάλη βραδιά ήταν εκείνη της σειράς Spirited Xchange που κυκλοφόρησε η DIAGEO για το 2023, δείχνοντας όχι μόνο την τεχνογνωσία αλλά και την φαντασία των master distillers πάνω στις special εμφιαλώσεις και το πάντρεμα με βαρέλια διαφορετικών τύπων. Η επετειακή σειρά της DIAGEO άλλωστε, είναι κάτι που κάθε ουισκόφιλος περιμένει κάθε χρονιά, για να γνωρίσει νέες εκφράσεις από τα πιο διάσημα αποστακτήρια. Το φετινό line up της DIAGEO που παρουσίασε ο Γιάννης Μηλιώνης στο Hills Clubhouse, είχε ως εξής:

  1. THE SINGLETON of GLENDULLAN 14 ετών
    THE SILKEN GOWN
  2. OBAN 11 ετών
    THE SOUL OF CALYPSO
  3. CLYNELISH 10 ετών
    THE JAZZ CRESCENDO
  4. ROSEISLE 12 ετών
    THE ORIGAMI KITE
  5. GLENKINCHIE 27 ετών
    THE FLORAL TREASURE
  6. MORTLACH
    THE KATANA’S EDGE
  7. TALISKER
    THE WILD EXPLORADOR
  8. LAGAVULIN 12 ετών
    THE INK OF LEGENDS

 

20240427 FXT55209

 

  O πανέμορφος χώρος του Hills Clubhouse υποδέχτηκε το κοινό σε έναν σχεδιασμό που επιμελήθηκαν προσωπικά ο Γιάννης και η Βασιλική για τον κάθε συμμετέχοντα, που είχε στην κατοχή του κυριολεκτικά ένα εικαστικό διαβατήριο ώστε να ετοιμαστεί για το μεγάλο ταξίδι στον κόσμο του ουίσκι. Μετά από μία σύντομη εισαγωγή του Γιάννη Μηλιώνη γύρω από την παραγωγή του ουίσκι  και το ταξίδι του μέχρι τη φιάλη, ακολούθησαν λεπτομερείς παρουσιάσεις για τις 8 διαφορετικές εκφράσεις των Spirited Xchange, με τον κόσμο να σχολιάζει τις νότες και τα αρώματα του κάθε αποστάγματος. Προσωπικά ξεχωρίσαμε το Clynelish 10 ετών για τις γλυκές νότες στη μύτη και την ιδιαίτερη παλέτα του με αλμυρή καραμέλα και σοκολάτα γάλακτος. Το Roseisle 12 ετών ήταν ένας ακόμη μεγάλος πρωταγωνιστής μιας και ήταν η πρώτη εμφιάλωση και παράλληλα εμφάνιση σε special release της DIAGEO, με αρώματα μαρμελάδας και γρασιδιού, αλλά κυρίως για την καταπληκτική φρουτώδη παλέτα του, από σύκα μέχρι ροδάκινα και ίχνη καπνού. Τέλος, προσωπική επιλογή, ήταν και το Talisker Wild Explorador που χάρη στην παλαίωση σε διαφορετικούς τύπους port, επιβεβαιώνει την κίνηση του αποστακτηρίου όταν έβγαζε για πρώτη φορά το Port Ruighe, με αυτήν εδώ την επετειακή εμφιάλωση.

 

20240427 DSC 8276

 

Όλο το παραπάνω ωστόσο δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα χωρίς το μεράκι του Γιάννη Μηλιώνη και της Βασιλικής Χρυσοβιτσιότη, που όχι μόνο υπήρξαν ζεστοί οικοδεσπότες, αλλά έδωσαν στο ουίσκι όλη την αγάπη και την προσοχή που του ταιριάζει. Το Spirited Xchange Whisky Weekend ήταν μία μεγάλη γιορτή γύρω από τις σπάνιες εμφιαλώσεις της DIAGEO, από τους ανθρώπους που κρατούν μέχρι σήμερα ψηλά τον πήχη και γι’ αυτό κατάφεραν μέσα στα χρόνια να εκτοξεύσουν τους συμμετέχοντες του The Tasters Club σε αυτή την εξαιρετική γευσιγνωσία.

 

20240427 FXT55295

 

Για ακόμη μια φορά, είναι το event που κάθε λάτρης του ουίσκι πρέπει να συμμετέχει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του. Και που σίγουρα θα «κολλήσει» με αυτό με τον πιο όμορφο τρόπο. Δοκιμάζοντας.

* Ευχαριστούμε τoν Γιάννη Μηλιώνη, την DIAGEO HELLAS και το Costa Navarino για την φιλοξενία.


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved