To συστατικό που «απογειώνει» την αυθεντική καρμπονάρα

Είναι πάντα λαχταριστή, με αυτό όμως το «στοιχείο» γίνεται ακόμα καλύτερη.

Eίναι από τα πιο διάσημα πιάτα ζυμαρικών σε όλο τον κόσμο. Ας είμαστε ειλικρινείς, και ποιος δεν έχει φάει μία καρμπονάρα και ποιος δεν έχει σκεφτεί ότι θέλει να φάει μία αυθεντική καρμπονάρα; Και το πιο παράδοξο; Αυτό δεν είναι τόσο δύσκολο, καθώς μέσα στην απλότητά της μπορείς να «ανακαλύψεις» το πώς θα γευτείς τη γνήσια εκδοχή της. Η αλήθεια είναι με τις αμέτρητες παραλλαγές που κυκλοφορούν εκεί έξω είναι λογική η όποια σύγχυση. Παρακάτω θα βρεις όλα όσα χρειάζεσαι για να τη φτιάξεις στο σπίτι.

Καρμπονάρα: Το εργένικο πιάτο που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί

Λίγα λόγια για την προέλευσή της

Κάποιοι πιστεύουν ότι είναι ένα πιάτο που δημιουργήθηκε από Ιταλούς εργάτες ξυλάνθρακα (carbonai), ενώ άλλοι πιστεύουν ότι η δημιουργία του οφείλεται σε Αμερικανούς στρατιώτες που στάθμευαν στην Ιταλία κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Ανεξάρτητα από το πότε πρωτοφτιάχτηκε η καρμπονάρα ενσωματώνει την ουσία της ιταλικής απλότητας, βασιζόμενη σε μια χούφτα ποιοτικών συστατικών που δημιουργεί μια άψογη συμφωνία γεύσεων.

Μία γνήσια καρμπονάρα έχει ελάχιστα υλικά και ακριβώς εδώ είναι το μυστικό ότι τα συγκεκριμένα υλικά πρέπει να είναι ποιοτικά. Κάθε συστατικό παίζει καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη της χαρακτηριστικής γεύσης και υφής του πιάτου. Τα υλικά είναι: Σπαγγέτι, αβγά, Pecorino Romano, αλάτι, μαύρο πιπέρι και guanciale.

 

 

Για παράδειγμα, οι κρόκοι δίνουν πλούσια και κρεμώδη υφή, ενώ τα ασπράδια συμβάλλουν στη βελούδινη υφή της. Από την άλλη το Pecorino Romano είναι σκληρό και αλμυρό τυρί από πρόβειο γάλα καιείναι η παραδοσιακή επιλογή για καρμπονάρα. Η έντονη γεύση του προσθέτει βάθος στο πιάτο χωρίς να υπερισχύει των άλλων συστατικών. Και φυσικά το guanciale, το οποίο είναι το απαραίτητο αλλαντικό για την καρμπονάρα. Στην πραγματικότητα είναι το μπέικον που φτιάχνεται από τα χοιρινά μάγουλα. Δεν βάζουμε πανσέτα, όπως πολλές φορές κάνουμε στη χώρα μας.

Μάθε επιτέλους να φτιάχνεις μία καρμπονάρα σαν άνθρωπος

Μαύρο πιπέρι: Το φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι είναι ο αφανής ήρωας της καρμπονάρας, που δίνει μια ζεστή, πικάντικη νότα στο πιάτο.
Ζυμαρικά: Τα σπαγγέτι είναι τα πιο δημοφιλή ζυμαρικά για την καρμπονάρα, μπορούν επίσης να χρησιμοποιούνται τα fettuccine ή τα bucatini.

Τέλος, η τέχνη της προετοιμασίας της τέλειας καρμπονάρας απαιτεί προσοχή στη λεπτομέρεια! Τα υλικά στα δώσαμε βάλε το μαγείρεμα. 

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved